Billie Eilish vystoupí ve vyprodané O2 areně už v úterý

17.08.2019 08:17 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Billie Eilish se před vyprodanou pražskou O2 arenou představí už v úterý 20. srpna. Aktuálně nejdiskutovanější teenager na planetě a hudebnice, které patří rok 2019, přiveze svůj debut "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?". Večer otevře Britka JGrrey, která na streamovacích platformách zabodovala hitem "Don't Fade".

"Dospělí nás ignorují. Je to hloupé, protože víme všechno," prohlásila sedmnáctiletá Eilish pro britský hudební časopis NME. Mladá umělkyně je budoucností populární hudby a ve svých textech vystihuje rozpolcené pocity i úzkosti generace Z vyrůstající ve světě sociálních médií. Hudebně se nebojí inspirovat aktuálními trapovými trendy i laskavými popovými refrény, její klipy jsou temnými cestami do myslí mladistvých. Nejúspěšnější hit "Bad Guy" má jenom na YouTube za čtyři měsíce přes 450 milionů přehrání. Díky této skladbě se Eilish stala první hudebnicí narozenou v novém tisíciletí, která zdolala vrchol americké hitparády.

Billie Eilish je dcera herečky Maggie Baird a herce Patricka O'Connella a hudbě se věnuje od jedenácti let, kdy začala zpívat ve sboru. Průlomový singl "Ocean Eyes", který pro Eilish napsal její bratr, vydala v roce 2016: "Pověsila jsem skladbu na SoundCloud jenom proto, aby si ji můj učitel mohl stáhnout. Neměli jsme vážně žádné další úmysly, ale lidé si ji přes noc začali stahovat a už to bylo," prozradila Eilish pro Teen Vogue.

Harmonogram večera:
18.30 otevření O2 areny
20.00 JGrrey
21.10 Billie Eilish



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY