Noel Gallagher je v "Black Star Dancing" disco a retro

29.05.2019 17:21 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Noel Gallagher a jeho High Flying Birds mají v diáři spoustu koncertů, a tak se principál rozhodl své fanoušky obdařit i nějakou tou novou hudbou. Poslední album "Who Built the Moon?" vyšlo už na podzim roku 2017, další studiovka však úplně na obzoru není. Od toho tu ale máme ípíčka! Už 14. června se tak dočkáme pětiskladbového EP "Black Star Dancing", které uvozuje stejnojmenný singl.

Novinka pokračuje v naprostém odvázání se od typického zvuku Oasis, ale opět jiným směrem. Po spíše experimentální minulé desce se nyní Noel vrhl do vod disca, kde není nouze o typický rytmus, kytarové vyhrávky či ženské vokály. Ale nečekaně se dočkáme i kytarového sóla. Je to v Noelově kariéře něco úplně nového, ale opět velmi povedeného. A video? Už dlouho nebyl Liamův brácha v klipu tak zábavný, ačkoli se tváří ležérně jako vždy. Video je totiž prostříháno s několik dekád starými záběry z britské show "The Wheeltappers and Shunters Social Club", takže na "Black Star Dancing" nejenže paří důchodci, ale důchodci ze sedmdesátých let minulého století.

Nadšení nad počtem nových skladeb je každopádně potřeba trochu krotit. Kromě dalších dvou nových písniček ("Rattling Rose" a "Sail On") na EP najdete ještě dva remixy titulní nahrávky, konkrétně 12'' mix a verzi londýnského producenta The Reflex.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY