shop.musicserver.cz
Leoš Mareš, O2 arena, Praha, 16.5.2019

Leoš Mareš to v O2 areně s výpravou tentokrát opravdu přehnal

Vydáno: 17.05.2019 09:37 v sekci Naživo - David Böhm | foto: Kateřina Postránecká

Před rokem jsme vystoupení Leoše Mareše v O2 areně pochválili jednoduše proto, že bylo velkolepé a zábavné. Letos se rozhodl tento (ne)zpěvák velkolepost posunout o kus výš - a nemluvíme jen o navýšení počtu koncertů. Rozeberme si klady a zápory prvního ze Třech koncertů.

Live: Leoš Mareš

místo: O2 arena, Praha
datum: 16. května 2019
setlist: Tři slova, Pán kožichů, Nejhorší věta, Nejlepší nápad, Srdce, Lži jsou jako déšť, Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Být stále mlád, Letadla v břiše, Miluju, Píšem si svůj sen, Zima, Vševěd, Svalovec, Slib, My Way
Fotogalerie

Na absolutní prohlášení si dávejte pozor. To vám někdo snadno napovídá, že ve Foru Karlín odehraje Jediný koncert v životě, aby se po dvou letech mohl pochlubit, že pětkrát skoro vyprodal O2 arenu. A zatímco nejprve zavzpomínání na doby hitparády Eso může být milou záležitostí, nic by se nemělo přehánět.

Leoš Mareš, O2 Arena, Praha, 16.5.2019
© Kateřina Postránecká
A že Leoš Mareš letos hodně přeháněl. Začalo to s UFO. Skutečně, nad středem pódia se zastavil létající talíř a pod ním se zjevil Leoš. "To je strašná blbost," prohlásil, než se spustila melodie "Tří slov". Vzduchem po chvilce létala snad tuna konfet, jejichž pobyt ve vzduchu prodlužovala vzduchová děla. Především ze začátku byl zvuk předuněný, a jeho recitaci tak šlo jen těžko rozumět. Extrémně hlasité proudy vzduchu si ale člověk mohl vychutnat hned několikrát. Přirovnání k pejskovi a kočičce ani není na místě - tohle bylo ještě přeplácanější.

Na podobné akci snad ani nemůžou chybět hosté. Vedle těch, které jsme mohli očekávat, jako Terezu Kerndlovou či Helenu Zeťovou, překvapil třeba Ben Cristovao, který si zazpíval anglické party "Pána kožichů". Velmi se povedlo zakomponování Marka Ztraceného. Ikona Evropy 2 si nechala na stage připravit piano, na které se pochlubila s úryvkem "Zimního času." Následně se publika zeptala, zda na něj někdo umí opravdu hrát. Přihlásil se jeden z barmanů z golden circle, a to právě Marek. Ten si trochu zasóloval v refrénu, když začal zpívat "Ztrácíš". Chyběl naopak Karel Gott, takže "Být stále mlád" vyznělo poněkud mrtvě.

Leoš Mareš, O2 Arena, Praha, 16.5.2019
© Kateřina Postránecká
Jako opravdu skvělý nápad se ukázaly náramky, který každý návštěvník při vstupu obdržel. Během hodiny a půl nesčetněkrát změnily barvy, a navíc do rytmu. Při modrofialovém nasvícení během "Letadel v břiše" společně s patnácti tisíci čtyři sta devadesáti dvěma náramky vypadala O2 arena opravdu lahodně. Šlo o jeden z mála momentů, kdy se při dramaturgii někdo krotil, a paradoxně fungoval mnohem lépe než třeba vytuněný "Vševěd".

Při přepisování setlistu jsme neudělali chybu - skutečně zazněly skladby "Bohemian Rhapsody" a "Radio Ga Ga". Na pódiu se totiž objevila domácí revival kapela Queenie. Proč? Mareše mrzelo, že tyto hity si již naživo neužijeme, a tak se rozhodl jim věnovat tento miniblok. Nebylo by ale lepší si v takovém případě zajít na samostatný koncert nějakého revivalu? Navíc bez toho, aby se moderátor dokolečka ujišťoval, zda jsme tady a že nejsme slyšet.

Stejně jako loni se za obřími obrazovkami ukrýval smyčcový orchestr, který některým skladbám dodával trochu přesah. Většina z nich také zazněla za doprovodu živé kapely, což určitě můžeme připočíst k dobru. Stejně tak i závěrečný odvážný zpěv skladby "My Way". I výprava byla profesionální - Leoš se opět vznášel až ke čtvrtému sektoru, přecházel po můstku mezi sezením a pódiem, došlo i na pyrotechniku. Jenže se toho často sešlo příliš mnoho najednou. Jako by show byla megalomanská jen proto, aby se tím mohla chlubit.

Leoš Mareš, O2 Arena, Praha, 16.5.2019
© Kateřina Postránecká
Ačkoliv to může v tomto případě znít pošetile, na vystoupení jsem šel především kvůli hudbě. Loni se mi jejího kvalitního provedení dostalo spoustu a povedená, honosná show značila bonus navíc. Tentokrát se role obrátily. Na příště bychom s tou pompézností ubrali. Ano, příště - oblíbenému uvaděči vyklouzla z úst otázka "přijde se na to příští rok ještě někdo podívat?" Ano, přijde. Mějme se ale trochu na pozoru, abychom jednoho dne nedostali naleštěné nic. To přece nechceme, ne?

NÁZORY
  • Eh. (chocobo, 17.05.2019 11:16) Reagovat

    "Chyběl naopak Karel Gott, takže "Být stále mlád" vyznělo poněkud mrtvě." Tohle je trochu černej humor teda :D

    • Re: Eh. (Good Robert, 17.05.2019 11:53) Reagovat

      Řekněme si to na rovinu...jiz brzy Česká republika zažije změnu na poli Populární hudby..

    • Re: Eh. (strom-z, 17.05.2019 17:05) Reagovat

      já jsem furt v mírnym šoku, že tahle akce má vůbec uvedenej setlist :)))

  • :-) (Dana, 17.05.2019 12:09) Reagovat

    A vy jste pane Davide před koncertem nevěděl, že Leoš je bavič nikoliv zpěvák?


  • Leoš je prostě takový bavič no. (Juraj Jánošík, 17.05.2019 13:15) Reagovat

    Leoš je prostě bavič svého druhu. Který baví publikum svého druhu. Mě osobně nebaví, ale nikomu nezazlívám, pokud ho baví. Je to prostě bavič svého druhu. Který dokáže někoho pobavit. Což je alespoň pro mě dost nepochopitelné, protože mně přijde totálně nezábavný a nudný. Já nevím, je to moje vina, nebo jeho? Já nevím. Ale jak říkám, když někomu přijde zábavný, nic proti tomu nemám. Ani si o takovém člověku nutně nemyslím, že je méněcenný či dokonce přihlouplý. Leoš je prostě takový bavič no. Má svoje publikum, má svoje fanoušky. Vyprodává haly, aniž by uměl zpívat. Je to prostě takový bavič, který umí i když vlastně neumí. Žijeme holt ve skvělé době, kdy je něco takového možné. I když ono to není něco zas tak nového. Takoví baviči byli, jsou a budou. A budou mít sví publikum a budou vyprodávat haly. A tak je to asi správně.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ben Cristovao opět ukázal, jak se dá udělat velký koncert bez emisí (24.01.2024 09:29)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Ben Cristovao míří do Edenu, jeho životní koncert ho čeká 7. června 2025 (19.12.2023 12:05)
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Lost Frequencies a Viktor Sheen potvrdili vedoucí postavení v českých žebříčcích (08.12.2023 08:00)
- Naživo: Mirai odehráli v O2 areně jen lehce nadprůměrný koncert (01.12.2023 13:00)
- Českému éteru nově kraluje Lost Frequencies, nejhranější domácí skladbu má Jelen (30.11.2023 08:00)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Viktor Sheen zůstává králem, o albové prvenství ho nepřipravil ani Ben Cristovao. V rádiích vítězí Pink (24.11.2023 17:00)
- Nové desky 45/2023 - od Chrise Browna přes Bena Cristovao po Chrise Stapletona (15.11.2023 20:45)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu