shop.musicserver.cz
Nova Rock, 3.den, Pannonia Fields, Nickeldorf, 15.6.2019

Program třetího dne Nova Rocku ocenili především domácí fanoušci

Vydáno: 22.06.2019 10:30 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Třetí den hudebního maratonu zvaného Nova Rock potěšil především domácí a sousední německé příznivce. Kromě hlavně v německy mluvících zemích populární Die Toten Hosen zahráli také In Extremo, RIN či J.B.O. Ale i ostatní měli z čeho vybírat. Metalisty potěšili Powerwolf, rockery pak třeba Welshly Arms.

Live: Nova Rock

místo: Pannonia Fields, Nickeldorf
datum: 15. června 2019
vystoupili: Papa Roach, In Extremo, Die Toten Hosen, Reel Big Fish, Powerwolf a další

Nova Rock
© Heimo Spindler
Podobně jako Česko i Německo s Rakouskem mají svou specifickou scénu, kde tamní velké hvězdy jsou za hranicemi buď méně známí či zcela cizím pojmem. Třetí den patřil právě německy mluvícím kapelám a pro fanoušky z jiných států bylo mnohdy problematické najít si vhodnou alternativu. Ne, že by jejich kapely byly vyloženě špatné, ale lépe jim porozumí domácí fanoušek. Největší masu diváků tak přilákali právě němečtí veteráni punk-rocku Die Toten Hosen, ale i středověkem inspirovaní In Extremo zaznamenali nemalý zájem.

Beyond The Black
© DB-Photography
Začátek dne vzali do svých rukou elektroničtí metalcoristé To The Rats & Wolves z Essenu a mladá americká pop-rocková parta Badflower. Kdo zvolil To The Rats & Wolves, musel ocenit jejich čerstvou novinku "Cheap Love" i jejich dosavadní tvorbu. Formace oproti jiným partám disponuje rozpoznatelným zvukem i rukopisem a jejich mix elektroniky a corových kytar má nápad i styl. Na pódiu se rozhodně představili v těch nejlepších barvách a povedlo se jim v přetrvávajících vedrech rozpohybovat první nadšence.

Ještě větší ohlas měl set amerických Reel Big Fish, jejichž prosluněný, houpavý styl příjemně zarezonoval areálem a přivezl něco ze své kalifornské pohody. Na vážnější notu hrálo anglické duo Nova Twins, které se skládá ze dvou děvčat Amy Love a Georgie South, které na koncertech doplňuje ještě bubeník. Již loni na Rock for People dokázali, že patří mezi horké zboží, ale na Nova Rocku odvedli skutečně strhující výkon. Instrumentálně zdatné hudebnice bavily i energickým vystupováním a milým projevem mezi skladbami. V jejich rukopisu je cítit vliv punku, rocku, ale i popu či r'n'b. Geniálnímu modernímu mixu chyběly snad jen ještě více vyzrálé skladby. Všechny byly dobré, ale vyložený hit zatím Nova Twins nemají.

Nejlepší momenty 3. dne

1. Powerwolf
2. Nova Twins
3. Infected Rain

Jak bylo vidno, německá symfonicmetalová kapela Beyond The Black získává na stále větší oblibě. Ne nadarmo si je na své turné vzali jako předskokany Within Temptation. Zpěvačka Jennifer Haben má silný hlas a k dokonalé frontwoman ji chybí jen výraznější práce s publikem. Čtyřicet minut stačilo, aby si je fanoušci na Nova Rocku zamilovali. Beyond The Black nepochybně patří mezi zajímavá talentovaná jména metalové scény.

Infected Rain
© DB-Photography
K nim se řádí i mnohem ostřejší parta z Moldávie Infected Rain, která působila jako zajímavější zboží, neži bizarní hopsa-rock německých J.B.O. Kometa z východu Evropy roste každým rokem a festivaly se o ně perou. Kromě Nova Rocku je letos pozvali i pořadatelé Rock for People a rozhodně neprohloupili, protože kapele to skvěle šlape. Zvlášť, když se zpěvačka Lena Scissorhands rozvášní. Ta modrou barvu vyměnila za oranžovou a její dredy létaly vzduchem takřka po celou dobu koncertu. Neúnavná diva se zlepšila i pěvecky a oproti vystoupení na Brutal Assaultu v roce 2017 skvěle zvládla také melodičtější party, které jí minule dělaly trochu problémy.

Powerwolf
© DB-Photography
Nelehká volba čekala návštěvníky před osmou večerní, kdy se na pódiích setkaly americké party Papa Roach a Welshly Arms a německo-rumunská power-metalová hvězda Powerwolf. Papa Roach si dle očekávání uzmuli největší díl fanoušků a zaplnili takřka celý areál festivalu před Bue Stagí. Nalézt jsme mezi nimi mohli třeba nepřehlédnutelné dredy frontmanky Infected Rain.

Na zbylá dvě uskupení zbyl spíš úsporný zbytek. Welshly Arms bavili neotřelou hudební směskou a kromě hitu "Legendary" nabídli i další povedené písně ze svých dvou studiovek za doprovodu gospelového zpěvu dvojice Afroameričanů. V listopadu se kapela vrátí do Prahy, a pokud chcete slyšet originální hudbu, neměli byste si jejich vystoupení v Lucerna Music Baru nechat ujít.

Powerwolf si s sebou přivezli propracovaný pódiový vizuál i typické kostýmy a make-up. Vůdce smečky Attila Dorn bavil proslovy i častým rozezpíváváním publika, kdy ho učil určité party skladeb. Jak sám pravdivě s úsměvem poznamenal, šlo mu to dobře, ale falešně. Fanoušci každopádně tvorbu populární kapely znají dobře a prakticky na každou píseň reagovali, jako kdyby šlo o jejich největší hit. Dobrá chemie mezi interprety a publikem vykrystalizovala ve skvělý zážitek a jeden z nejzábavnějších a nejpříjemnějších momentů festivalu.

In Extremo
© DB-Photography
Večer pak patřil především německým punk-rockerům Die Toten Hosen. Kapela je svou popularitou obdobou tuzemských Kabátů a takřka pokaždé je vítá nekonečný zástup fanoušků, jejichž počet by nepřekonala asi ani Metallica. Ti nejvytrvalejší si mohli ještě poslechnout DJ set Paula Kalkbrennera a propařit se do ranních hodin. Ostatně se tomu tak dělo a oproti dosavadním poměrně klidným nocím se sobotní kemp proměnil v jednu dlouhotrvající párty, končící až s rozedněním. Zaspat program posledního dne by ale bylo škoda, neboť lákal na Roba Zombieho, Ministry nebo legendárního Slashe.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou (19.04.2024 17:47)
- Fotogalerie: Slash s Mylesem Kennedym a The Conspirators se ukázali v brněnské hale (18.04.2024 23:57)
- Nejvíc nej: Dvanáctkrát featuring Slash aneb Tucet hostování kytarového mága všude možně (12.04.2024 08:00)
- Bear McCreary chystá velkolepé rockové album se Slashem či Serjem Tankianem (23.03.2024 12:11)
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Minirecenze: Ministry reagují na americký volební rok zuřivou deskou "HOPIUMFORTHEMASSES" (05.03.2024 18:00)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Audio: Singl "The General" od Guns N’ Roses je sice velkolepý, ale ne zrovna povedený (11.12.2023 15:00)
- Na slovenském Topfestu 2024 vystoupí Scorpions i Kabát (01.12.2023 18:18)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Beyoncé Rush Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu