Saint Agnes v Café V lese bavili hlavně energií

24.05.2019 13:57 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Londýnský kvartet Saint Agnes funguje od roku 2014 a letos mu konečně vyšel debut "Welcome To Silvertown". Čerstvá nahrávka v sobě snoubí prvky blues, rocku i hard rocku v temném syrovém obalu. Představit se ji muzikanti rozhodli také českému publiku v klubu Café V lese, kde jim předskakovali tuzemští Black Holes.

Live: Saint Agnes

místo: Café V lese, Praha
datum: 23. května 2019
support: Black Holes

Přestože krásné počasí a hokejové čtvrtfinále dělaly čtvrtečnímu koncertu silnou konkurenci, dorazil do Café V lese překvapivě solidní zástup fanoušků a komorní klub obstojně zaplnil.

Pozornosti se dostalo již pražskému duu Black Holes. Za bicími usedl bubeník Martin, baskytary a vokálů se ujala zpěvačka Kate a společně představili svůj instrumentálně úsporný rock. Hudebně čerpali ze syrového garážového rocku amerického střihu po vzoru The White Stripes. Solidní hudební složku bohužel srážel nevýrazný zpěv, místy intonačně dost nepřesvědčivý, a to i na poměry žánru.

Saint Agnes zatím svou cestu také hledají. Za vzor si nepochybně vzali rovněž americkou garážovou scénu v čele s již zmíněným Jackem Whitem. Zpěvačka Kitty Austen na sebe po celou dobu strhávala pozornost a pohazovala svými havraními vlasy. Její špinavě svůdný hlas se do bluesově tepající rytmiky skvěle hodil a leckdy připomněl to nejlepší ze sedmdesátých let.

Setlist se skládal z takřka celého debutu. Koncert měl energii i švih, co ale kapele zatím chybí, jsou skutečně výrazné skladby. Hudebně jde o slušivý koktejl s atraktivním zvukem, ale vyložený hit anebo vyčnívající pecka chyběly. Snad jen závěrečná titulní "Welcome To Silvertown" zbytek repertoáru alespoň o trochu převyšovala. Povedený byl také druhý singl z novinky "Move Like A Ghost", který pod pódiem zažehl menší kotel.

Koncert lze brát jako takovou ochutnávku na festivalový set Saint Agnes na hradeckém Rock for People, kde zahrají během závěrečného dne. A přestože dostali nevděčný čas krátce po poledni, věříme, že se na ně fanoušci kytarového blues-rocku přijdou podívat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY