shop.musicserver.cz
Hudební ceny Evropy 2, The Rasmus, Chinaski, Forum Karlín, Praha, 21.3.2019

The Rasmus i Chinaski na Hudebních cenách Evropy 2 zahráli, ale mají za sebou i lepší sety

Vydáno: 22.03.2019 19:16 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Lucie Levá

Ne, ještě ty pochodně nezvedejte, žádná katastrofa se nekonala. Vlastně byla většina lidí asi spíše spokojená. Jen ti rozmazlení rýpalové mezi námi, kteří mohli srovnávat, si pár mušek na vystoupeních obou formací všimli, a tak je i napsali. Ale jinak to bylo docela fajn.

Live: Hudební ceny Evropy 2 - The Rasmus, Chinaski

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 21. března 2019
setlist The Rasmus: First Day Of My Life, Guilty, Livin' In The World Without You, Sail Away, Wonderman, Holy Grail, In The Shadows, Justify
Fotogalerie

Hudební ceny Evropy 2, Forum Karlín, Praha, 21.3. 2019
© Lucie Levá
Jak dopadli nominovaní a kdo si odnesl jaké ceny, už od nás víte. Rádi bychom ale ještě doplnili dojmy ze samotného večera. Bubenickou show v úvodu jsme sice těsně nestihli, Nastyho celkem vtipný stand-up výstup, který vycházel z toho, co běžně předvádí v rámci skupiny Komici s.r.o., ale už ano. Hned po něm začali hrát na pódiu s krásně vlnitou projekcí Chinaski.

Ti už nějakou tu chvíli vystupují v nové sestavě a bylo sympatické, že přinejmenším v první půlce svého hodinového setu stavěli hodně na nových věcech. Vlastně všechny je běžně hrála i Evropa 2, došlo tedy i na nějaké to poplácávání po zádech a slova Michala Malátného o tom, že je to "jedno z mála rádií, která se tady dají poslouchat". Říznější a kytarovější zvuk, kterým noví Chinaski disponují, svižnějším písním slušel, u těch pomalejších by ale nebylo na škodu přizpůsobit tomu jak pěvecký projev, jemuž by se hodilo zjemnění, tak zapojení kláves, jež vadily asi nejvíce. V písních, kde dříve nebyly a v podstatě suplovaly chybějící dechy, působily jako rušivý element, u syrových "Punčocháčů" to zase vypadalo, že se Jan Steinsdörfer nudí, když nemá co hrát, a tak šel radši mlátit do činelů.

Hudební ceny Evropy 2, Forum Karlín, Praha, 21.3. 2019
© Lucie Levá
Ve druhé půlce došlo i na starší hity jako "Tabáček", "Zadarmo" nebo "1970". A také na "Vrchlabí", jednu z nejkrásnějších písniček, kterou skupina ve svém repertoáru má. Vzhledem ke zmíněným škatulatům by možná stálo za to nahlédnout Michalovi Malátnému do hlavy a vidět, jak se asi dnes cítí, když zpívá její refrén. Svižně odsýpající koncert pak zakončila obligátní "1. signální".

Těžko říct, zda ti, kteří vidí skupinu jen sporadicky, podobné drobnosti zaznamenali, pro dlouholeté příznivce, kteří by počet zhlédnutých vystoupení skupiny už na dvou rukou nespočítali, to ale asi bude chtít ještě pár koncertů, než si na novou příchuť formace zase zvyknou. Tak uvidíme.

Hudební ceny Evropy 2, Forum Karlín, Praha, 21.3. 2019
© Lucie Levá
Při přestavě pódia se na scéně objevil Leoš Mareš s Patrikem Hezuckým, který se nejspíš v návaznosti na "Leaving Neverland" převlékl za Michaela Jacksona. Na scénu pak přivítali výkonnou ředitelku skupiny Lagardere Active ČR Martinu Říhovou. Spolu s ní pak zinscenovali variaci na maturitní ples a postupně přivolávali na pódium jednoho moderátora za druhým. Od těch známějších, jakými jsou Libor Bouček, Pavel Cejnar, Jakub Kohák, Nasty, Zora Hejdová nebo už čtrnáct let působící Ondra Vodný, až po ty mladé a nadějné, jakými jsou třeba víkendová rána zpříjemňující Bob Švarc, dále Kateřina Říhová, Veronika Arichteva, Zuzana Kozáková, Jakub Štěpán nebo i z jiných projektů známé Nikol Štíbrová s Martinou Pártlovou. Ti všichni a řada dalších tak dostali šerpu, u mikrofonu někdy s úspěchem, jindy spíše bez něj pozdravili publikum a Mareš s Hezuckým se je krátkými medailonky s vtipnými fotkami snažili divákům představit. Jejich humor docela fungoval a nakonec nechali létat jiskry z dortu k devětadvacátým narozeninám rádia a společně se všemi si připili, čímž byla oficiální část večera ukončena.

Pak už byl čas na hlavní hvězdu, kvůli níž většina lidí (kterých tedy mohlo být i více, jak trefně poznamenal Patrik Hezucký) do Fora Karlín přišla. The Rasmus loni v říjnu hráli v Brně a bez větších okolků musíme bohužel napsat, že to tehdy bylo mnohem lepší. Dává to smysl, tehdy na ně přišli opravdu jen ti, kteří je aktivně poslouchají, sami hudebníci měli na hraní daleko více času a navíc se nepotýkali s problémy, které v Praze zkazily hned první skladbu "First Day Of My Life". Nebylo snadné rozklíčovat, zda za to mohl technický problém, mikrofon nebo Lauriho hlas, ve slokách jej ale nebylo téměř vůbec slyšet. Tento nešvar se pak projevoval i v dalších skladbách, v té první byl ale nejznatelnější.

Hudební ceny Evropy 2, Forum Karlín, Praha, 21.3. 2019
© Lucie Levá
Jinak to ale pánům hrálo dobře, frontman vzpomněl mimo jiné i na první návštěvu Prahy v roce 1997, kdy prvně ochutnal Becherovku, a pochvaloval si, že tentokrát zde strávili čtyři dny volna, během nichž si zašli i na koncert Mikea Shinody. Také připomněl, že na podzim se s kapelou vrátí do Velkého sálu Lucerny.

Vedle ikonických hitů "Guilty", "Sail Away" nebo "Justify" došlo i na dvě novější věci "Wonderman" a "Holy Grail". Ty tehdy v Brně ještě tolik nerezonovaly, pražské publikum si je ale houfně natáčelo, neboť je díky tomuto kšeftu s Evropou 2 a jejími cenami samotné rádio v posledních týdnech v rámci kampaně na tuto akci vydatně hrálo.

Hudební ceny Evropy 2, Forum Karlín, Praha, 21.3. 2019
© Lucie Levá
Uteklo to ale všechno strašně rychle. Finští rockeři strávili na pódiu něco málo přes čtyřicet minut a už se museli klanět publiku, protože konec byl plánovaný na jedenáctou. Že tak nedošlo na "F-F-F-Falling", "Paradise", "In My Life" a spoustu dalších skvělých singlů ale není ani tak chyba jich, jako spíše zpoždění způsobeného zdlouhavým předáváním šerp. Tak snad se to do příště podaří organizátorům lépe zkorigovat, chystané třicáté narozeniny si totiž říkají o velkou, dokonale připravenou oslavu. Držíme palce.

NÁZORY
  • shlédnutých? dívali jste se ze střechy?... (Anonym, 22.03.2019 19:31) Reagovat

    shlédnutých? dívali jste se ze střechy?

    • Re: shlédnutých? dívali jste se ze střechy?... (bakala, 28.03.2019 11:47) Reagovat

      X))Záčátek věty se píše velké písmeno buzno.Ať jsou příště ty tvoje žblepty podloženy projevem, při němž nevypadáš jako úplná píča.

      • Re: shlédnutých? dívali jste se ze střechy?... (:-D , 28.03.2019 15:36) Reagovat

        A Bakala se píše taky s velkým B.

        • Re: shlédnutých? dívali jste se ze střechy?... (bakala, 28.03.2019 21:33) Reagovat

          Fakt jo??A nevíš, símtě, náhodou, jaké "i" se píše ve slově pyča, abych tě mohl příšte líp oslovit.Hloupý čuráku.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pět hitů kapely Mother Mother, které by měly zaznít na koncertě ve Foru Karlín
Top 10: Pět hitů kapely Mother Mother, které by měly zaznít na koncertě ve Foru Karlín Kanadská parta Mother Mother se 24. března vrátí do Prahy v rámci svého dosud největšího evropského turné, navíc s novou povedenou deskou "Grief Chapter" v zádech. Co od koncertu čekat? Co pravděpodobně zazní? Co si dopředu... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 14:30 v sekci Publicistika | Top 10
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Video: "Láska je na nic," tvrdí Chinaski v novém klipu (03.01.2024 09:11)
- Chinaski oslaví třicet let na scéně v O2 areně třicítkou největších hitů (27.11.2023 18:51)
- Video: "Smůla" je snad nejsmutnější píseň od Chinaski vůbec. Klip má přesto pozitivní poselství (10.10.2023 11:52)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Fotogalerie: Druhý den se Colours rozzářily s Ewou, Niallem a Jacobem (21.07.2023 13:17)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- České žebříčky pokračují v letargii. Rappery neohrozili Divokej Bill ani Ed Sheeran (18.05.2023 18:05)
- Audio: "Smůla" od Chinaski po sobě zanechá silný otisk na duši (10.05.2023 18:11)
- Miley Cyrus i po čtvrtroce vládne rádiím, na záda jí dýchají Linkin Park (05.05.2023 17:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Bono Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu