Megaphone v písni "Don't Be Late" radikálně změnil styl

10.03.2019 16:21 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Pražská formace Megaphone mění svůj styl. Singl "Don't Be Late" je první ukázkou jejího nového směřovaní. Produkoval jej uznávaný slovenský producent a člen Lavagance Marek Rakovický, s nímž skupina točí i celé nové album, které vyjde na podzim.

"Již dlouho jsme věděli, že chceme zásadní změnu, ale přerod z funkové do indie kapely se nestane za jeden den. Více než rok pracujeme na nových písních, zvuku, show i vizuálu nového Megaphone," dodává k tomu zpěvák Bob Sláma.

Na první poslech je slyšet, odkud vítr vane. Klávesista Honza Šimáček, který se k ostatním připojil v loňském roce, upřesňuje: "Naší inspirací je současná britská indie scéna s lehkým dotykem toho lepšího z 80. let." Megaphone pochopil, že s funkem dnes díru do světa neudělá, ani když předchozí singl "Lumber" přezpívá do norštiny. Chce zkrátka a jednoduše jít s trendem a kráčet ve stopách skupin jako Two Door Cinema Club, Foals, The Wombats či třeba nedávných vítězů Grammy The 1975.

Změna to je veliká, a to nejen díky klávesám, které ve tvorbě téhle party dříve nefigurovaly. Dokonce i frontmanův hlas zní jakoby jinak. Na první poslech velký nezvyk. Na ten druhý si ale člověk už řekne, že to vlastně zní jako roztančená pohodovka ze zahraničí. Megaphone jede na aktuální vlně indie popu, což ho ale na druhou stranu vlévá do moře se stovkami podobných zaměnitelných kapel. Tak uvidíme, zda se krok do neznáma vyplatí a zda mu nový kabátek bude dlouhodobě slušet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY