Jamie Cullum se hlásí s novou deskou "Taller"

13.05.2019 14:14 - Dan Hájek | foto: Jamie Cullum fcb

Od vydání čistě jazzového počinu "Interlude" uteklo už pět let. V mezičase Jamie Cullum koncertoval, dělal na dalších projektech a pomalu připravoval nové album. To vyjde v červnu pod názvem "Taller". Devětatřicetiletý muzikant na ně již láká návnadami "Taller" a "Drink", na podzim s ním pak vyrazí na turné.

Jedním ze zmíněných projektů mimo řadové desky je i jeho postupně narůstající sbírka coververzí "The Song Society". Jamie je známý tím, že občas po svém předělá nějaký ten cizí hit. Příkladem budiž našlápnutá "Don't Stop The Music" (pro některé mnohem lepší verze než ta od Rihanny) z nahrávky "The Pursuit", která se stala i pevnou součástí jeho koncertních setů. "The Song Society" má k dnešnímu dni dvanáct dílů s variacemi písní od Justina Biebera, Joni Mitchell, Ben Folds Five, Marka Ronsona, Mariah Carey (překvapivě provařená vánoční "All I Want For Christmas Is You") nebo Eda Sheerana (video ke Cullumově interpretaci "Shape Of You" můžete omrknout níže). "Taller" má však nabídnout převážně nově napsané skladby, v nichž by neměly chybět hudebníkův typický pohled na život, nadhled a ironie.

Osmá řadovka Jamieho Culluma "Taller" vyjde v pátek 7. června a v základu (digitálně, na CD, vinylu či kazetě) přinese těchto deset tracků: Taller, Life Is Grey, Mankind, Usher, The Age Of Anxiety, For The Love, Drink, You Can’t Hide Away From Love, Monster, Endings Are Beginnings. Deluxe balení CD přinese těchto šest bonusů: Love Is In The Picture, Work Of Art, The Man, Good Luck With Your Demons (Demo), Marlon Brando (Demo), Show Me The Magic. V Cullumově oficiálním shopu můžete sáhnout ještě po exkluzivním balíčku s podepsaným art printem, zároveň získáte kód na přednostní nákup vstupenek na zmiňovanou koncertní šňůru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY