shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 11. týden 2019

Domácí žebříčky si podmanili staronoví vítězové Queen a Alle Farben

Vydáno: 20.03.2019 15:07 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Do starých kolejí se tentokrát vracejí české žebříčky. Alle Farben s "Fading" vítězí v rádiích po dvoutýdenním půstu, albovému pořadí dominují staří dobří Queen. Ti tentokrát s "Bohemian Rhapsody" v souboji soundtracků přetlačili "A Star Is Born" a kralují celkově podeváté.

Alle Farben feat. Ilira - Fading
© facebook interpreta
RÁDIA - Zdálo se, že zůstane u dvou triumfů, ale Alle Farben nakonec s písní "Fading" přece jen dovršuje hattrick. V minulých dvou týdnech sice na čele spolupráci německého DJe a producenta se zpěvačkou Ilirou vystřídala Ava Max, ovšem tento týden už zase vládne taneční hit. Jeho sokyně se "Sweet But Psycho" klesá až na čtvrtou pozici. Na počet vítězství ale pořád vede, od začátku roku jich nastřádala celkem pět.

Na stříbrný stupínek si z pětky polepšil Alec Benjamin, písničkář z americké Arizony, který v květnu oslaví pětadvacáté narozeniny. Singl "Let Me Down Slowly", v němž hostuje Alessia Cara, sice neslaví tak velký úspěch v jeho domovině, kde byl nejlépe sedmdesátý devátý, ovšem v Evropě se mu daří. Popularitě se těší zejména v severských zemích - do první desítky se prokousal v Dánsku, Finsku a Norsku. Pokud Wikipedia neklame, nejlepšího výsledku song dosáhl právě v naší zemičce.

Už na trojku se posunuli Mirai, pravděpodobně nejhranější česká kapela současnosti. Po několika úspěšných singlech z debutu "Konnichiwa" dali dramaturgové šanci i novince "OTCHI", propagující chystanou druhou studiovku. Vyjde na podzim a formace s ní vyrazí koncertovat do velkých sálů, Forum Karlín nevyjímaje.

Nově se do Top 10 podívali australští 5 Seconds Of Summer, na šestku s "Valentine" poskočili z minulé dvaadvacítky. Polepšil si rovněž Robin Schulz, jehož "Speechless" jsme před týdnem zaznamenali na čtyřicátém řádku, nově ale skladbě patří už devítka. Brzy už by mohli do elitní společnosti nakouknout i Support Lesbiens, kteří jsou s "Little By Little" jedenáctí. Zlepšili se o pětadvacet míst.

Z novinek vystoupala nejvýš ta od newyorských X Ambassadors. "Boom" začíná na čtyřicátém čtvrtém místě. Do první poloviny pořadí se vešla ještě rapová královna Cardi B, které v "Please Me" sekunduje Bruno Mars. Nejhranější domácí novinku si připisují O5 a Radeček, kteří s pomocí Celeste Buckingham na šedesátce opěvují "LOVEní". Upozorňují tím na stejnojmenný film, jenž právě vstupuje do kin. Uniknout by nám nemělo ani číslo osmdesát pět, kde bodují Kryštof s dalším singlem z výběrovky "25". Má název "Nesmím zapomenout".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Alle Farben & Ilira - Fading
  2. Alec Benjamin - Let Me Down Slowly
  3. Mirai - OTCHI
  4. Ava Max - Sweet But Psycho
  5. Mark Ronson feat. Miley Cyrus - Nothing Breaks Like A Heart
  6. 5 Seconds Of Summer - Valentine
  7. Marek Ztracený - To se mi líbí
  8. Imagine Dragons - Bad Liar
  9. Robin Schulz - Speechless
  10. Dynoro & Gigi D'Agostino - In My Mind


    Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack)
    © facebook interpreta
    ALBA - Medailové pozice v albech okupují pořád ta samá jména. Queen vítězí celkově podeváté, je vidět, že filmový hit "Bohemian Rhapsody" jde pořád na dračku - a jeho soundtrack zrovna tak. Zájmu o příběh legendární kapely v čele s Freddiem Mercurym pomáhá i skutečnost, že snímek nedávno vyšel na DVD. Album se na jedničku vrací po minulém stříbru.

    Na dvojku ustoupili Lady Gaga a Bradley Cooper s "A Star Is Born". Ti se v první desítce pohybují dvaadvacátý týden a nezdá se, že by se v dohledné době chystali vyklidit pole. To Ariana Grande vstoupila do hry před pěti týdny, přičemž dosud ani jednou nechyběla v top trojce. Zahraniční média pějí na zpěvačku samou chválu, v Česku je ale album v recenzích podrobováno tvrdé kritice. Bronz z minula ovšem uhájilo.

    Nic se nemění ani na dalších příčkách. V první pětici zůstávají Imagine Dragons zásluhou "Origins" i další výběrovka Queen, pojmenovaná "Greatest Hits". Jedinou novinku do Top 10 přináší Jiří Schelinger. Nejedná se o novinku v pravém slova smyslu, nýbrž o reedice alb "Báječní muži" a "Nemám hlas jako zvon" vycházející jako 2CD. Podle anotace Supraphonu komplet "symbolizuje společnou cestu Jiřího Schelingera a Františka Ringo Čecha od legračních popěvků k vážnému rocku".

    Také jedenáctá příčka připomíná velké jméno historie české populární hudby. Helena Vondráčková se dočkala pocty novým muzikálem "Kvítek mandragory". Stejný název dostal i kompilát jejích hitů, které v show hrané v pražském Divadle Broadway znějí. Dvaadvacítku zapisuje Dido se "Still On My Mind". Britská zpěvačka se albově připomíná po šesti letech. Novinky zazpívá 5. května v Praze.

    Top 10 - alba:
    1. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
    2. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
    3. Ariana Grande - Thank U, Next
    4. Imagine Dragons - Origins
    5. Queen - Greatest Hits (Remastered)
    6. ▬ Milion+ - Krtek Money Life
    7. N Jiří Schelinger - Báječní muži / Nemám hlas jako zvon
    8. Ed Sheeran - Divide
    9. Twenty One Pilots - Trench
    10. Imagine Dragons - Evolve

      Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 11. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen Karel Gott AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu