Igor Kmeťo roztancoval Roxy v rytmu funku

20.11.2019 17:02 - Jana Kloučková a Spolupracovník redakce | foto: facebook interpreta

Slovenský zpěvák Igor Kmeťo ml. se jako jeden z mála na české a slovenské scéně pohybuje převážně ve stylu funk. A v pondělí přijel roztancovat pražský klub Roxy. Večerem prostupovala i romská hudba - předskokany Kmeťovi byli Gipsy.cz a Monika Bagárová.

Live: Igor Kmeťo

místo: Roxy, Praha
datum: 18. listopadu 2019

Igor Kmeťo má na svém rodném Slovensku zavedené jméno, u nás si však svou pozici zatím spíše buduje. Vliv na to má jistě i fakt, že naše země není až tak otevřená žánrům, které tento interpret nabízí. Jeho originalita spočívá v kombinaci popu, rapu, romské hudby a primárně funku. Nějaký čas se inspiroval v USA, což se výrazně projevilo na jeho tvorbě, která je tak silně ovlivněna západní kulturou.

Ačkoliv pondělní program začal se zpožděním až před jednadvacátou hodinou, na parketu to žilo hned od první skladby "Jižní spojka" v podání předskokana Gipsy.cz. Radek Banga během úvodní části představil například nejnovější počin "Život jde dál", ale také starší hit "Romano Hip Hop".

Jeho kapelu poté vystřídala Monika Bagárová, která svým krásným úsměvem, ale především hlasem očarovala většinu diváků. Během své show představila několik autorských songů ze svého nejnovějšího alba "Flashback", z nichž je naprostá většina v angličtině. Kromě toho zazněly také starší písně, například "Funky, Soul & Jazz" z debutu "Shining", ale také třeba cover "I Wish" od Stevieho Wondera. Bagárové během vystoupení nechyběl ani smysl pro humor, a tak během pauz mezi písněmi nezapomínala vtipkovat s fanoušky pod pódiem.

Po jejím výstupu již následoval hlavní hřeb večera - sám Igor Kmeťo mladší, který na stage přišel i s celou kapelou zhruba před půl jedenáctou. Svůj koncert zahájil písní "Ja som Funky" ze stejnojmenného alba a již od první sloky halou opravdu zavládla patřičná funky atmosféra, která nikoho nenechala chladným. Repertoár se skládal z písní starších i mladších. Z těch nejstarších se zavzpomínalo například na "Amen Savore" (2004) nebo "Kuresfunk" (2006), v jejíchž rapových částech Kmeťo s přehledem zvládl zaskočit za Rytmuse.

Dále zazněly hity jako "Ona má štýl", "Fajnová" nebo "Skús zabudnúť", pro který si na pódium opět přizval Moniku Bagárovou. Během show zpěvák upozornil, že v řadách obecenstva se nachází jeho dobrá známá Simona Krainová, pro kterou následně zazpíval píseň "Tvoj čas". Svoji show zakončil singlem "Tak poď sem".

Před půlnocí se na pódiu objevil Igor Kmeťo starší, který s rodinnou kapelou Kmeťoband celý večer uzavíral.

Ačkoliv klub Roxy nepraskal ve švech, mezi diváky převládala velmi pozitivní atmosféra a na parketu se nenašel nikdo, kdo by se nevlnil do rytmu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY