Billie Eilish vydala naprosto zbytečný remix "Bad Guy" s Justinem Bieberem

25.07.2019 12:09 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Přední příčky ve světových hitparádách, miliony zhlédnutí na YouTube nebo heslo v encyklopedii meme - tím vším se může pyšnit "Bad Guy" z neméně úspěšného debutu Billie Eilish. Což na jeden song (a jednu sedmnáctiletou interpretku) není vůbec málo. Přesto Billie a její management usoudili, že to stále ještě nestačí. A tak je na světě remix s Justinem Bieberem. Veškeré nadšení ale začíná i končí u velkého jména..., tedy pokud vás jméno Bieber prvotně vůbec nadchlo.

Aktualizovaná skladba po hudební stránce nic nového nepřináší - Justin zkrátka jen nahradil druhou sloku a jeden refrén svou verzí a přidal nějaké hlasy. To by nemuselo tolik vadit, problémem je, že Justinův auto-tuneový příspěvek splňuje všechny aspekty anglického termínu cringe, tedy trapno, ze kterého se cítí rozpačitě i posluchač. Na pasážích typu "gold teeth, my neck, my wrist is froze / I got more ice than, than the snow" či "tattoos on both my sleeves / yeah, I don't sleep, please don't wake me" se musela pravděpodobně vyřádit celá armáda textařů, jak mistrovský kus slovního řemesla to je. Z povinného skrrt pak vstávají chlupy podobně jako při zvuku skřípajících nehtů na tabuli.

Celý remix zkrátka přivádí k otázce, zda nad ním ve studiu vůbec někdo chvíli poseděl, nebo se to všechno jenom narychlo spíchlo přes sociální sítě, dokud to ještě něco vydojí. Co pak sejde na tom, že si tak Billie vlastně splnila sen a vydala song se svým největším idolem?

Koho by zajímalo, jak vypadá skutečně dobrý a funkční popový remix, kdy si hudebník přizve na pomoc kolegu, ať zkusí třeba spolupráci a Foster The People.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY