Nechte se v klipu k "War Feeds War" unést do fantasy světa Blind Guardian Twilight Orchestra

10.11.2019 14:28 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Německá powermetalová banda Blind Guardian je známá tím, že její členové mají velmi blízko k fantasy žánru, který do své hudby pravidelně zakomponovávají. Na nový materiál ale fanoušci museli čekat celé čtyři roky. Až letos došlo na novinku "Legacy Of The Dark Lands", která ale vychází pod hlavičkou Blind Guardian Twilight Orchestra.

Lídr formace Hansi Kürsch totiž dospěl k názoru, že by skladbám Blind Guardian slušel orchestrální doprovod. Spojil se proto s Pražskou filharmonií a v prostorách Rudolfina nahrál velkolepou epickou nahrávku, ze které pochází také píseň "War Feeds War". Ta je důkazem, že spojení metalu a orchestru zkrátka funguje, stejně jako stále charismatický Hansiho vokál. Rozmáchlé aranže navíc skvěle dokreslují heroický příběh založený na románu spisovatele Markuse Heitze "The Dark Lands".

V den vydání desky (8. listopadu) kapela vypustila také videoklip. A asi nelze čekat cokoliv jiného než trikovou epickou fantasy podívanou, ve které nechybějí mágové, netvoři ani bitvy. Zkrátka počin, který nemůže fanouška německých veteránů zklamat a který skvěle láká na jeden z nejočekávanějších metalových počinů letošního roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY