Michael Bublé, O2 arena, Praha, 17.9.2019

Michael Bublé v Praze kradl mobily a srdce

Vydáno: 18.09.2019 20:31 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: Karel Šanda / Live Nation CZ

Více než pět let po své české premiéře se do pražské O2 areny vrátil se šarmem a šibalstvím sobě vlastním Kanaďan Michael Bublé. Hlavním tématem byla láska a vše kolem ní, a tak není divu, že si během skvělé show kromě několika mobilních telefonů dočasně přivlastnil i řadu (nejen dámských) srdcí.

Live: Michael Bublé

místo: O2 arena, Praha
datum: 17. září 2019
Setlist: Feeling Good, Haven't Met You Yet, My Funny Valentine, I Only Have Eyes For You, Sway, Such A Night, (Up A) Lazy River, When You're Smiling, I've Got You Under My Skin, You're Nobody Till Somebody Loves You, When I Fall In Love, Love You Anymore, Forever Now, Home, Buona Sera Signorina, Just A Gigolo / I Ain't Got Nobody, You Never Can Tell, Nobody But Me, Cry Me A River
přídavky: Where Or When, Everything, You Were Always On My Mind

Michael Bublé, O2 arena, Praha, 17.9. 2019
© Karel Šanda / Live Nation CZ
Na rozdíl od prvního koncertu se tentokrát Michael Bublé obešel bez předskokana, a návštěvníky tak před koncertem přivítala již připravená propracovaná scéna se dvěma pódii, nad kterými viselo několik lustrů ve tvaru velkých krystalů navozujících už od počátku příjemnou komorní atmosféru. Obě jeviště byla kruhová a byla spojená lávkou, kterou zpěvák často využíval k výletům mezi lidi. To hlavní pódium bylo rozdělené na dvě části - první se čtyřmi stupni, kde sedělo na čtyřicet muzikantů a kde zpíval sám Michael, druhé bylo jakýmsi prstencem navazujícím na zmíněnou lávku. Uvnitř tohoto prstence pak stálo několik nejvěrnějších fanoušků.

Před hudebníky visel kruhový promítací panel, který je při prvních písničkách odděloval od Bublého a v průběhu celého koncertu měnil výšku i naklopení nad scénou. Za nimi pak byla další promítací stěna, samozřejmě tvarovaná do oblouku. Promítací plátna nebyla po stranách, jak je tomu obvyklé, ale pouze příležitostně sjížděla na úplně opačné straně prostoru nad zvukaři. Díky tomu, že byla oboustranná, mohli se z nich těšit všichni diváci. Všechny tyto prvky zajistily, že s prvními tóny "Feeling Good" odstartoval nejen skvělý swingový zážitek, ale i show, která nenechávala příchozí na chvíli vydechnout.

Michael Bublé, O2 arena, Praha, 17.9. 2019
© Karel Šanda / Live Nation CZ
Hned zkraje vystoupení Michael Bublé prozradil publiku, že hlavním tématem tohoto koncertu bude láska a vše, co s ní souvisí. Nebylo se čemu divit, kanadský zpěvák tak nazval i své poslední album, tedy "Love", a to tvořilo hlavní osu aktuálního setlistu. Během večera zaznělo hned sedm písniček z této desky, v nichž se muzikant vrátil především k předělávkám songů z Great American Songbook. Mezi ně vkládal skladby z předešlých nahrávek, ačkoli některé z nich překvapivě vynechal. Jednou z nich byla i "To Be Loved" - nedostalo se ani na výborný singl "It's A Beautiful Day" - a nezazněl ani obrovský hit "Lost".

Nedá se ovšem říct, že by to někomu vadilo. Ačkoli koncert nebyl zdaleka vyprodaný a prakticky celý byl na sezení, takže v O2 areně mohlo být zhruba kolem osmi tisíc lidí, na atmosféře byste to rozhodně nepoznali. Ti, kdo v úterý do vysočanské arény zavítali, se totiž přišli bavit a podstatná část z nich se od páté písničky, kterou byla roztančená "Sway", zvedla a už si nesedla. Michael Bublé toto dokonale podpořil nejen svižnou "Such A Night", ale i následným představením sebe samého, v němž vyložil nejen příběh své rodiny, ale i zážitky z dětství.

Michael Bublé, O2 arena, Praha, 17.9. 2019
© Karel Šanda / Live Nation CZ
Návštěvníky si potom získal díky tomu, že následující "(Up A) Lazy River" věnoval nejen svému otci, ale i českým hokejistům, kterých jako správný Kanaďan vyjmenoval minimálně pět. I přes životní útrapy, které ho v nedávné době potkaly, neztratil nic ze svého humoru a šibalství. Během celého vystoupení vtipkoval na účet své "žárlivé manželky", lidí, kteří netančí, i všech příchozích. Zhruba v půlce koncertu se začal loučit a nejednou někomu vzal z ruky telefon a natáčel jím buď sám sebe, nebo ostatní v sále.

V jednom momentě si dokonce z lidí mírně vystřelil. Nejprve měl proslov o tom, jak je rád oblíbený, ale že si občas představuje, jak se v show The Voice otáčejí porotci, a pak sešel do publika se slovy, že si něco podobného může splnit každý. Vybral si k tomu člověka, kterým náhodou nebyl nikdo jiný než Jan Smigmator, a vystřihl s ním excelentní duet "I've Got You Under My Skin". Není divu, že po tom bouřila celá aréna, jako by byla našlapaná až po strop.

Michael Bublé, O2 arena, Praha, 17.9. 2019
© Karel Šanda / Live Nation CZ
A nepřestala ani v následující "You're Nobody Till Somebody Loves You", kterou pro změnu celou odzpíval trumpetista Jumaane Smith a sám Bublé mu zpíval pouze sbory. Po tomto intermezzu ovšem opět se šibalským výrazem na tváři prohlásil, že stačilo, že je to jeho večer, a po zbytek koncertu už za mikrofon nikoho jiného nepustil. Naopak se vytasil s romantikou v podobě "When I Fall In Love", po níž následoval blok jeho vlastních písniček zakončených baladou "Home" se spoustou rozsvícených telefonů v hledišti.

Změna rytmu a všeho nastala, když se zpěvák přesunul s několika hudebníky na menší pódium uprostřed haly, kde odehrál blok latinsko-amerických skladeb "Buona Sera Signorina" a "Just A Gigolo / I Ain't Got Nobody", na něž navázal "You Never Can Tell" Chucka Berryho. Jak sám prohlásil, záměrem bylo udělat atmosféru v O2 areně podobnou té klubové. A povedlo se. Jestli někdo do této doby netancoval, v tento moment už jej muselo dění v sále strhnout natolik, že určitě začal. Zvlášť když si při tom Bublé pohrával i s plyšovou pandou, která mu v jednu chvíli přistála na pódiu, a lustry se změnily spíše na jo-ja, která v rytmu rokenrolu poletovala nahoru a dolů.

Michael Bublé, O2 arena, Praha, 17.9. 2019
© Karel Šanda / Live Nation CZ
O samotné finále se postarala atmosférická "Cry Me A River" umocněná hřměním. Po ní muzikant odešel z pódia a divákům, respektive Praze poděkoval prostřednictvím fotek z ní i ze samotného vystoupení. Fanoušci ho ale pochopitelně jen tak nepustili, a tak stojícímu davu přidal ještě trojici písniček, mezi nimiž kralovaly "Everything" a elvisovská "You Were Always On My Mind". Věřte, nebo ne, nejedna dáma měla při jeho definitivním loučení v očích slzy.

Elegán v obleku Michael Bublé zraje jako víno, což je možná dáno i stylem, který zpívá. Swing, jazz či tradiční pop zkrátka vyznívá jinak s určitou životní zralostí a kanadský zpěvák jí s otcovstvím v poslední době nabral poměrně hodně. Stále ale neztrácí ani jistou jiskru, díky které vše, co dělá, působí velmi svěže a lehce. Dokázal to i v Praze a podporou mu byla nejen výborně promyšlená a designové zvládnutá show, ale i skvělí muzikanti, mezi kterými byla i smyčcová sekce z České republiky. Samotná hlavní hvězda si toho byla velmi dobře vědoma a nejednou celému ansámblu upřímně děkovala. Stejně tak svým příznivcům, kteří z koncertu odcházeli nadšeni.

NÁZORY
  • :-) (Lexx, 19.09.2019 01:27) Reagovat

    https://youtu.be/M83La18Nv5Y

  • Nezraje. Buble je slizká šmíra. Jiří Ovčáč... (Mekele, 19.09.2019 02:05) Reagovat

    Nezraje. Buble je slizká šmíra. Jiří Ovčáček swingu.

    • Re: Nezraje. Buble je slizká šmíra. Jiří Ovčáč... (David, ten, kterého tady všichni nesnáší, ale mu to nevadí :P, 20.09.2019 06:15) Reagovat

      A ty jsi hňup.

      • Re: Nezraje. Buble je slizká šmíra. Jiří Ovčáč... (Mekele, 20.09.2019 18:05) Reagovat

        To rozhodně jsem.
        Nic to ale nemění na faktu, že Buble je slizká šmíra a tys byl oblouzen.

  • Big Band (Doktor Slovo, 19.09.2019 12:22) Reagovat

    je a bude vždy nejvíc.Výborné.Pouze škoda přestřelené ceny vstupenek,což bylo důvodem menší návštěvy.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ewa Farna, Michael Bublé, Mariah Carey... Vánoce promlouvají do českých žebříčků (15.12.2023 08:00)
- Minirecenze: Michael Bublé je na "Higher" jako nová i stará, ale vždy pohodlná bačkora (12.04.2022 12:00)
- Nové desky 12/2022 - od Michaela Bublého přes Placebo po Machine Gun Kellyho (30.03.2022 17:00)
- Video: Michael Bublé v klipu "Higher" tančí jako ďábel se spoustou krásných žen (29.03.2022 09:03)
- Video: Michael Bublé se v "I'll Never Not Love You" převtělil do herců v romantických filmech (16.03.2022 14:52)
- Michael Bublé přichystal novinkové album "Higher" (17.02.2022 09:41)
- Díky velké mikulášské sbírce překonala letošní pomoc potravinovým bankám 700 tun potravin a drogerie (08.12.2020 10:59)
- Nové desky 42/2020 - od Bruce Springsteena přes Gorillaz po Melody Gardot (28.10.2020 08:00)
- Gary Barlow proloží pauzu u Take That další sólovkou (23.10.2020 17:58)
- S Janem Smigmatorem hraje na albu "Murphyho zákon" i držitel Grammy Ondřej Pivec (19.10.2020 10:18)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe