GFOTY a DJ Fingerblast v Praze představí futuristický hardcore pop

20.06.2019 09:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

GFOTY, britská ikona hyperaktivního popu a hvězda fenoménu PC Music, přiveze tento pátek do Prahy svou live show utrženou ze řetězu. Aby toho nebylo málo, z Londýna s ní dorazí ještě DJ Fingerblast, který se proslavil na Soundcloudu originálními futuristickými edity popových hitů. Party se bude konat v pátek 21. června v undergroundovém klubu Fuchs2 na pražské Štvanici a zlevněné lístky se dají pořídit v předprodeji na GoOut.

Pod zkratkou GFOTY se ukrývá Girlfriend of the Year. Autorka party hymny "Friday Night", kterou zremixovala i světoznámá producentka SOPHIE, a jedna ze zakládajících členek londýnského labelu PC Music jej nedávno opustila, ale zvuku typickému pro tento originální kolektiv zůstala věrná. Její unikátní kombinace nadsazených popových klišé, euforických devadesátkových synťáků, značně upravených vokálů a zvukových experimentů tvoří dokonalý mix pro nespoutanou party z jiného vesmíru. Letos na jaře vydala GFOTY EPčko "If You Think I’m a Bitch, You Should Meet GFOTY" s hardstyleovým singlem "Boy Next Door", které potvrzuje, že i po odchodu z PC Music má stále co říct. To stejné platí o jejích energických live shows utržených ze řetězu, které nemají žádný plán ani setlist a může se při nich stát prakticky cokoliv.

DJ Fingerblast poprvé zažil světla slávy na Soundcloudu v momentě, kdy pod pseudonymem Toynoiz předělával nejrůznější taneční hity do šílených verzí tvořených výhradně z midi zvuků dětských kláves. Pak si ale změnil jméno na DJ Fingerblast a vrhl se na produkci vlastních tracků a remixování popových pecek ve stylu hardbass. To mu přineslo další odezvu a účinkování v mnoha internetových radio shows. Jeho DJ sety vyvolávají živé vzpomínky na devadesátkové rave party, ze kterých si DJ Fingerblast bere neskrývanou inspiraci.

Party vibes z jiné galaxie pomůžou vytvořit také lokální producenti a DJs - výrazná postava české elektronické scény Aid Kid, člen temného industriálního kolektivu Wrong Heartsick Mother, a mladí DJs z promotérské skupiny Adrift mashapes a litterbin. Předprodej vstupenek probíhá na webu GoOut, kde se dají pořídit za zvýhodněnou cenu 269 Kč. Na místě to pak bude za 300 Kč před půlnocí a 350 Kč po ní.

Party pořádá Adrift, mladý promotérský kolektiv pražských producentů a DJs mashapes a litterbin. Jejich akce a sety se vyznačují stylovou rozmanitostí, futuristickou hudbou a nespoutanou energií.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY