Hororový svět temného rappera jménem Ghostemane ovládne Forum Karlín

12.09.2019 10:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Po úspěšné americké tour se rodák z Floridy Ghostemane znovu vrací se svou hororovou skupinou do Evropy. Milovník black metalu a hip-hopu tvoří hudbu, která si bere ty nejdrsnější klišé z těchto žánrů a vytváří z nich svůj industriální svět doprovázený masivními beaty a ostrými riffy kytar. Ve Foru Karlín představí 23. března 2020 své poslední EP "Human Error". Vstupenky budou v prodeji od 13. září na fource.cz a u prodejců GoOut a Ticketmaster.

Eric Whitney vyrůstal na Floridě, kam se jeho rodiče přestěhovali z New Yorku. Kytaru vzal poprvé do ruky v pubertě, kdy jej okouzlily tvrdší žánry jako metal a punk. Zanedlouho se stal součástí místní hardcorové scény, když se přidal ke kapelám Nemesis a Seven Serpents. Rok po vydání první desky se skupinou Nemesis se odstěhoval do Los Angeles a svou rockovou kariéru nechal za sebou.

Jako Ghostemane začal Whitney vystupovat od roku 2015, kdy navázal spolupráci s kolektivem undergroundových rapperů a producentů Schemaposse, který založil rapper JGRXXN a kde působil mimo jiné také zesnulý Lil Peep. Ghostemane zazářil na Soundcloudu a od roku 2015 stihl vydat sedm alb včetně kladně přijeté nahrávky "N/O/I/S/E", která mu otevřela dveře na hlavní pódia světových festivalů. Nejúspěšnější hit "Mercury" s hororovým animovaným videm má na YouTube téměř 180 milionů zhlédnutí.

Kromě vlastních nahrávek Ghostemane pravidelně vydává mixtapey a tracky s dlouholetými spolupracovníky, jako je rapper Pouya, dvojice SuicideBoys nebo jeho bratr Parvo, se kterým nedávno vydal EP "Human Error". Ghostemane nachází inspiraci v okultismu, smrti i metalu. K rozdílům mezi rapem a metalem dodává: "Myslím, že hranice mezi žánry se dnes ztrácejí. Umělci i posluchači jsou otevřenější a díky tomu vzniká něco nového."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY