shop.musicserver.cz
Bad Wolves, Futurum, Praha, 17.6.2019

Vlci Bad Wolves řádili i v poloprázdném klubu

Vydáno: 18.06.2019 10:35 v sekci Naživo - Marek Odehnal | foto: Kateřina Postránecká

Americká superskupina Bad Wolves v Praze dostála svému hajpu a předvedla velký skladatelský potenciál, těžící z toho nejlepšího z amerického metalu posledních dekád, v perfektní kombinaci zatěžkaných riffů a andělského vokálu. Škoda jen, že návštěvnost večera byla na úrovni lokální kapely.

Live: Bad Wolves

support: Fall From Everest
místo: Futurum, Praha
datum: 17. června 2019
setlist: Learn To Live, No Masters, Jesus Slaves, Remember When, Better The Devil, Run For Your Life, Shape Shifter, Truth Or Dare, Medley, Officer Down, Hear Me Now, Toast To The Ghost, Zombie (The Cranberries Cover)

Bad Wolves, Malá sportovní hala, Praha
© Kateřina Postránecká
Téma superskupin je téma ožehavé. Nezřídka jde o spojení na křeč a ne vždy do sebe známá jména zapadnou jako švýcarská hodinářská kolečka. V případě amerických Bad Wolves se toto ale nekoná.

Vokál Tommyho Vexta, který se dekádu utápěl v různých projektech (sólová deska, Westfield Massacre) bez výrazné skladatelské invence, a naopak autorská vyzrálost Doca Coyleho, který v God Forbid hřešil na (hlasově) nevýrazného zpěváka a i díky tomu zůstal ve stínu spřátelených prorazivších ikon metalcoru jako Killswitch Engage nebo Unearth, k sobě sedli jako zadek na hrnec, a tak vznikli Bad Wolves.

Tommy si z ceněného debutu Divine Heresy, na kterém Dino Cazares z Fear Factory předvedl svou extrémní polohu, přinesl svůj nezaměnitelný vokál, zbytek kapely dodal funkční skladby, kombinující to nejlepší z amerického metalu posledních tří dekád, a už od prvních singlů tady byl hype jako blázen.

Bad Wolves, Malá sportovní hala, Praha
© Kateřina Postránecká
Jak to vlkům hobluje naživo, se mohli tuzemští příznivci přesvědčit už na podzim, kdy si pro sebe v roli speciálního hosta ukradli pražský koncert kanadských rockerů Three Days Grace. Už tehdy předvedli natěšeným fanouškům téměř plnohodnotný set, ovšem regulérní sólo show připadla na program až v pondělí.

Poloprázdné prázdninové Futurum se pokusili rozpálit tuzemští Fall From Everest a předvedli docela sympatický výkon. Moderní metalový mix, který míchal metalcorovou říznost s melodiemi, docela odsýpal, a nejvíc tak i díky tomu na mysl připadli američtí After The Burial, pochopitelně ale bez chirurgicky přesné djentové orchestrace.

Headliner šel na věc hned od prvních minut, a i když za sebou pánové mají díky svému manažerovi Zoltánu Bathorymu (jinak kytarista hlavně za oceánem mega úspěšných Five Finger Death Punch) poctivou mediální masáž a v minulých dnech vystoupili pro nižší tisíce fanoušků ve stanových stageích největších evropských festivalů, nasazení nepolevilo ani při komorní show pro desítky přítomných.

Bad Wolves, Malá sportovní hala, Praha
© Kateřina Postránecká
Tito návštěvníci ale byli o to víc skutečnými skladními příznivci a kompletně odehraný debut si odzpívali spolu s kapelou. Show samotné není moc co vytknout, skupina byla velmi srdečná a velmi intenzivně konverzovala s publikem, jako by šlo o místní spolek hrající takřka v rodinné atmosféře. Neškodilo by snad jen víc vlastního materiálu (ten doručí čas) a možná vynechání nadbytečné karaoko-revivalové vložky.

V té zazněly fragmenty od Queens Of The Stone Age, System Of A Down, Nirvany a plánovaných vrcholných Rage Against The Machine. Čas ale bohužel běží neúprosným tempem, a tak převážně mladší publikum reagovalo na "Freedom" na rozdíl od předchozích medley poměrně chladně... Inu, čas nezastavíš a výměna generací v klubech je v plném proudu.

NÁZORY
  • "kdy si pro sebe v roli speciálního hosta u... (Anonym, 18.06.2019 11:28) Reagovat

    "kdy si pro sebe v roli speciálního hosta ukradli pražský koncert kanadských rockerů Three Days Grace."
    no jako support byli dobří, ale že by si něco ukradli, to néé.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Five Finger Death Punch v klipu "This Is The Way" na chvíli vzkřísili předávkovaného rappera DMX (09.04.2024 17:23)
- Dubnový Spark s FFDP a Brucem Dickinsonem je právě v trafikách (05.04.2024 18:49)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Rage Against The Machine končí s koncertováním, podle bubeníka Brada Wilka definitivně (08.01.2024 11:25)
- Hudba v tisku: Mark Lanegan je v syrové autobiografii "Zpívej pozpátku a plač" krutý k sobě i ke čtenáři (10.12.2023 09:00)
- Naživo: Fear Factory v Praze obhájili změnu zpěváka (06.12.2023 18:53)
- Colours of Ostrava přivezou Queens of the Stone Age (15.11.2023 11:02)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Album "In Utero" kapely Nirvana oslaví 30 let vydání výpravnou reedicí. Nabídne 53 nevydaných skladeb (11.09.2023 18:13)
- Naživo: Sam Smith se stali vládci Mad Cool Festivalu, sklonit se ve Španělsku museli i Mumfordi a Queens Of The Stone Age (09.08.2023 07:55)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu