Nejhorší kapela světa? Podle frontmana Slipknot jsou to Imagine Dragons

03.03.2019 10:08 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Starý hudební vtip praví, že nejhorší kapelou světa jsou Nickelback. Frontman Slipknot Corey Taylor je ale názoru, že toto žezlo už dávno převzali jiní výtečníci. V rádiovém pořadu Stevea Jonese "Jonesy's Jukebox" prohlásil, že nelichotivé prvenství nyní patří miláčkům rádiových stanic, poprockerům Imagine Dragons.

"Nickelback předali štafetu Imagine Dragons, a to se mi hodně líbí. Jsou fakt příšerní. A stejně jako já bydlí ve Vegas, takže až se vrátím domů, čekají mě protestní akce. Už se v tom městě nemůžu ukázat," s humorem sdělil do éteru. Dodal, že podobně to vidí i velká část dalších posluchačů: "Lidi začínají pomalu znovu oceňovat Nickelback a svou zlobu obrací proti Imagine Dragons."

Taylor se tak přidal k dalším muzikantům, kteří na adresu americké skupiny v minulosti nešetřili kritikou či jízlivými poznámkami."Songy jako 'Radioactive' od Imagine Dragons... Stejně tak se to může jmenovat 'Pikachy Banana', tak bezvýznamné to je," nechal se slyšet kupříkladu Matthew Healy z The 1975 ve dva roky starém rozhovoru.

Na obranu své kapely se v posledních instagramových příspěvcích ozval vůdčí muž Imagine Dragons Dan Reynolds. "Už déle než dekádu se musím potýkat s kritikou a extrémně krutými věcmi, které o mojí skupině říkají další muzikanti," píše na sociální síti. "Nic z toho není 'spravedlivá kritika', jsou to jenom kraviny, na které mají čtenáři klikat. Slova naplněná zlobou a nenávistí, která mají nakrmit touhou lidí smát se nad cizími nedokonalostmi a selháními. Roky jsem to tiše trpěl. Jenom to přidávalo na mé depresi, kterou trpím od puberty. To neříkám kvůli soucitu, to je fakt."

V dalších slovech si zoufá nad tím, jak se dnešní hudebníci navzájem nepodporují a nedrží za jeden provaz: "Musel jsem řešit týpky z dalších kapel (The 1975, Foster The People, Smashing Pumpkins, Slipknot a dalších), kteří mají potřebu o nás z kdovíjakého důvodu mluvit špatně. Necítím vůči nim vztek, jenom smutek nad tím, že dnešní hudební průmysl této mentalitě dokonce přitakává. Kéž by to bylo místo, kde se umělci navzájem podporují, bez ohledu na svůj odlišný vkus. Moji spoluhráči jsou mí nejlepší přátelé. Jsme sami sebou a snažíme se světu přinést pozitivitu a dodat mu sílu. A budeme v tom pokračovat."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY