Fast Food Orchestra v klipu k písni "Do Práce!" vybízejí k práci a zároveň k nicnedělání

03.05.2019 18:05 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Pražská reggae/ska kapela Fast Food Orchestra letos oslavila dvacet let svojí existence, a právem se tak řadí mezi průkopníky tohoto žánru v našich končinách. U příležitosti Svátku práce (1. 5.) vydala nový singl s příznačným názvem "Do Práce!", který doplnila vtipným videoklipem, ve kterém s nadsázkou ukazuje to, jaký mají členové skupiny vztah k pracování. Není to ovšem flinkání, jak by se mohlo zdát. Muzikanti chtějí vyjádřit přání, aby lidé dělali především to, co je baví.

"Text písničky je takovej ze srandy, spíš vtip. Práce musí bavit, měl by to být koníček, činnost, na kterou se člověk těší, nikoliv povinnost, něco, co člověk musí. V textu si děláme legraci z klasických stereotypů, jakými jsou přísloví, že práce šlechtí, nebo že bez ní nejsou koláče. Rád bych se trochu víc rozepsal, ale bojím se, abych se nepředřel," komentuje vznik nového singlu zpěvák Fido.

Video bylo pořízeno na zemědělském statku nedaleko Nymburka. Nápad pochází od jednoho známého Fastfoodů, filmaře, který kousek odtamtud bydlí. Členové skupiny si během natáčení vyzkoušeli, jaká je každodenní rutina zemědělce - od kydání hnoje přes jízdu traktorem až po krmení dobytka."Kdybych bydlel na statku, určitě by tam se mnou musela bydlet i kapela, se kterou bychom přes den statek obstarávali a večer hráli. Nejvíc mě určitě bavilo válení na seně, to bych mohl dělat pořád," řekl k natáčení zpěvák a trumpetista Adam Hejna.

Rozpustilé video je tak přitažené za vlasy, až je vlastně dobré - nechybějí montérky, holínky, vidle, hnůj, balíky slámy, domácí zvířata, k tomu text, který si budete za chvíli pobrukovat, a chytlavá melodie, díky které budete mít chuť si v práci dát nohy na stůl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY