Lewis Capaldi dál vévodí rádiím, Yzomandias si podmanil albový žebříček

12.06.2019 16:55 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lewis Capaldi přidává se "Someone You Loved" už třetí prvenství v českých rádiích, albovému pořadí opět dominuje rap. Viktora Sheena ovšem na čele vystřídal Yzomandias, který boduje s mixtapem "J. Eden dva". Na stupně vítězů se probojoval také písničkář Pokáč.
Lewis Capaldi - Someone You Loved
© facebook interpreta
RÁDIA - "Vítej, zlatý hattricku," může si říct skotský písničkář Lewis Capaldi. "Someone You Loved" se stala hymnou mnoha zlomených srdcí. Koho tato tklivá balada nalákala k poslechu celého debutového alba, na "Divinely Unispired To A Hellish Extent" na něj čekají další skladby podobného ražení. Že by se rodila nová hvězda? Po červencovém vystoupení na Colours Of Ostrava možná budeme moudřejší.

Už na dvojku se posunuli Imagine Dragons s "Bad Liar". Singl z loňského alba "Origins" chytil druhý dech. V čele žebříčku stanul už na přelomu ledna a února, pak se postupně propadl do druhé desítky. V posledních týdnech ale znovu stoupá a po minulých bramborách se nově zastavil těsně pod vrcholem.

Bronz třímá v rukou Dermot Kennedy, který už s "Power Over Me" také pamatuje vítězné vavříny. Z medailových stupňů naopak na čtyřku ustoupil Robin Schulz se "Speechless" a do první pětky se premiérově posunul rapper Daddy Yankee s "Con Calma".

Pro nejvyšší novinku musíme zalovit ve čtvrté desítce, kam se propracovala Lucie. Další singl z loňské comebackové desky "Evolucie", která vyšla po šestnácti letech, se jmenuje "Než tě rozkradou" a začíná své tažení éterem na čtyřiatřicítce. Jako šedesátá sedmá nejhranější odstartovala dívčí skupina Little Mix s "Think About Us".

Poslední novinku obstaral další z mladých britských zpěváků - a shodou okolnosti další hvězda line-upu Colours Of Ostrava. Tom Walker se s písní "Not Giving In" prokousal na sedmdesátou šestou příčku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lewis Capaldi - Someone You Loved
  2. Imagine Dragons - Bad Liar
  3. Dermot Kennedy - Power Over Me
  4. Robin Schulz - Speechless
  5. Daddy Yankee feat. Snow - Con Calma
  6. Ava Max - Sweet But Psycho
  7. Alle Farben & Ilira - Fading
  8. Martin Garrix feat. Bonn - No Sleep
  9. X Ambassadors - Boom
  10. Mabel - Don't Call Me Up


    Yzomandias - J. Eden Dva
    © facebook interpreta
    ALBA - Dva týdny kraloval žebříčku Viktor Sheen, tentokrát přebírá žezlo další rapper. Yzomandias navázal na loňský úspěch desky "Sbohem Roxano" a i s další nahrávkou si zapisuje číslo jedno. Tentokrát jde o mixtape "J. Eden dva", na kterém nashromáždil rovnou dvaatřicet songů. V době, kdy se hudba nejvíc streamuje, je to docela mazaný tah - čím víc skladeb, tím víc přehrání.

    Zmíněný Viktor Sheen poodhaluje svůj "Černobílej svět" ze stříbra. Také bronz si odnáší zástupce domácí scény - tentokrát však ne té hiphopové. Na medailové stupně si proklestil cestu písničkář Pokáč s druhou řadovkou "Úplně levej". Ta pokračuje v humorném duchu prvotiny "Vlasy", která si mimochodem polepšila na čtyřiadvacátou příčku.

    Další novinka nás vrací do hiphopového světa. Ostravský rapper Sergei Barracuda představil desku "Medusa", kterou fanoušci poslali na sedmé místo. Devátá je Miley Cyrus s prvním ze svých tří letošních EP "She Is Coming".

    Do první dvacítky se vešla ještě jedna novinka. Na svědomí ji mají gothic rockoví XIII. století a jmenuje se "Frankenstein". Klasickou hudbu reprezentuje klavírista Jan Bartoš s titulem "Janáček: Klavírní dílo". V žebříčku se dostal na dvaadvacítku.

    Top 10 - alba:
    1. N Yzomandias - J. Eden Dva
    2. Viktor Sheen - Černobílej svět
    3. N Pokáč - Úplně levej
    4. Rammstein - Rammstein
    5. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
    6. Gleb - Gauč Storytelling
    7. N Sergei Barracuda - Medusa
    8. Hasan - Hasan
    9. N Miley Cyrus - She Is Coming
    10. ▼ Milion+ - Krtek Money Life

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 23. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY