shop.musicserver.cz
Prahu čeká největší kulturní víkend v Karlíně. Festival United Islands startuje už v pátek odpoledne

Prahu čeká největší kulturní víkend v Karlíně. Festival United Islands startuje už v pátek odpoledne

Vydáno: 30.05.2019 21:18 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Již tento víkend se v pražském Karlíně uskuteční šestnáctý ročník mezinárodního multižánrového festivalu United Islands Of Prague. Největší hudební přehlídka v ulicích Prahy má letos podtitul British Editon a přiveze to nejzajímavější z mladé britské hudby v čele s kapelami The Sherlocks a Husky Loops. Kromě nich se na festivalu předvede i stovka dalších hudebních objevů z celého světa. Chybět nebudou ani umělci z Česka, ty zastoupí například Kapitán Demo či kapely Zrní a The Atavists. Návštěvníci se mohou těšit také na oslavy výročí třiceti let svobody, oblíbenou Klubovou noc nebo atraktivní doprovodný program, který myslí i na rodiče hledající originální aktivity na Den dětí. Festival bude probíhat od pátku 31. května do soboty 1. června, vstup na něj bude tradičně pro všechny zdarma.

V rámci tohoto největšího hudebního víkendu bude v centru Karlína možné navštívit více než deset hudebních scén, kde vystoupí na sto kapel a hudebních projektů mnoha žánrů. Hlavní program se bude stejně jako v několika předchozích letech odehrávat v Karlíně. Křižíkova ulice a přilehlé okolí se tak během festivalového dění stane hlavní kulturní tepnou Prahy. Součástí bude také bohatý doprovodný program, Klubová noc, živá pěší zóna na Křižíkově ulici, experimentální prostor Thámovka, filmy, výstavy, workshopy, street art, buskeři, gastro zážitky, oslava třicet let svobody, zábava pro děti, burza vinylů a mnoho dalšího.

Program odstartuje v pátek odpoledne, kdy se Karlínské náměstí obarví do britských barev a stane se z něj Britský ostrov, jehož středobodem bude Karlín stage před kostelem. Festival odstartuje kladenská kapela Zrní, následovat bude mladý talentovaný irský písničkář David Keenan (IRL) a český rockový kvintet Povodí Ohře. Poté již přijde na řadu nejvíce očekávaný koncert letošního ročníku v podobě britské indie-rockové čtveřice The Sherlocks (UK), která už má za sebou takové úspěchy jako třeba předskakování světoznámé kapele Arctic Monkeys.

Hlavním festivalovým dnem bude sobota, kdy se festival z Karlínského náměstí rozroste po Křižíkově ulici až k Invalidovně. Dopolední program na Karlín stage bude věnován všem dětem slavícím Den dětí. Oslava začne vystoupením oblíbeného tria Bombarďák a poté bude následovat vystoupení tanečních a pěveckých sborů z Prahy 8. Poté tu diváci budou mít možnost až do večera objevovat vycházející české i zahraniční hvězdy. Hlavním sobotním headlinerem bude londýnské trio rockerů Husky Loops (UK), které už má na svém kontě například tour s kapelami jako Placebo nebo The Kills. Neméně zajímavá budou i vystoupení dalších zahraničních interpretů, které představují skotská kapela The LaFontaines (UK), belgická čtveřice Portland (BE) nebo anglický písničkář Alasdair Bouch (UK). Chybět nebudou ani umělci z Čech. Ty zastoupí kontroverzní showman Kapitán Demo a vítěz soutěže Objevy United Islands, kterým je indie-rocková kapela Save The Emotion.

Jednou z hlavních programových linek festivalu letos bude Ostrov svobody oslavující třicet let výročí od pádu železné opony, který vyroste v prostředí Kaizlových sadů a jeho srdcem bude ČT art Freedom Stage. Zde v roli headlinera vystoupí čtveřice polských rockerů Trupa Trupa se svým pozoruhodným mixem punku, psychedelie, popu nebo noise. Dalším hudebním lákadlem bude trio The Deadnotes (DE). Českou scénu zastoupí živelná kapela The Atavists, raper MC Gey a objev Sergeant Jammer. Diváky roztančí energický zvuk maďarské partičky Saverne nebo bratislavského tria Walter Schnitzelsson.

Pořadatelé Ostrovů stejně jako v předchozích letech nesází jen na tato dvě pódia, ale nabízí nabitý program i na ostatních scénách. Prvotřídní hudební zážitky v rámci oslav svobody slibuje i Arts Management Stage, která vznikla v režii studentů oboru Arts Management z Vysoké školy ekonomické. Diváci se mohou těšit třeba na slovenskou energickou partu From Our Hands (SK) nebo budapešťskou provokativní indie post punkovou kapelu Gustave Tiger. Radio 1 Stage nabídne spoustu zajímavých hudebníků v čele s londýnskou energickou čtveřicí příznačně pojmenovanou Island. Dalšími lákadly tady budou například rakouské kapely Tents a Mickey (AT) nebo zpěvačka Žofie Dařbujánová ze stále populárnějších Mydy Rabycad vystupující jako Zofie Dares.

Další tradiční oblíbenou scénu představuje ČRo Jazz Stage umístěná letos na Lyčkovo náměstí, kde se bude v sobotu hrát už od samotného rána. Diváci se mohou těšit například na unikátní jazzovou formaci Robocobra Quartet z Belfastu, jež ve své tvorbě kombinuje prvky punku a poezie. Rovnocenným partnerem všech zmiňovaných projekcí bude i tradiční otevřená Open Mike Stage u metra Křižíkova, jež ukáže známá i méně známá jména a dá příležitost i odvážlivcům z publika. Na pódiu se zde vystřídá na třicet hudebníků a večer slavnostně uzavře ikona české písně Jiří Dědeček.

Pro návštěvníky bude připraven i bohatý doprovodný program vhodný pro všechny věkové skupiny. Centrem dění bude Křižíkova ulice, která se během festivalového víkendu promění v pěší zónu s celou řadou různě zaměřených aktivit. Chybět nebudou ani stánky neziskových organizací nebo přehlídka trabantů. Součástí budou také výstavy, promítání filmů nebo burza vinylů. Na své si přijdou i děti, které se mohou těšit na spoustu zábavy, i setkání s maskoty České televize Bobem a Bobkem, Večerníčkem či Ovcí.

Šestnáctý ročník festivalu United Islands Of Prague proběhne od pátku 31. května 2019 do soboty 1. června 2019 v oblíbené lokalitě pražského Karlína. Vstup bude jako každý rok pro všechny zdarma. Více informací najdete zde.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Kapela Zrní v Praze odehrála intimní dvoják (24.03.2024 17:00)
- Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii (02.03.2024 16:38)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (15-11) (25.01.2024 21:00)
- The Atavists vydávají na vinylu album nominované na cenu Anděl, pokřtí ho ve čtvrtek v Café V lese (09.12.2023 16:18)
- United Islands of Prague míří do pražských klubů, společně s Klubovnou připravují divokou žánrovou plavbu (07.12.2023 11:45)
- Video: Frontman Zrní Honza Unger nás v klipu "Satelity" vezme k sobě domů, za štěstím (23.11.2023 07:59)
- Video: Klip "Mí zlatí roboti" od Zrní je experimentální, barevnou, rozskákanou divočinou (12.09.2023 10:12)
- Česko-německý fond budoucnosti oslaví 25. narozeniny spolu s festivalem United Islands - v kulturním vlaku z Prahy do Berlína (29.08.2023 10:26)
- Park Portheimka v Praze 5 ožije každý čtvrtek hudbou. Vystoupí Matěj Ruppert, Lazer Viking či Michal Prokop (15.08.2023 17:47)
- Z Prahy do Berlína vyrazí speciální kulturní vlak. Jízdu zpříjemní kapela MYDY a Jaroslav Rudiš (04.08.2023 10:28)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu