Thom Yorke vystoupí v Praze se svým projektem Tomorrow's Modern Boxes

14.10.2019 14:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Britský hudebník, umělec a zpěvák Thom Yorke z proslulé kapely Radiohead, přiveze 12. července 2020 do pražského Fora Karlín svůj elektronický projekt Tomorrow's Modern Boxes, společně s producentem Radiohead Nigelem Godrichem a Tarikem Barrim, který ke koncertu bude obstarávat vizuální složku. Vstupenky za 1 490 Kč budou k dispozici od pátku 18. října 10 hodin v síti Ticketmaster a GoOut CZ. Koncert přináší Charmenko CZ.

Od raných 90. let 20. století kdy započal svoji kariéru, Thom Yorke pomohl přeměnit podobu alternativního rocku a experimentální elektroniku začlenit mezi mainstream. Doposud vydal tři sólová alba - "The Eraser" (2006), "Tomorrow's Modern Boxes" (2014) a "ANIMA" (2019). Thom Yorke je inovátorem, influencerem a jedním z nejvyhledávanějších umělců, a to nejen na poli elektronického žánru.

Nejnovější deska "ANIMA" vyšla v červnu 2019, doprovázena hudebním filmem režiséra Paula Thomase Andersona, který nese stejnojmenný název "ANIMA" a k vidění je výhradně na Netflixu. Album i krátký film (obsahující tři písně z alba) získaly nemálo uznání kritiků. Deska je temná, křehká, palčivá a melancholická tak, jako je u Yorkovy tvorby zvykem. Složená z několika elektronických vrstev, které se prolínají s jeho nezaměnitelným zpěvem. Pitchfork nahrávku nazval Yorkovou nejambicióznější a nejsuverénnější deskou: "'ANIMA' zní ve všech svých směrech kompaktně, rázně, často tak trochu hrozivě. Yorkova melancholie dospěla." The Telegraph ve své pětihvězdičkové recenzi alba prohlásil, že je to "bezútěšná dystopická rapsódie, na kterou můžete tančit." Sunday Times Culture ve svém úvodním rozhovoru s Thomem album považuje za dechberoucí a NME o nahrávce prohlásil, že se jedná o "umělecky zprodukovanou snovou horečku".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY