Do Prahy se vrátí Carnival Youth z Lotyšska

03.07.2019 14:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lotyšské indie trio Carnival Youth je jedna z nejúspěšnějších kapel nové generace z Pobaltí ověnčená cenou The European Border Breakers, která jim byla udělena na Eurosonic 2016. Carnival Youth spojují melodie s energií alternativního rocku a indie, jejich emoce sahají od melancholie k čisté, jásavé radosti. V Praze byli již několikrát, fanoušci se na ně mohou těšit opět 23. září v pražském Futuru. Vstupenky za 250 Kč + poplatky jsou k mání na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Fututum Music Baru a v sítících GoOut, Ticketmaster a Ticketportal. V případě nevyprodání vstupenek v předprodejích pak na místě v den koncertu za 330 Kč.

Od svého vzniku v roce 2012 Carnival Youth vydali čtyři desky - EP "Never Have Enough", "No Clouds Allowed", "Propeller" a "Vienā vilcienā" (album nazpívané v lotyštině). Tyto nahrávka I jejich dynamické koncerty jim přinesly značný počet fanoušků i kritickou chválu po celé Evropě. Carnival Youth koncertovali na NME Club Night v KOKO v Londýně a na mnoha festivalech, jako jsou SXSW (USA), Mondo.NYC (USA), M For Montreal (Kanada), The Great Escape (UK), Sziget (Maďarsko), Positivus (Lotyěsko), Open'er Festival (Polsko), Reeperbahn (Německo), Eurosonic (Nizozemí) a dalších.

Absolvovali již několikrát turné v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Velké Británii, Polsku, České republice, Slovensku i doma. Jejich skladby pouštějí takové osobnosti jako Steve Lamacq (BBC 6 Music), John Kennedy (XFM) a Chris Hawkins (BBC 6 Music). Jejich písničky bodovaly v německé i lotyšské hitparádě.

V srpnu Carnival Youth vydají nové album "Good Luck", které bylo nahráno loni v létě v Red Bull Studios v Sao Paulu v Brazílii. Produkoval ho dlouholetý spolupracovník skupiny Gatis Zakis a míchal producent a držitel Grammy Nicolas Verhnes, který již spolupracoval s Animal Collective, Deerhunter, Dirty Projectors, Wild Nothing, The War On Drugs a dalšími. Mastering měl v Sterling Sound v New Yorku na starosti Greg Calbi, který spolupracoval s The National, MGMT, Interpol a Arcade Fire.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY