Eros Ramazzotti, O2 arena, Praha, 22.10.2019

Eros Ramazzotti počtvrté rozsvítil Prahu

Vydáno: 24.10.2019 09:02 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: Bestsport

Deset let po svém českém koncertním debutu se v pražské O2 areně zastavil Eros Ramazzotti, aby znovu dokázal, že na něj čas nemá snad žádný vliv, a zároveň představil poslední album "Vita ce n'e". Vysočanskou halu zahalil do pestrých barev, laserových paprsků a především skvělé hudby se spoustou energie.

Live: Eros Ramazzotti

místo: O2 arena, Praha
datum: 22. října 2019
Setlist: Vita ce n'e, Stella gemella, Favola, Ho bisogno di te, Terra promesa, Dove c'e musica / L' ombra del gigante, Un attimo di pace / Un'emozione per sempre / Quanto amore sei, Buonamore, I Belong To You (Il ritmo della passione), In primo piano, Adesso tu / L'aurora / Una storia importante/ Un angelo disteso al sole, Un'altra te, Piu che puoi, Se bastasse una canzone, Per le strade una canzone, Fuoco nel fuoco, Cose della vita, Musica e
přídavky: Senza perderci di vista, Piu bella cosa

Eros Ramazzotti, O2 arena, Praha, 22.10. 2019
© Bestsport
Prakticky na týden přesně se po čtyřech letech vrátil Eros Ramazzotti do Prahy, a kdo navštívil jeho předchozí koncerty, tušil, že se může opět těšit na skvělý hudební a vizuální zážitek.

Ani v jednom ohledu italský matador nezklamal. Příchozí přivítal scénou zakrytou bílou oponou, která se krátce po osmé proměnila v promítací plátno. Intro, v němž přijížděl na koni, z něhož posléze seskočil, jako by signalizovalo cestu od předchozího, countryově laděného alba "Perfetto" k loňské nahrávce "Vita ce n'e".

Titulní písnička byla i tou, která celé představení po rozevření světlé opony otevřela, a zpěvák hned zpočátku vytáhl velmi těžký kalibr v podobě působivé holografické projekce, která běžela částečně na průhledném plátně před kapelou a částečně na projekční obrazovce obloukovitého tvaru, která se jako jakýsi obrovský list pnula nad pódiem a v dolní části přes podlahu scény zabíhala téměř do publika.

Není nutné obšírně vysvětlovat, že tato stěna, která díky svému zakřivení dokázala navodit trojrozměrný dojem, byla tím hlavním prvkem vizuální podívané, ovšem zdaleka ne jediným. Skvěle vyladěný design světel i tentokrát podtrhlo hned několik plnobarevných laserů, které dokázaly celou halu ponořit do fascinujících barev, obrazců a paprsků. Výborně dotažený byl i přenos na promítací plátna po boku pódia, u něhož stál za zmínku například efekt rozpadajícího se pointilistického obrazu.

Eros Ramazzotti, O2 arena, Praha, 22.10. 2019
© Bestsport
Eros Ramazzotti ovšem nezaujal pouze excelentní vizuální stránkou, ale především tou hudební. Během dvou hodin se snažil zahrát maximum ze své kariéry, která je už natolik bohatá, že několik hitů musel vynechat a jiné spojil do směsí. Toto postihlo například i kusy jako "Dove c'e musica", "Un'emozione per sempre" nebo krásnou a oblíbenou "L'aurora". Ale všechny písničky byly smíchané velmi citlivě, takže to vlastně nikomu nevadilo. Jak je u Erose zvykem, setlistu vévodila aktuální deska, z níž do něj zařadil celkem pět skladeb, a to včetně duetu s Luisem Fonsim "Per le strade una canzone". Portorický zpěvák tak po pár měsících znovu vystoupil v Praze, ačkoli tentokrát pouze virtuálně.

To bylo ale pouze jedinkrát, kdy si nechal Ramazzotti trochu vypomoct technikou. Jinak vše spočívalo na něm a jeho skvělém hlasovém a častokrát i instrumentálním umění. Kytaru bral do ruky opět velmi často, a že se stále zdokonaluje, dokázal v akustickém bloku, kdy zůstal na pódium zcela sám. Směs písniček odehrál v unplugged stylu a výrazně si s nimi pohrál stylem, který už místy připomínal avantgardu. Novinku "In primo piano" si pak stylově dal na piano.

Jinak mu za zády stála desetičlenná skupina včetně dvou výborných doprovodných zpěvaček. Obě si prožily své chvíle slávy v písničkách, které v minulosti nazpíval jako duety. Jak Giorgia Galassi v "I Belong To You", tak Monica Hill v "Piu che puoi" byly výborné a na velkém pódiu rozhodně nezapadly. Kapelu samozřejmě mistrně vedl dlouholetý Ramazzottiho spolupracovník, klavírista Luca Scarpa, ovšem největší ohlas zaznamenali dva nováčci v sestavě - saxofonista Scott Paddock a především bubeník Eric Moore, který nadchnul nejen hráčským uměním, ale také gospelovou vložkou. Předvedl ji před "Se bastasse una canzone", a odhalil tak, že tento obrovský hit má v podstatě gospelový základ.

Atmosféra koncertu bohužel nebyla taková, jaká by mu slušela. Že nebylo zcela vyprodáno i při pouze částečně otevřeném horním ochozu haly a italštinou Češi stále dobře nevládnou, na to jsme si už tak nějak zvykli, ovšem koncert byl tentokrát celý na sezení, a to Ramazzottiho hudbě vůbec neprospělo. Obzvlášť když je album "Vita ce n'e" laděné do latinsko-amerických rytmů, a styl letošního vystoupení tak mohl být více roztančený a vřelejší.

Eros Ramazzotti, O2 arena, Praha, 22.10. 2019
© Bestsport
V jednu chvíli to vypadalo velmi nadějně. Krátce po "Terra promesa" se část lidí zvedla a vydala se k pódiu, kde se s nimi Ramazzotti vřele zdravil. To spustilo menší lavinu - k jevišti se začaly stahovat především dámy z různých koutů sálu. Vydržely tam poměrně dlouho, rovněž zpěvák si jejich přítomnost náležitě užíval a už to vypadalo, že atmosféra na ploše konečně strhne i sedící, nicméně po nějakém čase se prostor před scénou opět vylidnil a v hale pak zůstaly pouze ojedinělé ostrůvky tančících lidí.

Znovu se fanoušci před pódium dostali až s finálovou trojicí "Fuoco nel fuoco", "Cose della vita" a "Musica e" a celá O2 arena vstala teprve s přídavky. Ne že by bylo obecenstvo vysloveně chladné, především po písničkách dokázalo pořádně zabouřit, což podpořil několikrát i Ramazzotti, když se pokusil mluvit česky, ale celkově bylo tak trochu líné. Na druhou stranu hezky zareagovalo, když zpěvák zahrál na notu o něco vážnější a mezi několika songy promítl videa o znečištění moří a ovzduší s poselstvím, že společně to můžeme změnit.

Eros Ramazzotti i při své čtvrté návštěvě v Česku dokázal, že patří k současné koncertní špičce. Jeho aktuální světové turné zahrnující na devadesát koncertů především v Severní Americe, Jižní Americe a v Evropě dokazuje nejen neustálý zájem o něj, ale i to, že jeho vystoupení stojí ve všech ohledech za návštěvu. Je proto velká škoda, že i přes tři skvělé koncerty se dodnes u nás nepodařilo prorazit jeho romantickou gloriolu mající základ snad ještě v osmdesátých letech, která láká především ženy po třicítce. Tenhle Ital s duší rockera umí daleko víc a věřte, nebo ne, ocení to i chlapi.

NÁZORY
  • Skvělý (Jindřich Kunc, 24.10.2019 11:31) Reagovat

    Opravdu to byl skvělý koncert. A v souladu s poslední větou recenze je to skutečně tak, že to ocení i chlapi.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Eros Ramazzotti usedlé publikum rozhýbal až v samotném finále (07.03.2023 18:30)
- Fotogalerie: Eros Ramazzoti v O2 areně potěšil všechny své příznivce (07.03.2023 09:27)
- Do Prahy opět míří Eros Ramazzotti (11.02.2023 15:09)
- Nové desky 47/2018 - od Vesny přes Take That po Erose Ramazzottiho (27.11.2018 07:30)
- Eros Ramazzotti vydává nové album. V rámci světového turné se na podzim 2019 zastaví i v O2 areně (14.09.2018 15:14)
- Nové desky 46/2017 - od Tima McGrawa s Faith Hill přes Františka Segrada po Siu (21.11.2017 06:20)
- Naživo: Třetí pražské zastavení Erose Ramazzottiho bylo perfetto (31.10.2015 17:25)
- Eros Ramazzotti již v pátek obsadí pražskou O2 arenu (29.10.2015 18:41)
- Nové desky pro 19. týden (10.05.2015 10:01)
- Eros Ramazzotti vydá novou desku v první polovině května (10.04.2015 16:20)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe