Rozehřívali publikum před Twenty One Pilots, teď se The Regrettes vrací na vlastní koncert

02.05.2019 20:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hudba amerických The Regrettes by se dala jednoduše popsat jako dokonale nedokonalá. Ostrý mix hrdě drzého punku s neohroženými postoji, které odkoukali od svých ženských hudebních vzorů jako Courtney Barnett nebo Karen O, v sobě skrývá i inspiraci padesátkovým a šedesátkovým popem. The Regrettes zahrají 24. listopadu 2019 v Café V lese. Vstupenky (350 Kč) jsou k dostání od 3. května na fource.cz a u prodejců GoOut a Ticketmaster.

Americká čtveřice muzikantů se letos v Praze představila jako support Twenty One Pilots. Vůdčí postava skupiny Lydia Night se nebojí jít s kůží na trh a otevřeně zpívá o všem, co ji štve a trápí: "Je mi jedno, jestli mě bude někdo soudit nebo se mu nebude líbit to, co dělám. Vždycky se najdou ti, co vás budou nenávidět. A vlastně - není o tomhle punk?"

Lydia Night založila The Regrettes v roce 2015 poté, co se na rockovém soustředění setkala s dalšími hudebníky s nadšením pro kytarovou tvorbu. Z původní sestavy však zůstala v kapele sama. S novými členy vydala v roce 2017 debutovou desku "Feel Your Feelings Fool!", na kterou dostala pochvalné recenze od médií jako Billboard nebo Rolling Stone. Magazín Exclaim! The Regrettes dokonce přirovnal k legendární ženské punkové kapele Bikini Kill.

Night ke svému způsobu psaní písní prozradila: "Jde mi hlavně o upřímnost. Když dokončím skladbu, nechám ji být tak jak je a už se k ní nevracím. Nejde mi o preciznost, ale o zachycování daného momentu." Na letošní rok chystají The Regrettes druhou desku, na tu lákají prvním zamilovaným singlem "Pumpkin", který vyšel na Valentýna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY