shop.musicserver.cz
Bring Me The Horizon, Rock For People, Hradec Králové 4.7.2019

Ani tanečnice s plamenomety Bring Me The Horizon k dobrému koncertu na Rock For People nepomohly

Vydáno: 05.07.2019 11:45 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Čestmír Jíra

Ne, překvapení se bohužel nekoná. Kdo v posledních zhruba pěti letech viděl kdysi dávno deathcorovou formaci naživo, dobře ví, že hlasivky zpěváka Oliho Sykese kvalitnímu vystoupení výrazně překážejí. A nejinak tomu bylo i v Hradci Králové, kam se fanoušky vymodlená kapela přijela poprvé podívat.

Live: Bring Me The Horizon

místo: Festivalpark, Hradec Králové
datum: 4. července 2019
setlist: Mantra, Avalanche, The House Of Wolves, Medicine, Wonderful Life, Shadow Moses, Happy Song, Mother Tongue, Can You Feel My Heart, Sugar Honey Ice And Tea, Nihilist Blues, Antivists, Follow You, Drown, Throne.

Pořadatelům je nejprve vhodné pogratulovat k dotáhnutí velkého lákadla, které je aktuálně na vrcholu a o kterém se mluví. Poslední řadovka "Amo" navíc patří k tomu nejlepšímu, co letos zatím vyšlo. Ne v metalové kultuře, ale obecně, protože tak nápaditým způsobem provedená žánrová fúze se jen tak nevidí. Originální a po všech směrech produkčně dotažená nahrávka se díky spolupráci festivalu s Evropou 2 propracovala i do našeho nejposlouchanějšího rádia, což je věc do nedávné doby naprosto nevídaná. "Amo" je deska propracovaná, promyšlená, plná překvapivých zvratů i nezvyklých zvuků. A navíc obsahuje i plno silných singlů.

Pro letošní turné si britská formace připravila zcela novou produkci s působivou stageí se schodištěm uprostřed, bohužel jí to ale k zakrytí nedostatků nepomohlo. Nebo takto - když na začátku června hráli Bring Me The Horizon na Rock Im Parku v Norimberku, kde jim pod pódiem čekaly desetitisíce fanoušků očekávající německou legendu Die Ärzte hrající hned po nich, snažili se. Jejich show byla omamná, hity fungovaly a Sykes dělal všechno pro to, aby koncert ukřičel. Ideální to nebylo, ale proti vystoupením z minulého turné, na nichž jsem je v létě zastihl čtyřikrát, to násobně překonalo vše dosud viděné. A i přes to, že vokály často suplovalo publikum, playback nebo spoluhráči z kapely, podařilo se mu zakrýt kvalitativní výkyvy, a pokud jste si to upřímně chtěli užít, podařilo se to.

V Hradci Králové ale bylo všechno jinak. Nezměnila se jen barva kontaktní čočky v Sykesově oku (z červené na světle modrou) a skladba setlistu, ale i to, jak moc se nad podstatně menším davem snažil. Plocha pod největší scénou Komerční banky sice byla plná (tedy do doby, než se v půlce setu začala vyprazdňovat), srovnání s Norimberkem ale samozřejmě neustála.

Do červeného saka oděný Oli Sykes si sice myslel, že je v Praze (což mu můžeme odpustit, podobné prohřešky mívá tak třetina kapel), jen co se ale rozezněla úvodní Mantra, bylo znát, že tohle dobrý koncert nebude. Tak jako reprobedny kolem schodiště byly falešné, protože šlo jen o další obrazovky, byl falešný i výkon hlavního tahouna. Ať se hrálo cokoliv převážně z novější tvorby, mikrofon se u jeho úst nacházel spíše výjimečně. Agresivní výkon tygra plného energie? Zapomeňte. Vokální exhibice páva prodávajícího okouzlující melodie posledních dvou alb? Ani náhodou. Ze zvířecí říše bychom jej mohli přirovnat tak leda k larvě, u níž s napětím čekáte, co se z ní nakonec vyklube. Festivalové heslo "Probuď to v sobě" jste tak mohli adresovat primárně jeho největší hvězdě.

Přitom ta show kolem byla vážně pěkná. Maskované tanečnice s plamenomety, salvy dýmu i ohňů mířících až ke stropu, konfety v závěrečné "Throne" nebo projekce s promítanými texty skladeb zaměstnávaly oči na maximum. Jen ty uši trpěly. A to i díky podivnému zvuku, který byl v úvodu stažený snad na polovinu, protože dynamika z Německa byla ta tam. Z festivalového vybavení by pak už zasloužily výměnu i boční obrazovky po stranách pódia, protože ten obraz na nich vypadal jako natočený mobilem.

Co tedy vlastně pochválit? Třeba singl "Can You Feel My Heart", který byl asi jediný odzpívaný kompletně a mezi fanoušky odstartoval nefalšované nadšení. Bylo také příjemné vidět frontmana, jak zamířil do prvních řad ke svým fanynkám. S blížícím se koncem setu se také zpívalo mnohem víc než při jeho začátku, takže například nadávku Shit maskující pecka "Sugar, Honey, Ice And Tea" zněla skousnutelně. Potěšil i moshpit při "Happy Song" nebo lidé lezoucí si na ramena při baladě "Follow You". Před přídavkem "Drown" byla zmíněna absence jednoho z členů kapely, jakmile ale dopadly všechny konfety na zem, naplno jste si uvědomili, že jste viděli jen jedno velké, nafouknuté nic. Bohužel.

NÁZORY
  • Trochu prehnane krute, nemyslis? (Ferda, 05.07.2019 13:26) Reagovat

    Velke nafouknute nic je zajimavy kreativni obrat, ale neni fair. Jasne, nebyl to super koncert, na RiPu byli daleko lepsi, vykonem asi nejslabsi co jsem videl (13x), ale porad to bylo dobre. BMTH mam rad, neustale se snazi posouvat dopredu, menit se a rust. Nekdy to prinasi komplikace, ale to se zmenou souvisi. Absence Leea nepomohla, zarazeni Avalanche na 2.misto setu taky moc ne a zvuk mohl byt lepsi. Secteno a podtrzeno - nebyl to skvely hudebni zazitek (jako treba Idles) ale porad to byl dobry koncert, rozhodne ne nafouknute nic ;-) Pral bych si vic kapel s koulema jako BMTH. A vely palec nahoru pro RfP, ze je privezli. Co myslis, Honzo???

  • Hodně (Doktor Slovo, 05.07.2019 17:09) Reagovat

    milosrdná recenze.A slyšet toto opakovaně?Masochismus.

  • až teraz som docestoval a vyberam si teba (Jirka, 07.07.2019 20:25) Reagovat

    ANO ! maš pravdu bol to SHIT performance hlavne s porovnavanim s RAR kde bol ako FIRE to to je FATALITY podpasovka s použitim cheatu jedneho tlačidla takyto compare z internetu !!!

    Uznavam pre tento krat sa mu teda naozaj nechcelo sa šetril alebo bol asi unaveny a confuse z celeho dňa v hlavnom meste,tento fopik ma inak bavil až do samotneho konca festivalu DAKUJEM VAM užil som si ho !!!
    len
    ten prach ach...

    (sa pytam musi isť na 100 percent zakaždym ??? ked už teraz ide stoho posledneho čo ma ? Olivera koncert bavil tak mu to odpusťme deťom čo tam nadavali na AMO a mali trička thats the spirit im som to tiež odpustil...) to čo mňa bavilo najviac a teraz začinam rokmi chapať je posolstvo každeho singl koncertu pre tych čo su tam po prvy krat pre nich posolstvo bolo splnene ludia natlačeny v inych ľudoch dufam že Vas to neodradi prisť ešte raz spievali ste teda od začiatku every single word a mňa koncerty medzi Vami zakaždym bavia :)

    som si nespravil pre tento krat ani jednu fotku celeho stagu nepošlete mi nejake peknu prosim Vas ???

  • Legracni kapela :)... (Stobard, 08.07.2019 14:46) Reagovat

    Legracni kapela :)

  • První řada, koncert skvělej. A je mi jedno zda ... (Michael, 08.07.2019 19:34) Reagovat

    První řada, koncert skvělej. A je mi jedno zda to bylo na playback nebo ne byla to show se vším všudy. Nic tomu nechybělo. Viděl jsem je před lety na Nova Rocku a tohle bylo o poznání lepší.

    Možná megalomanství, ale já stárnu společně s tou kapelou a prostě to tak beru, že se přesunuli do jiného zvuku a i do jiné sorty fanoušků...

    I přesto, že od půlky koncertu bylo vidět, že se šetří čím dál tím víc jsem si to užil a pojedu na ně zas a znovu. Dlouho se mi nestalo, aby moje přehnané očekávání nějaká kapela dokázala naplnit.

    Za mě top... Nejlepší koncert RFP. A společně The Hu a Bad Omens skvělej zážitek.

    Jinak k RFP přijde mi, že je tam rok od roku méně lidí nebo se mi to zdá?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rock for People splnil přání svých fanoušků, jako prvního ze čtyř headlinerů oznámil Bring Me The Horizon (26.09.2023 13:11)
- Naživo: Bring Me The Horizon ve druhém dni Rock im Parku nabídli spolupráce, jaké svět neviděl (20.06.2023 16:00)
- Video: Bring Me The Horizon v šíleném klipu k "LosT" nechali Olimu Sykesovi operovat mozek (10.05.2023 15:33)
- Naživo: Bring Me The Horizon si pro Prahu vybrali svou silnější chvilku (08.02.2023 14:40)
- Bring Me The Horizon & spol. zabouří v Praze už v úterý (01.02.2023 14:41)
- Audio: Bring Me The Horizon se singlem "sTraNgeRs" opět míří směrem k mainstreamu (09.07.2022 14:41)
- Naživo: Druhý den Nova Rocku ovládli erotikou sálající Måneskin i snaživí Bring Me The Horizon (14.06.2022 16:35)
- Video: Sigrid a Oliver Sykes vdechli songu "Bad Life" i akustický život (03.06.2022 11:24)
- Video: Sigrid a Bring Me The Horizon dávají v "Bad Life" naději (25.04.2022 10:47)
- Video: Machine Gun Kelly ukazuje v nových klipech rozpadající se mrakodrap a spousty koček (03.04.2022 19:07)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu