shop.musicserver.cz
Nobodylisten - Hejty mě dokážou nakopnout

Nobodylisten - Hejty mě dokážou nakopnout

Vydáno: 06.08.2019 14:00 v sekci Rozhovory - Spolupracovník redakce | foto: facebook interpreta

"Myslím, že lidé by měli šetřit svoji klávesnici a prostě hejty nepsat. Přijde mi to jako zbytečné roznášení nenávisti, ale děje se to," říká Nobodylisten. Pětadvacetiletý český producent a DJ se stal jednou z tváří kampaně "I love you hater". O tom, proč mít rád své hejtry, jsme si povídali v rozhovoru.

Nobodylisten
© facebook interpreta
Víš, kdo jsou ti, kteří hejtují tvůj účet, zač? Co jim vadí?

Většinou jsou to internetoví hrdinové. Dokážou se zaseknout na jedné věci, kterou pořád opakují dokola. Obvykle to je nějaká věc, kterou řeknu, anebo řeší, jak vypadám, třeba napíšou: "Ty máš křivou pusu." Nemá ani cenu jim na to něco psát, protože jim akorát nahráváš na další výplody jejich hněvu.

Myslíš, že to jsou lidé, kteří tě sledují a líbí se jim tvoje hudba? Že ti fandí, ale zrovna jim něco přelétlo přes čumák a neudrželi emoce na uzdě, a napsali něco ne moc pěkného?

Myslím si, že je to taková specifická sorta lidí. Já osobně, pokud se mi něco nelíbí nebo mi něco vadí, udělám si z toho někdy srandu, ale žádné negativní komentáře nepíšu. Přijde mi to zbytečný. Myslím, že zlé komentáře vznikají z toho, že lidé mají špatnou náladu, a tímto způsobem ji ze sebe dostávají ven. Když se jim nelíbí nějaká moje písnička, je pro ně otázka pár sekund napsat komentář. Nevidí už, co stojí za tím tu písničku vytvořit. Anebo když se jim nelíbí moje party, tak opět napsat komentář, že to bylo strašné, zabere pár vteřin. Uspořádat tu party ale zabere dva měsíce! Často si myslím, že to jsou lidé, kteří nic opravdu nedělají nebo jsou znechuceni tím, co dělají, a nemají snahu to změnit.

Nobodylisten

Jakub Strach neboli Nobodylisten je pětadvacetiletý český hudební producent a DJ. Hudbě se aktivně věnuje od čtrnácti let. Pořádá mimo jiné party Addict, která patří k nejnavštěvovanějším a nejživelnějším českým klubovým akcím. Nyní se stal jednou z tváří kampaně "I love you hater" značky Sprite. Symbol zeleného srdíčka má ukázat, že nejlepší odpovědí na nenávist je láska a že hejtování sice nemůžeme nechat zmizet, ale můžeme se vůči němu stát odolnými.

Jak moc hejty sleduješ? A umíš je ignorovat?

Musím se přiznat, že je sleduji víc, než bych měl. Ani za těch deset let, co se pohybuji v hudební branži, nejsem schopný se přes to přenést. Ani nevím proč, ale když vyjde nový rozhovor, článek nebo nový singl či videoklip, tak místo toho, abych to nesledoval a nechal to být, jdu na internet a čtu si všechny ty komentáře na YouTube, na Instagramu... Sám sebe se pak ptám, proč jsem to dělal, proč jsem se na to nevykašlal. Nevím, prostě jsem takový, samotného mě to zajímá.

Nobodylisten
© facebook interpreta
Potkal jsi někoho z nich někdy osobně?

To mě právě strašně štve, že se mi to nikdy nestalo.

Co bys dělal, kdyby došlo k osobní konfrontaci?

Nejsem agresivní člověk. Kvůli svému úrazu na skateboardu se do konce života nesmím prát, nesmím dostat pěstí. Určitě bych se jich ale rád zeptal, jaký mají problém a proč šíří nenávist. OK, nemusí se jim líbit, co dělám, říkám nebo vytvářím, každý na to má právo. Nechápu ale, jak mohou být schopní stále dokola psát a krmit internet dalším a dalším hejtem, nenávistí, roznášet negativní vlnu. Třeba by mi řekli i nějaký legitimní důvod.

V jednom rozhovoru jsi říkal, že kromě klasických fanoušků jsou pro tebe a tvorbu Nobodylisten motorem právě i hejtři. Hledáš tedy i u nich něco, co tě nakopne?

Vždycky když strávím chvilku na sociálních sítích a přečtu si toho třeba i víc, jsem z toho naštvaný a smutný. Pak si ale během pár hodin řeknu: To je přesně ono, ty tu hudbu děláš asi dobře a děláš ji tady asi nejlíp, děláš ji, jak nejlíp umíš, a lidi o tom pak mluví. Lepší, než aby o tom nemluvil nikdo. Vždycky to má takový vývoj, takovou křivku, nakonec mě to dokáže nakopnout. A pak mám ještě větší potřebu jim ukázat, že to, co píšou, je totální nesmysl.

Nobodylisten
© facebook interpreta
Takže je ignoruješ, nebo jim odpovídáš?

Začal jsem je ignorovat. Dříve jsem odpovídal, ale z toho nevzešlo nikdy nic dobrého, ať už jsem psal veřejně, nebo soukromě. I když jsem se snažil vystupovat chytře, nad věcí, vtipně, rozumně, ti lidé to nechtějí slyšet, nejsou na to zvědaví, oni nechtějí slyšet žádné argumenty. Diskuse s nimi nemá konce. Často píšou o věcech, o kterých nic nevědí, kterým nerozumějí, a chybu nikdy nepřiznají.

Teď se bude používat zelené srdíčko. Jakou čekáš reakci?

Jsem na to zvědavý. Myslím, že lidé by měli šetřit svoji klávesnici a prostě hejty nepsat. Přijde mi to jako zbytečné roznášení nenávisti, ale děje se to. A děje se to víc a víc, alespoň z mého pohledu, a úplně zbytečně. Zároveň se ale trochu bojím, že tím hejtrům přilejeme benzin do ohně, že si to spíš ještě víc užijí.

Tak alespoň se ale rozvibruje diskuse.

To ano. Já se toho nebojím, jinak bych do toho nešel. Jenom se obávám, že lidé na druhé straně nemají zájem o diskusi, ale jen o hloupé nadávání.


NÁZORY
  • Tomu svému drmolení (David, 07.08.2019 07:12) Reagovat

    tento pseudoumělec říká hudba?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nik Tendo a NobodyListen sesadili z čela albového žebříčku Calina a Viktora Sheena (04.08.2023 08:30)
- Video: Emma Smetana v klipu k nespoutané skladbě "Chase It" tančí na pláži Bali (08.06.2023 15:25)
- Party Addict zostra odstartuje Prague Fashion Week (30.08.2018 10:20)
- Naživo: VR/Nobody pokřtili "Proud" a předvedli dech beroucí show (08.10.2017 11:22)
- Naživo: Never Sol roste ve výrazu i ve sdělení (17.11.2016 10:18)
- Never Sol představí své první interaktivní vystoupení pro Akropolis Multimediale (14.11.2016 20:46)
- Colours of Ostrava nabídnou návštěvníkům kromě hudby i kreativní workshopy (13.07.2016 22:01)
- Naživo: Red Bull Music Academy aneb všichni se všemi (19.02.2014 17:16)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu