Pohled do českých hitparád - 44. týden 2019

Karla Gotta střídá v čele albové hitparády rapper Nik Tendo

Vydáno: 15.11.2019 14:15 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Na prvním místě českého albového žebříčku došlo po pěti týdnech ke změně. Karel Gott, po desítky let symbol české pop music, předal žezlo zástupci mladé generace. Rapper Nik Tendo uspěl s nahrávkou "Fatamorgana". Z rádií nejčastěji znějí Chinaski s písní "Láska a data".

Chinaski - 11
© facebook interpreta
RÁDIA - Na nejvyšším stupínku rádiového žebříčku se nic nemění, minulý primát obhajují Chinaski. Singl "Láska a data" reprezentuje aktuální desku "11" a znovu potvrzuje, že kapela umí napsat hity. Nové album je první po změně sestavy, ke které došlo před dvěma lety. Tehdy některá média psala o rozpadu skupiny, opak se však stal pravdou a i noví muzikanti po boku Michala Malátného a Františka Táborského se těší z úspěchů.

Už na dvojku poskočila Australanka Toni Watson, která si zvolila umělecký pseudonym Tones And I. Píseň "Dance Monkey" se stala celosvětovým hitem a i u nás už pokukuje po vedení v žebříčku. Třeba se jí poštěstí už za týden. Na jaře se českým fanouškům představí naživo, 24. března vystoupí v pražské Roxy.

Z dvojky na trojku si pohoršil Ed Sheeran, který boduje se songem "Beautiful People" ze své letošní desky "No. 6 Collaborations Project". Hostuje mu v něm Khalid. Album plné spoluprací sice není zdaleka takovým komerčním trhákem jako předchozí klasická řadovka "Divide", ale o propadák také nejde. Než Sheeran ukončí plánovanou rok a půl dlouhou koncertní pauzu ohlášenou po skončení nejvýdělečnějšího turné všech dob, fanoušci si s ní jistě vystačí.

Pozvolna stoupá Machine Gun Kelly, rapper, který v září vystoupil také v Praze. Už minule se s "I Think I'm OKAY" prodral do první desítky a nyní získal další pozice k dobru. Z devítky si polepšil na šestku.

Do první desítky nakoukli Mirai s "Hometown". Singl oslavující domov pochází z nedávno vydané druhé studiovky "Arigató", se kterou kapela aktuálně objíždí velké koncertní sály. Vrcholem šňůry bude 3. prosince koncert ve Foru Karlín.

Nejlépe umístěná novinka obsadila devětadvacátý post. Mandrage finišují s novou deskou a v únoru se chystají na turné. Píseň "Vidím to růžově" disponuje klipem od stále žádanější dvojice Jordan Haj - Givinar Kříž a ukazuje lásku v hodně vášnivé podobě.

Na osmapadesátku se probojoval Xindl X. "Volnoběh" upozorňuje na jeho ještě horkou výběrovku "Anděl v blbým věku", na kterou účastník letošní taneční show StarDance nashromáždil své největší hity. Koncem listopadu je všechny přehraje ve Foru Karlín. Vstupenky už jsou ale vyprodány.

Více novinek nám dramaturgové pro tento týden v éteru nedopřáli. Snad budou příště štědřejší.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Chinaski - Láska a data
  2. Tones And I - Dance Monkey
  3. Ed Sheeran feat. Khalid - Beautiful People
  4. Jubël - On The Beach
  5. JP Cooper - Sing It With Me (feat. Astrid S)
  6. Machine Gun Kelly - I Think I'm OKAY (feat. Yungblud & Travis Baker)
  7. Shawn Mendes feat. Camila Cabello - Seňorita
  8. Kryštof - Nesmím zapomenout (mámě)
  9. Mirai - Hometown
  10. Mikolas Josef feat. Fito Blanko & Frankie J - Acapella


Nik Tendo - Fata Morgana
© facebook interpreta
ALBA - Albovým pořadím zase jednou zamíchal především teenagery milovaný hiphopový label Milion+. Šestadvacetiletý rapper Dominik Citta alias Nik Tendo se s novou deskou "Fatamorgana" okamžitě po vydání vyšvihl do čela žebříčku. Rodákovi z Pardubic, který se loni blýskl nahrávkou "Sedm", hostují Decky, Sain nebo Konex.

Nadvláda Karla Gotta trvala pět týdnů a prozatím končí. Výběr "80/80 největší hity 1964-2019" se do čela katapultoval v říjnu po zpěvákově smrti. Možná ale ještě neřekl poslední slovo, protože Vánoce se blíží a právě Gottova kompilace by se pro mnohé mohla stát univerzálním dárkem vhodným pod jakýkoliv stromeček. V tomto týdnu bere druhou pozici.

O tom, že žijeme v době hiphopové, svědčí také třetí příčka. Viktor Sheen přidává další týden na stupních vítězů. Pravděpodobně se nebudeme mýlit, když jeho "Černobílej svět" označíme za nejúspěšnější domácí desku roku. Minimálně z pohledu žebříčku je tomu tak určitě, jeho pětadvaceti týdnům na nejvyšších pozicích nemůže nikdo konkurovat.

Tomáš Klus se spojil s Janáčkovou filharmonií a výsledkem je "Klusymfonie". S tímto projektem společně vyrážejí na koncertní turné a také ho zachytili na albu. Písničkář byl sice v minulosti zvyklý startovat výše než na čtvrtém řádku, je ale třeba brát v potaz, že se nejedná o klasické studiové album, nýbrž o specialitu pro fanoušky.

Podle očekávání si z minulého devadesátého sedmého místa významně polepšili Prago Union. Jejich "Perpetuum Promile" se prodralo do elitní desítky. V porovnání s minulou studiovkou "Smrt žije" je ale i devátá pozice značným ústupem z pozic.

Rap vysílá svého zástupce také na třinácté místo, kam se probila novinka "1000", kterou nahrál Hugo Toxxx. Křest proběhne už 16. listopadu v Roxy. Jako čtyřiadvacátí odstartovali Tata Bojs s reedicí své zásadní desky "Biorytmy".

Na padesátém místě se zabydlel tenorista Petr Nekoranec, který spolu s Českou filharmonií nahrál "Francouzské árie". Po boku měl navíc Christophera Franklina.

Top 10 - alba:
  1. N Nik Tendo - Fatamorgana
  2. Karel Gott - 80/80 největší hity 1964-2019
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. N Tomáš Klus - Klusymfonie
  5. Vladimír Mišík - Jednou tě potkám
  6. Post Malone - Hollywood's Bleeding
  7. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  8. Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project
  9. Prago Union - Perpetuum Promile
  10. Karel Gott - Bílé Vánoce

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 44. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Blbost (Marco1993, 17.11.2019 05:56) Reagovat

    Neříkejte mi nikdo ze nějaký feťácký sráč bude přesahovat Karla Gotta. Karel Gott byl jen jeden a nikdy už nikdo nebude lepší než byl on. Nějaký nik tendo nebude nikdy nástupce Pána gotta nikdy nikdy nikdy

    • Re: Blbost (Stoub, 19.11.2019 14:04) Reagovat

      Dík, zasmál jsem se dobře :)

      • Re: Blbost (Good Robert, 20.11.2019 12:28) Reagovat

        A nikdy nerikej nikdy)))a jsou to jen pindy a žkrindy

    • Re: Blbost (Miloš Janoševič, 29.11.2019 15:23) Reagovat

      ok boomer

  • Rapeři (Vladan Vyskočil, 19.12.2019 22:02) Reagovat

    No já si myslím že za to kde Nik Tendo je může poděkovat celému labelu Milion+ a myslím si že jste zapomněli na hlavní hvězdu která celý label spojuje a to je Yzomandis dříve (Logic) nebo také Jakub Vlček průkopník nového dravého rapu. Byl to on co založil svůj vlastní label Yzo Empire. Yzomandias je prvním a nejdéle působícím raper v labelu Milion+ jen díku němu je Nik Tendo Karlo Konex Hasan Decky Jackpot (umřel) atd.. Tam kde jsou teď.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe