Bat For Lashes v retro romanci "Kids In The Dark" oprašuje vzpomínky

06.07.2019 12:51 - Dan Hájek | foto: Bat For Lashes

Na tři roky starou desku "The Bride" Bat For Lashes v září naváže chystanou novinkou "Lost Girls". Na ní se po svém ohlíží do dětství, které trávila v Los Angeles. Ve městě andělů se komplet také nahrával. Máme prý očekávat návrat k hudebním variacím, které jsou pro Natashu Khan tolik typické, včetně inspirace osmdesátkami. Dále nás vtáhne do svého pečlivě vybudovaného paralelního světa, v němž není nouze ani o romantiku ani o bitky znepřátelených gangů - nové skladby mají být jakýmsi soundtrackem k fiktivnímu filmu.

V tomto duchu je pojato i doprovodné video k prvnímu singlu "Kids In The Dark". Klip si režírovala sama Natasha a hlavní roli si v něm s ní zahrál Samuel Watkins. Vztahové problémy tohoto páru pak pozoruje sedm ztracených dívek. Snímek je plný symboliky a odkazů na upírské romance, na pozadí se pak objevuje denní a noční panorama LA. Videoklip je zároveň netradičně nasnímám v retro formátu 4:3. Jako návnada na chystanou řadovku funguje skvěle.

Pátá řadovka Bat For Lashes "Lost Girls" vyjde v pátek 6. září na labelu AWAL a přinese těchto deset skladeb: Kids In The Dark, The Hunger, Feel For You, Desert Man, Jasmine, Vampires, So Good, Safe Tonight, Peach Sky, Mountains. Album vyjde i ve speciální "Sunrise" edici - sběratelský box bude kromě artového vinylu obsahovat kazetu, dvojici plakátů, sadu deseti pohlednic a bonusový 7-inch picture singl, na němž budou navíc písně "Sunset" a "Desert Man (Piano/Vocal Version)". Předobjednávat můžete třeba tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY