shop.musicserver.cz
Brněnský Majáles, BVV, Brno, 4.5.2019

Brněnský Majáles značně poznamenalo nepříznivé počasí

Vydáno: 05.05.2019 18:57 v sekci Naživo - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Druhý z letošních Majálesů se po Praze konal v Brně. Zatímco v hlavním městě bylo počasí solidní, jihomoravská metropole dostala za vyučenou, a spousta fanoušků, která se těšila na dobrou českou muziku, bojovala s deštěm a zimou. Většina to dokázala ustát, zážitek však kvůli tomu rozhodně nebyl plnohodnotný.

Live: Brněnský Majáles

místo: BVV
datum: 4. května 2019
vystupující: Mirai, Marek Ztracený, Ben Cristovao, Kali, Separ, Paulie Garand, Gaia Mesiah, Rybičky 48, Dymytry a další

Předpovědi počasí byly několik dní dopředu velmi nepříznivé, s blížícím se začátkem konání to přesto vypadalo, že studená fronta Brno těsně mine. Stal se však přesný opak - zatímco o dvacet kilometrů dál pršelo jen chvíli, v Brně začalo lít kolem čtvrté odpolední a nepřestalo ani se závěrem oficiálního programu. Tím hůř, že dopolední studentský průvod provázelo sluníčko a velmi příjemné podmínky.

Pořadatelé rozdělili tři stage na rockovou, hip-hopovou a popovou. Úvod programu na hlavní stagei obstarali Mirai a při tři roky staré vzpomínce na tehdy začínající Slzu a pár desítek malých vřískajících holčiček bylo jasné, že tentokrát valná většina lidí svůj příchod nijak neoddalovala a přišla si zanotovat "Když nemůžeš, tak přidej" a jiné známé songy téhle party, která už chystá následovníka povedeného debutu "Konnichiwa".

Vedle to vypadalo úplně jinak. Anděly ocenění rockově syroví The Atavists měli ve svém publiku sotva pár desítek hlav, ale to je nijak neodradilo od poctivého a energického výkonu. Ten podaly i divošky z Gaia Mesiah a pak už se doopravdy zatáhlo a obloha začala hodně zlobit. První to pocítil Marek Ztracený, který se chystá v únoru na svoji první O2 arenu. Věrtel hitů, který předvedl, se mu podařil, dokonce svůj set neskončil obligátní písní "Ztrácíš", ale "Létem 95". Publikum, které bylo rozhozeno z věčného navlékání a vysvlékání si pláštěnek, však nebylo tak soustředěné jako v jiných případech.

Spousta lidí se pak přemístila do pavilonu Z, který byl celý krytý, a čekala, jestli se počasí neumoudří. Stalo se tak na chvíli při vystoupení Jelena, který na podzim vyrazí na pokračování společného turné s Míšou Tučnou. A ta nechyběla ani na brněnském pódiu při poctivě šlapavé verzi "Spím v obilí". Doplnila ji tradiční součást jeleních vystoupení Kateřina Marie Tichá, která dostala prostor i sólově při "Tančíme spolu" a znovu krásně zvýraznila svoji ženskost hnědými šaty.

Déšť s příchodem tmy ještě zhoustl, Rybičky 48 však mají hodně věrné fanoušky a srdcaře, kteří zaplnili prostor před jejich stageí velmi hustě a zpívali starší i nové hity z loňské desky, včetně politicky kousavé "Na první dojem" nebo hitovky "Američan z Poličan". I kutnohorští se chystají - jak sami říkají - "do pražské sokolovny oslavit plnoletost", na podzim pak vydají pokračování hitu "Zamilovaný/nešťastná" s Bárou Zemanovou po deseti letech.

Program vrcholil. Kryštof přivezli na Majálesy malý Strahov a hned úvodní "Šňůry" podpořil masivní ohňostroj. Také oni dbali hlavně na průřez svými hity, však také s novou deskou stále nespěchají, a jejich frontman Richard Krajčo tak může psát hity i pro Karla Gotta.

Malé dramaturgické šlápnutí vedle však bylo vystoupení Dymytry na rockové stagei. Kapela hrála výborně, představila nové i starší hity, nechyběly kusy "S nadějí", "Dej Bůh štěstí", "Strážná věž" nebo cover Adele "Žít svůj sen". Hráli poctivě, tvrdě, energicky a fanoušci, co stáli pod pódiem, je v tom nenechali. Jen už jich kvůli vedle hrající Krajčově partě nebylo tolik, kolik by si muzikanti zasloužili. Pořádný kotel ale všichni přítomní udělali i při bubenické vložce Miloše Meiera, který předvedl kousek své Drumming Syndrome a pomohl si i motivem queenovské "We Will Rock You". Na závěr studeného a zmoklého večera tak přišlo vítané rozehřátí a rozproudění energie, která se pak hodila při dlouhé cestě domů. Nešlo si však nevšimnout (a i zpěvák Protheus o tom mluvil), že byli suverénně nejtvrdší formací celého programu, a tak jim místo studentů hrozili pod pódiem jejich tátové.

Lidí se na akci objevilo snad ještě víc než minule, nešlo si však nevšimnout, že spoustu z nich po čase odradil trvalý déšť, a celková atmosféra tak zůstala daleko za tou, kterou jsem zažil v roce 2016.


NÁZORY
  • Lidi neodradil trvaly dest,ale vystoupeni kulturni... (Anonym, 05.05.2019 19:31) Reagovat

    Lidi neodradil trvaly dest,ale vystoupeni kulturni divize Agrofertu.

    • Re: Lidi neodradil trvaly dest,ale vystoupeni kulturni... (Anonym, 05.05.2019 21:17) Reagovat

      A tuto diskuzi neuzavřete ? Hádky a útoky u článku o singlu Madonny vám vadí a diskuze byla uzavřena a útoky od chudáků na Krajča vám nevadí ?

      • Re: Lidi neodradil trvaly dest,ale vystoupeni kulturni... (Anonym, 05.05.2019 22:47) Reagovat

        A Krajco jako nepatri do holdingu nebo co ? Pardon,ted je ve svereneckym fondu.Vlezl tam sam a dobrovolne.

      • Re: Lidi neodradil trvaly dest,ale vystoupeni kulturni... (Michal, 06.05.2019 08:41) Reagovat

        žádné hádky ani útoky nevidím. Pouze pouhé konstatování pohledu na věc.
        Co tak zavřít všechny, co jim vadí nastupující normalizace. Budete spokojený, pane/paní?

        P.S. Krajčo je neoblíbený a podlézá kde to jen jde a lidem to vadí.

        • Re: Lidi neodradil trvaly dest,ale vystoupeni kulturni... (Anonym, 06.05.2019 12:14) Reagovat

          Vadí to tobě! Ne lidem na vyprodaných koncert. šnůrách ktreří dokáží oddělit muziku od politiky. A normalizace ? Kecy v kleci! Normalizací se teď zaštiťují ti kteří jsou momentálně odstaveni od lizu. A jestli bude vládnout Babiš, Fiala, Pospíšil nebo kdokoliv jiný je úplně jedno, vždy bude někdo nespokojen. Muzika vítězí.......

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
- Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Video: Kateřina Marie Tichá v doprovodu Bandjeez a dechů rozhodně nemusí být "Ta třetí" (19.03.2024 13:19)
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Themroc AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu