shop.musicserver.cz
Frank Carter & The Rattlesnakes, Lucerna Music Bar, Praha, 3.4.2019

Frank Carter & The Rattlesnakes dostáli pověsti jedné z nejdivočejších klubových kapel současnosti

Vydáno: 04.04.2019 13:10 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Britský zpěvák Frank Carter prošel hardcorovými Gallows i poprockovými Pure Love. Skutečný úspěch ale zaznamenal až se svou třetí skupinou Frank Carter & The Rattlesnakes, ve které zkombinoval to nejlepší ze svých předchozích působišť. Nyní vůbec poprvé přijel vyzkoušet statiku pražského Lucerna Music Baru.

Live: Frank Carter & The Rattlesnakes

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 3. dubna 2019
support: The Pearl Harts
setlist: Crowbar, Wild Flowers, Tyrant Lizard King, Trouble, Vampires, Fangs, Heartbreaker, Acid Veins, Anxiety, Snake Eyes, Jackals, Lullaby Kitty Sucker, Juggernaut, Devil Inside Me Crowbar, I Hate You
Fotogalerie

Frank Carter & The Rattlesnakes, Lucerna Music Bar, Praha, 3.4.2019
© Vojta Florian / musicserver.cz
Čeští fanoušci něco z divokosti vystoupení Franka Cartera a jeho The Rattlesnakes mohli okusit minulý rok na velkolepém Aerodorme Festivalu, kde však možná jeho jméno zapadlo ve stínu blyštivějších hvězd. V Praze se tedy kapela britského hudebníka ukázala vůbec poprvé, což ostatně on sám na začátku koncertu nezapomněl zmínit.

Ještě než Carter vtrhl na pódium, aby z Lucerna Music Baru vytvořil jednu velkou zpocenou masu fanoušků zkoušející stavební limity klubu, ukázala se před zraky diváků dvě děvčata říkající si The Pearl Harts. Dobře si to jméno zapamatujte, protože slečny předvedly opravdu hutný rockový set, daleko přesahující kvality předskokana. Londýnské duo v minulém roce vydalo svůj plnohodnotný debut "Glitter & Spit", ze kterého ve svém setu logicky čerpalo.

Frank Carter & The Rattlesnakes, Lucerna Music Bar, Praha, 3.4.2019
© Vojta Florian / musicserver.cz
Holky v leopardích oblečcích drhly dřevní rock 'n' roll v úsporné formě bicí-kytara-vokály, nepochybně čerpající z odkazu The White Stripes. Oproti Whiteovu koketováním s bluesem měly The Pearl Harts masivnější, těžkopádnější zvuk v duchu Black Sabbath. Kirsty Lowrey a Sara Leigh Shaw do vystoupení dávaly vše. Pohazovaly hlavami, nechyběly další typické rockandrollové kreace a vůbec se na to dobře dívalo. Frank Carter si je sám vybral a nutno říct, že měl dobrou ruku.

S drobným zpožděním se na pódiu objevila hvězda večera. Potetovaný divočák, který svou aktuální skupinu založil se svým parťákem a nejlepším kamarádem Deanem Richardsonem v roce 2015, na pódium dokráčel v růžových teplácích a síťovaném tílku, což kontrastovalo s uhlazeným outfitem zbytku formace.

Frank Carter & The Rattlesnakes, Lucerna Music Bar, Praha, 3.4.2019
© Vojta Florian / musicserver.cz
Prakticky od prvních vteřin nového singlu "Crowbar", který koncert otevíral, se pod pódiem rozehrála skutečně divoká párty, během které se ztrácely boty, čepice, nohy a ruce čněly všemi směry a fanoušci jako jeden živoucí organismus posílali Franku Carterovi nazpět energii, které on sám rozdával měrou vrchovatou.

Ostatně nebyl by to on, kdyby se fanouškovského řádění sám neúčastnil. Obyčejný stage diving je pro něj už rutina, takže kromě něj třeba proplul nad rukami fanoušků s kamerou v ruce (záběry budou nepochybně famózní). Vrcholem pak byla stojka, kterou nad hlavami fanoušků briskně vyšvihl.

Frank Carter & The Rattlesnakes, Lucerna Music Bar, Praha, 3.4.2019
© Vojta Florian / musicserver.cz
Ještě více než skákáním do kotle zaujal výzvou k respektu k ženám. Žádal přítomné muže, aby se k nim vždy chovali slušně a chránili je. Na to dívky vyzval k čistě ženskému stage divingu, během nějž je měli muži nechat opatrně proplout klubem. Ženy dostaly i prostor pro svůj vlastní circle pit. A když se k nim chtěl jeden z mužských fanoušků přidat, Carter ho chytil za triko a rázně ho odtáhl. Fanynky, kterých tu nebylo zrovna poskrovnu, tak nepochybně měly unikátní zážitek.

Páteř setlistu tvořily dosavadní dvě nahrávky. Na předchozí tvorbu zpěváka se vůbec nedostalo. The Rattlesnakes ostatně dostáli již takového jména, že si umějí vystačit s vlastním repertoárem. Kromě nich ovšem zaznělo hned pět novinek z plánované desky "End of Suffering". Ta vyjde již 3. května a diváci nové kusy už nyní přijali více než vřele.

Frank Carter & The Rattlesnakes to v Lucerně prostě rozbalili a potvrdili, že na jejich koncerty se vyplatí chodit. Frontman sám celý večer režíroval. Vybudoval si respekt a překvapil jedinečnými momenty i upřímnými, byť mnohdy dlouhými proslovy o svém boji s depresemi. Hudebně to kapele šlapalo skvěle, velkou pochvalu si tentokrát vysloužil i zvukař, který odvedl dobrou práci. Naplněný klub tak nemohl být spokojenější.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Naživo: Fenomenální Mumford & Sons nechali ohňostroj doma, čtvrtý den Szigetu ale bavili i ADONXS, AJR nebo Nirvana (14.08.2023 18:03)
- Nové desky 20/2023 - od Paula Simona přes Keshu po Lewise Capaldiho (24.05.2023 20:00)
- Video: The Whites Stripes se v klipu "Black Math" noří do světa elektronických součástek (24.04.2023 15:54)
- Startuje Thunderflix, streamovací služba zaměřená na heavy metal (19.04.2023 13:32)
- Black Sabbath připomenou 40 let živáku "Live Evil" výpravnou reedicí (10.04.2023 08:19)
- The White Stripes oslaví dvacet let alba "Elephant" reedicí s novým mixem (10.01.2023 10:58)
- Video: Ozzy Osbourne je zpět. V klipu k singlu "Patient Number 9" ho zavřou do blázince (25.06.2022 18:01)
- Video: Jednoduchý, ale povedený vizuál "Love Is Selfish" láká na druhé letošní album Jacka Whitea (19.01.2022 15:13)
- Nejvíc nej: Porno, zadnice i očkování: 10 + 1 nejčtenější článek roku 2021 (31.12.2021 08:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu