shop.musicserver.cz
Pokáč - Musíš bavit především sebe

Pokáč - Musíš bavit především sebe

Vydáno: 11.06.2019 17:00 v sekci Rozhovory - Hana Bukáčková | foto: Benedikt Renč

"Trefovat se někomu do vkusu jsem párkrát v minulosti taky zkoušel, ale ve finále to nebaví ani mě ani lidi. Nestojím si za tím a na výsledku je to vidět," říká o své tvorbě Pokáč. Právě vydal druhé album "Úplně levej", a tak jsme s ním pořídili úplně pravej rozhovor.

Honzo, jak se máš?

Nestěžuju si. Vydal jsem desku, lidi choděj na koncerty. Daří se v profesním i osobním životě.

Pokáč
© Benedikt Renč
Posledně jsi mi prozradil, že když jsi ve svých začátcích vydával singl "Pohádka", chtě nechtě ses podobal svým vzorům, jako je například Xindl X. Mezitím sis vybudoval svou vlastní hudební tvář. Je těžké si ji v dnešní době udržet, abys nesklouzl z cesty a byls to stále ty?

Například Kapitán Demo je figura Jiřího Buriana, kdežto Pokáč jsem já a stačí mi, že se nemusím do ničeho trefovat. Stačí, když budu psát, co se mi líbí, co mě baví, a bude to furt takový, jaký to je. Ze začátku je v pořádku, že někdo někoho kopíruje, čím víc songů, tak tím víc to je ze sebe. Když budu dělat furt to, co mě baví, tak to bude moje tvář, kterou lze udržet.

Je Xindl stále tvůj vzor?

Je určitě jeden z mých vzorů, co se týče textů. Je to jednak můj kamarád, jednak jeden z těch, co mě přiměli k tomu, že jsem začal psát songy. Když jsem před lety poprvé slyšel "Anděla", řekl jsem si, že tohle chci dělat taky.

Neuvažovali jste o spolupráci?

Myslím si, že to není vůbec špatnej nápad, řeknu Ondrovi, že to Hanka vzkazuje... Ježišmarijá, určitě bych byl pro.

Pokáč

Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, je český písničkář a textař hrající na kytaru a ukulele. Patří mezi první české interprety propagující svou hudební tvorbu na portálu YouTube. V jeho písních se často nachází ironie, sarkasmus a nadsázka. V textech často zpracovává témata běžného života. Svůj styl charakterizuje jako nepovedený pokus o folk, případně nezdařený pokus o hudbu. Do povědomí veřejnosti se dostal jako textař zpěváka Voxela, spolupracoval na písních skupiny Mirai a Jakuba Děkana. Na svědomí má také text skladby "Nejsem další!" pro hudební projekt AquaBabes, podílel se i na písni "Cizí zeď". Vydal alba "Vlasy" a "Úplně levej". Mezi jeho nejznámější skladby patří "Vymlácený entry", "Co z tebe bude", "Mám doma kočku", "V lese" či "Rád chodím na poštu". Psal také písně fotbalovému týmu AC Sparta Praha, jehož je dlouholetým fanouškem.

V poslední době jsi fenomén. Co myslíš, že způsobilo takový boom, že se z neznámého písničkáře stal úspěšný muzikant a youtuber?

Nemyslím si, že to byla jedna věc, bylo to postupně víc věcí, třeba první úspěšný singl "Vymlácený entry". Ale ani potom nechodil na koncerty téměř nikdo. Pak jsem najel na svůj YouTube. Po roce jsem měl pouhých 10 tisíc zhlédnutí a to není úplně ono. A tak jsem začal dělat streamované koncerty přes YouTube a srandovní minisongy na ukulele. Věci se spojily. Když jsme dělali první turné, chodilo padesát sto lidí a to bylo hodně. Další rok přišlo 200, pak 500, do Lucerny 1 000. Postupně vidím, jak to stoupá. Když jedeme další turné, je tam o 50 % víc než minule. Takže se ukázalo, že ten zájem není skokovej, ale roste. Chudáci SuperStar, co mají obří slávu přes noc, to je neudržitelný.

Svými písničkami bavíš jak fanoušky, tak sebe. Co je pro tebe priorita? Musí song bavit tebe? Osvědčíš si tak, že bude bavit lidi?

Přesně. Můj klíč je to, že musíš bavit především sebe, a tím to bude bavit lidi. Trefovat se někomu do vkusu jsem párkrát v minulosti taky zkoušel, ale ve finále to nebaví ani mě ani lidi. Nestojím si za tím a na výsledku je to vidět.

Pokáč
© Benedikt Renč
Psával jsi pro Voxela, který si teď píše texty sám. Konzultuje je s tebou? Dá na tvoje rady?

Poslední věc mi poslal relativně dávno, ale myslím, že některé z nových mi posílal, jestli bych mu je nezkontroloval, nedopsal. V tomto směru jsme v kontaktu, nehledě na to, že jsme kamarádi a máme se rádi.

Psal jsi pro Mirai či Jakuba Děkana. Teď třeba Hana Zagorová oslovila mladé skladatele, zda by jí nesložili píseň. Obrátil se na tebe někdo z první ligy?

Zatím největší, na čem jsem se mohl podílel, byla "Cizí zeď" od Kazmy, tam jsem psal refrén. Aktuálně stále spolupracuju s výše jmenovanými. Ale to je tak asi všechno.

První album jsi financoval přes Startovač. Teď to bylo jak?

Na druhé album už byl nějaký rozpočet od vydavatelství, z toho se pokryla část a zbytek jsem dal ze svého. Přišlo mi to v pořádku, protože se muzikou živím a mohl jsem si to dovolit. Teď mně přišlo blbý žádat lidi, protože už mi dávají tím, že chodí na koncerty, podpoří můj merch.

Pokáč
© Benedikt Renč
Netajíš se názorem, že album je taková reklama na tvůj koncert...

Je to tak. Česko je největší, pokud jde o hustotu koncertů, hudebních akcí a festivalů. Zájem mezi fanoušky je, tak proč to nedělat?

Za produkcí desky znovu stojí Honza Balcárek z Light & Love. Netoužil jsi po změně?

Zatím ne, uvidíme, co třetí album. U půlky songů není produkce žádná, krom toho, že hraju na ukulele. Se zbytkem jsem věřil Johnymu. Neměl jsem důvod to měnit. U mě není produkce tak zásadní jako u velkých popových kapel, kdy je deset producentů na jeden song. U mě to není na pořadu dne.

Pokáč
© Benedikt Renč
Co rozhodlo o tom, že se deska jmenuje "Úplně levej", krom toho, že obsahuje stejnojmenný song?

Hrozně dlouho jsem vymýšlel, jak ji mám pojmenovat. Nemá koncept - je to čtrnáct písní, které mají určitou stopáž, aby z toho mohla být deska. Chtěl jsem vybrat ze songů ten nejsilnější a zároveň jsem chtěl, aby to bylo aspoň trochu vtipný. U alba "Vlasy" je to lepší název. Jednoslovný, krátký, vtipný. Tady jsem se snažil přiblížit, aby název desky vypovídal, o čem je.

Jsi teda úplně levej?

Myslím, že jo. Považuju za velké štěstí, že se můžu živit tím, co dělám, muzikou. Zavrtat šroub někam, udělat zásuvku, to je pro mě neřešitelná věc, to vždycky zraním nejenom sám sebe, ale i ostatní. Myslím si, že v tom nejsem sám, že se v tom hodně lidí najde. Dnes ne všichni moji vrstevníci uměj' něco smontovat. Vyměnit žárovku ještě jo, ale stlouct nějakou skříň ne. Ale říkám v tom songu: "Jsem úplně levej, ale jsem dobrej člověk." Tak aspoň něco.

Co bylo na přípravě nejtěžší?

Nejvíc jsem se bál, že to bude průšvih. Chtěl jsem docílit toho, aby se tohle nestalo. Říká se totiž, že druhý album potvrzuje to první.

Na to jsem se chtěla zeptat. Vnímal jsi to srovnání s debutem jako břímě?

Naopak jsem si to dal jako výzvu. První album úspěšný, druhý musí být stejně tak dobrý, ne-li lepší. Chtěl jsem psát songy, vydat desku do dvou let. Teď si myslím, že to bude volnější a nebude to muset být za dva roky. Neupínám se to k tomu tak. U nás je takový malý rybníček, takže kdyby druhý album stálo za prd a třetí bylo dobrý, tak to není žádná tragédie.

Koukala jsem na tvé video, ve kterém jsi vyzýval fanoušky, aby posílali tipy, které doposud nevydané písničky by se měly objevit na albu. Vyslyšel jsi nakonec nějaké přání?

Většina songů, co posílali, jsou i moje nejoblíbenější, ale dva tři mi přijdou jen dobrý, přesto na ně byly pozitivní ohlasy. Je to třeba písnička "Mám rýmu", která mi přijde průměr, ale má to velká čísla na YouTube a chlapi se v tom najdou. Je to právě jedna z těch, o které si lidi hodně psali.

Pokáč
© Benedikt Renč
Dále jsi prosil lidi, aby ti navrhovali jména potenciálních spolupracovníků. Je výsledkem návrhů i vánoční píseň "Voděvzdorné šibenice"?

Spíš mě to zajímalo ve vztahu k tomu, co do budoucna, na třetí album. Není tu tolik lidí, se kterými by se dalo spolupracovat. Zmíněná skladba je s fanynkou Kájou. Spolupracuju rád s fanoušky. Už na prvním albu jsem měl píseň "Místa", kam sloky skládali příznivci, a teď jsem si řekl, že by bylo dobrý udělat písničku s jedním z nich. Dal jsem výzvu, aby mi lidi posílali tipy. Kája byla na hodně koncertech, je to sympatická holka, tak jsme spolu udělali song. Je to motivací pro další fanoušky, že se můžou objevit třeba na příštím albu. Ale proč ne, myslím si, že právě blízkost fanoušků a mě je velká výhoda dnešní doby - přes sociální sítě s nimi můžu komunikovat o všem. Je škoda, že to někdo nevyužívá, protože fanoušci to ocení a vztah je intenzivnější.

Na desce jsou další duety, třeba "Jaro" s Berenikou. Jak vznikl?

Vzniklo to tak, že jsem měl napsaný duet "Jaro" a věděl jsem, že to bude pro nějakou holčinu. Tondu z mýho vedení napadla Berenika. Poslechl jsem si její dva songy a zalíbily se mi. Téma jara je lechtivé, a tak jsem si řekl, že by to mohlo sednout.

Pokáč
© Benedikt Renč
K předchozí desce byl obsáhlý manuál. Bude i k této?

No vidíš to, to je pravda, tenkrát jsem udělal video, jak se ty songy hrají. To bych mohl udělat i teď. Teď maj' fanoušci navíc zpěvník s akordy přímo v albu. Jestli přidat ještě video k tomu? Asi by to šlo. Chvíli jsem měl na YouTube ticho, protože jsem chystal album. Teď to oživím.

Když se chytnu některých písní: Hned v úvodní "Kouření je hnusný zvyk" máš potřebu moralizovat. Byls někdy kuřák?

Kuřákem jsem nikdy nebyl. Zkoušel jsem to několikrát. Je pravda, že je to jediná písnička, kde trochu moralizuju, myslím ale, že ne tolik - na konci totiž řeknu: "Nechci ti nic kázat, jasně, dělej si co chceš." Mám pocit, že mě poslouchá poměrně hodně lidí, tak jsem si řekl, že krom songů, kde je sranda, si děcka při poslechu řeknou: "Pokáč nekouří, tak taky nebudeme," což je hezký. Myslím si, že se tomu smějou na koncertě i kuřáci, je to srandovní. Na úvod desky to určitě zaujme.

Pokáč
© Benedikt Renč
Máš ty sám nějaký hnusný zvyk?

Jím hrozně rychle, občas u toho mlaskám a srkám. Jinak si myslím, že nic až tak odpornýho nedělám nebo je to nepublikovatelný. (smích) Drogy mě moc neberou, já jsem takový Mirek Dušín.

Líbí se mi skladba "Matfyzák na discu", je taková rozjuchaná. Kde se vlastně inspiruješ? Jsou to tebou odžité příběhy, nebo storky z doslechu, nebo si je vymýšlíš úplně?

Tato píseň je příklad, kdy jsem si řekl: Mám hodinu čas, zkusím si něco napsat. Začal jsem psát o něčem jiným a pak jsem si začal broukat: "Potkal jsem holku na discu..." Je to hodně inspirované seriálem "The Big Bang Theory", kde jsou nerdi a je to cool. Sám jsem student ČVUT, tak se do toho dokážu vcejtit, ale není to o mně. Zajímavostí je, že mě začaly napadat nejdřív rýmy a pak téma, což taky nebejvá vždycky. Tak z toho vznikl žertovný příběh, jak holka balí matfyzáka na discu. S deskou vyšel klip, v němž mám specifickou roli.

Vypadáš tím účesem jak Dominik Feri. To byl cíl?

Ne, ale to byla nejdivnější paruka, kterou jsme měli. Chtěl jsem vypadat jak největší nerd, místo toho vypadám jak Dominik Feri.

V písni "Hořkosladká komedie" dojde i na černý humor. Není to moc?

Je to z doby, kdy jsem hodně poslouchal Záviše. Tento humor úplně nutně nevyhledávám, ale to bylo před rokem, kdy jsem Záviše začal velmi intenzivně poslouchat, takže tohle bylo hodně inspirovaný jeho tvorbou. Potkal jsem ho na jedný akci, stali se z nás přátelé, takže Záva = výborný kámoš. Občas je na desce černý humor, ale ne tak, aby to převažovalo. Když je dobrej humor, tak ho mám rád. Zarytý černý humor bývá kolikrát až moc trapný.

Co "V lese"? Jak často chodíš do přírody a kdy naposled jsi byl v lese?

Chtěl bych víc. Byl jsem v lese před dvěma týdny na procházce se svou slečnou a bylo to hezký. Ale určitě bych měl chodit ještě mnohem víc než teď. Příroda je tam krásná a v klipu jsme to dali lidem snad dostatečně najevo. Nicméně to neubírá na faktu, že lidi z mojí generace jsou zvyklí na wifi. To je smutný, ale zároveň pravda.

"Láska na vsi" je pro tebe jako pro Pražana dobrá parodie, ne?

Narodil jsem se v Praze, ale dvacet let jsem vyrůstal na vesnici u Kladna, kde jsme měli kulturák, myslivecké a hasičské plesy (ne že jsem je navštěvoval s radostí, ale mám k nim blízko). Když to hraju v Praze, lidi na to moc nereagují, ovšem na venkově je to naopak, tam pro lidi má ta písnička jinou sílu než pro kohokoliv jiného.

A skladba "Mám rýmu" - kdy jsi měl naposled rýmu?

Teď jsem už dlouho zdravej, což je zvláštní, ale myslím, že to bylo v zimě. Přijde mi to jako průměrný song, stejně jako "Kočka", z které se nakonec stal megahit.

À propos, kočku, o které zpíváš, máš stále?

Kočku mám pořád, jsme nerozlučná dvojka. Ona cupuje sedačku, já jí to zakazuju, klasická lovestory.

Album pokřtíš ve Foru Karlín, akce je už dávno vyprodaná. Neplánoval jsi třeba, že přidáš koncert? Nebo je to tak ojedinělá událost, že se nebude opakovat?

Termíny kolem byly plný, ale budeme dělat turné po větších sálech, takže to nebude jenom Karlín. Specifické to bude i svojí projekcí, což jsme zatím nedělali. Karlín bude jednoznačně ústřel od toho, co bylo a bude, a zároveň si to všichni užijou. Ne že by celou dobu lítaly konfety, ale bude to unikátní.

Pokáč
© Benedikt Renč
Je to pro tebe výzva?

My to děláme právě proto, že to je výzva, jinak bychom jeli stále koncerty jak doteď. Je to výzva, abychom za dva roky nalákali lidi do toho O2. I když styl mojí muziky je nejpříjemnější v klubu, kam přijde pár stovek lidí a je mezi námi interakce. Neoznačuju se za stadiónovou kapelu, ale je to výzva pro ty, kteří mě poslouchaj'.

V O2 bude interakce ještě horší.

Je to zas takový milník. Chtěl bych ho. Byl to můj milník před několika lety, ještě než jsem vydal "Vlasy", kdy na koncerty nikdo nechodil. Tenkrát to bylo unreal, teď je to taky sice, ale...

Budeš ve Foru na pódiu sám, nebo si na nějaké písničky přizveš hosty?

Bude tam spousta hostů - jednak všichni, s kým mám duety, zároveň pozvu nějaké speciální hosty, které zatím nebudu prozrazovat. Ale fanoušci si to užijí od začátku do konce s celým produkčním týmem v čele s Matyášem Vordou. I pro tyhle kluky je to výzva, bude to zas něco jinýho. Bude to jiný zážitek, na který lidi budou dlouho vzpomínat.

Spustil jsi akci "Směr Pokáčovo Forum", během které jsi ke vstupenkám nabízel i dárky. Dvěma holkám jsi věnoval valentýnskou večeři a hraní. Co dalšího bylo v těch balíčkách?

Chtěl jsem to neodfláknout, chtěl jsem to udělat zábavný, aby to bavilo mě i lidi. Ve vánočním balíčku třeba bylo úchylný přání od Vietnamců se zvonečkem s věnováním. Pak jsme dělali valentýnský balíček, pak byly v plánu další balíčky, na které nepřišla ani řada, takže si je můžeme strčit za klobouk.

Aktuálně máš venku singl "Když je hokej" (rozhovor jsme pořizovali v době konání mistrovství světa v ledním hokeji - pozn. red.). Jsi velký fanda tohoto sportu?

Jsem větší fanda fotbalu, ale když je mistrovství v hokeji, tak se na něj rád podívám. Kdysi jsem koukal na všechny zápasy ve skupině, teď asi začnu od čtvrtfinále nebo finále. Mám to rád a dal jsem to i do toho songu. Ten měl původně být jeden z těch, které jsem psal pro Spartu, ale tam mi řekli, že už se to nebude vydávat. A tak jsme si řekli, že ho vydáme sami.

Už nebudou vydávat písně?

Jak se sezóna podělala, tak ne.

Co říkáš na to, že ligu vyhrála Slávie?

Samozřejmě jim to přeju, ale byl bych radši, kdyby vyhrála Sparta. Je to i škoda, protože jsme dělali každý měsíc Sparta songy. Vždycky jsem glosoval, jak se klubu daří, a na konci sezóny měla být píseň titulová. Bohužel sezóna byla jedním z největších průšvihů za poslední roky a do toho legrační songy moc nezapadaly. Mám nadsázku rád, ale chápu, že když se vypadne z evropských pohárů, což je na Spartě obří průšvih, a pak přijde plešoun s ukulelem, co zpívá: "Hehe, je to děsná sranda," tak to nemusí každý pochopit.

Pokáč
© Benedikt Renč
Témata, o kterých chceš psát, si píšeš do mobilu. Za jak dlouho se k nápadům pak dostaneš? Je téma, ke kterému ses ještě nedostal?

Témata zkusím, občas k tomu nic nejde, tak to odkládám a někdy to tam mám roky. Jsem fanoušek kafe, a tak bych chtěl napsat song o kávě, ale zatím mě pořádný nenapadl. Chtěl jsem udělat minisong o tom, jak jede člověk o víkendu na oběd k rodičům, kde se všichni přežerou a jak to je super. Pak jsou témata, která zkusím a napadne mě písnička hned. Takže někdy mám témata v mobilu zaznamená roky, ale jsou i taková, která si ani nestihnu poznamenat a jsou z nich hned skladby.

Máš vůbec přehled, kolik jsi složil písní?

Svých vydaných mám stovku. Zastávám názor, že je lepší napsat čtyři songy, z nichž jeden bude dobrej, než čekat na inspiraci, která třeba nepřijde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Pokáč si třikrát po sobě podmanil malou Lucernu (22.03.2024 19:30)
- Fotogalerie: Pokáč zaplnil Lucerna Music Bar, přišli malí, velcí i celé rodiny (22.03.2024 10:17)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Rozhovory: Pokáč - Priority se přeházely. Není nutné přešlapovat a čekat na zásah shůry (28.11.2023 08:30)
- Video: Pokáč laškuje s Gabrielou Laškovou "V peřinách" (03.11.2023 10:54)
- Recenze: Pokáčovo "Rodinné album" se prohlíží příjemně, chybí mu však moment překvapení (31.10.2023 15:00)
- Video: Pokáč vzdává hold matkám. Doporučuje jim: "Nejlepší lék je víno" (03.08.2023 08:45)
- Video: Pokáč se omlouvá za to, že není "Dokonalý muž" (05.04.2023 17:59)
- Štěrkovna Open Music nabídne nejlepší program v historii, kromě Lucie přijede i Pokáč s kapelou, Calin či Anna K (10.03.2023 12:26)
- Video: Koukněte se na celý Pokáčův koncert z O2 areny (20.01.2023 15:28)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu