Potřebujete se odreagovat? Zahrajte si "Monopoly" s Arianou Grande a Victorií Monét

03.04.2019 13:07 - Jiří Macenauer | foto: facebook interpreta

V popovém světě panuje často nepsané pravidlo, že umělci představují nové singly pouze v období vydání nových alb. Navíc tyto desky mají mezi sebou obvykle dlouhý časový rozestup, a na novou muziku si tak fanoušci často musejí počkat. Opačná situace je ve světě hip-hopu - rappeři nové skladby házejí do éteru, jak se jim zrovna chce. Ariana Grande, ač popová zpěvačka, se letos rozhodla udělat to zrovna hip-hopově - album "Thank U, Next" vypustila jen pár měsíců po vydání předešlého díla "Sweetener". Aby toho nebylo málo, zveřejnila teď kousek nazvaný "Monopoly", který nenajdeme ani na jednom ze zmíněných nosičů.

K jeho tvorbě "Monopoly" si přizvala posilu v podobě svojí velmi dobré kamarádky Victorie Monét. Track má vyzdvihnout jejich dlouhodobé přátelství a společné úspěchy. Nejedná se totiž o jejich první spolupráci - v minulosti už spolu natočily třeba velmi povedenou píseň "Better Days", Victoria rovněž vypomohla Arianě se singlem "7 Rings", který se už několik týdnů drží na první příčce amerického žebříčku Billboard 200.

Spontánní počin přináší spoustu pozitivní energie, projevující se jak v textu, tak ve videu. Ano, holky už stihly natočit i vizuál, a to v extrémně low-budgetovém stylu. "Miluju ženy i muže," zpívá Ariana a přitom se válí s kolegyní před veřejnými záchodky. V jednom momentu se spolu natáčejí na střeše budovy, pak pro změnu odrážejí negativní síly (včetně amerického prezidenta Donalda Trumpa).

Song "Monopoly" je ukázkou hravého popu, který se v jarních dnech určitě neztratí. Těžko říct, zda dostojí úspěchu aktuálního vládce "7 Rings". Osobně si to nemyslím - dnes se hvězdy formátu Grande nemusejí zas tolik snažit, aby jejich muzika kralovala. K odreagování však skladba poslouží výborně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY