Ariana Grande a Alle Farben uhájili vedení v domácích žebříčcích

28.02.2019 18:38 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Nové vydání, staří vítězové. České hitparády tentokrát na vedoucích příčkách ohlašují stejná jména jako před týdnem. Ariana Grande v albech i Alle Farben v rádiích přidávají své druhé prvenství. Novou nejhranější domácí skladbou se premiérově stala "To se mi líbí" od Marka Ztraceného.
Alle Farben feat. Ilira - Fading
© facebook interpreta
RÁDIA - Stabilní je v porovnání s minulým týdnem situace v českých rádiích. Tři nejhranější písně zůstávají stejné. Alle Farben, vlastním jménem Frans Zimmer, vítězí s "Fading" podruhé. V Německu, Rakousku či Švýcarsku sice třiatřicetiletý DJ z Berlína na svůj průnik do Top 10 s touto skladbou nadále čeká, čeští dramaturgové ho však zahrnují svou přízní.

Stříbro si pohlídala Ava Max se "Sweet But Psycho" a z bronzu se mohou znovu zaradovat Imagine Dragons zásluhou "Bad Liar". Alespoň nejhranější domácí skladba se změnila. Ze čtvrté desítky až na šestku totiž poskočil Marek Ztracený. Úspěch singlu "To se mi líbí" přišel v pravý čas - zrovna, když rodák ze Železné Rudy oznámil svůj vysněný koncert v pražské O2 areně, který proběhne 22. února příštího roku.

Zpět do Top 10 se vrací Lenny. Ta je tentokrát "Home" na sedmičce, což znamená posun o pět příček. Pro singl ze zpěvaččiny chystané druhé řadovky jde o nové maximum. Ostatní obyvatelé první desítky se nemění. Možná už brzy se mezi elitu prodere i dvojice Mark Ronson a Miley Cyrus. Jejich oceňovaná spolupráce "Nothing Breaks Like A Heart" získala deset pozic k dobru a už jí patří dvanáctka.

Z novinek dopadl nejlépe Michal Hrůza. Osvědčený hitmaker napsal další filmovou píseň. Pod názvem "Nad světem (Nezapomínej)" láká do kina na snímek "Narušitel" a startuje na pětatřicátém řádku. Pro další čerstvé kousky musíme zalovit až na chvostu žebříčku. Devadesátí první jsou Calvin Harris a Rag'n'Bone Man s "Giant", o čtyři příčky níže bodují 5 Seconds Of Summer s "Killer Queen" a hned za nimi vstupuje do pořadí Kygo hlásající "Happy Now".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Alle Farben & Ilira - Fading
  2. Ava Max - Sweet But Psycho
  3. Imagine Dragons - Bad Liar
  4. LP - Girls Go Wild
  5. Dean Lewis - Be Alright
  6. Marek Ztracený - To se mi líbí
  7. Lenny - Home
  8. George Ezra - Shotgun
  9. Ofenbach - Paradise (feat. Benjamin Ingrosso)
  10. Dynoro & Gigi D'Agostino - In My Mind


    Ariana Grande - Thank U, Next
    © facebook interpreta
    ALBA - "Thank U, Next". Taková slova si zřejmě čeští posluchači po otestování nové desky Ariany Grande neřekli. Jinak by totiž v jejím druhém týdnu v žebříčku sáhli po jiném zboží. Oni ale album poslali už podruhé na první místo. Deska obsahující hity jako "7 Rings" nebo titulní skladbu slaví úspěch i v dalších zemích. Vypadá to, že z dívenky, které se kdysi říkalo malá Mariah, vyrostla prvoligová popová hvězda.

    Na dvojce setrvávají Queen s "Bohemian Rhapsody". Vůbec bychom se nedivili, kdyby je nedávný zisk čtyř Oscarů příště katapultoval zpět do vedení. Na čele se předtím ohřáli celých sedm týdnů. Pokud jste předávání nejslavnějších filmových cen nesledovali, vězte, že sošku si odnesl i představitel hlavní role Rami Malek. Další vítězství následovala v technických kategoriích.

    Bronz je odrazem nedávného koncertu Twenty One Pilots v O2 areně. Naši největší halu zaplnili především teenageři, často oblečení do kapelních triček nebo vyzdobeni žlutými páskami. Ty symbolizují aktuální desku "Trench", která poskočila z osmičky na trojku. Ačkoliv recenzent David Böhm nebyl s výkonem skupiny úplně spokojený, fanoušci měli dle výsledku hitparády opačný názor a hned si museli poslední album připomenout.

    Stálicí první pětice jsou Lady Gaga a Bradley Cooper. Tentokrát sice jejich "A Star Is Born" klesá z trojky na čtyřku, také oni ale zazářili na udílení Oscarů. "Shallow", ústřední melodie filmového hitu, byla oceněna jako Nejlepší píseň. Navíc si ji duo s velkým ohlasem zazpívalo i naživo.

    Nejžádanější novinka kola startuje na osmičce. Německá Avantasia, často označována pojmem metalová opera, na tomto místě symbolicky zakotvila s řadovou deskou číslo osm. Dostala název "Moonglow".

    Umístění v první desítce naopak uniklo Avril Lavigne. Kanadská interpretka vracející se po závažné nemoci začíná svou cestu s "Head Above Water" jako jedenáctá. Do první poloviny pořadí se vmáčkli ještě Beast In Black, čtyřicátí osmí s "From Hell With Love".

    Top 10 - alba:
    1. Ariana Grande - Thank U, Next
    2. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
    3. Twenty One Pilots - Trench
    4. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
    5. Imagine Dragons - Origins
    6. Queen - Greatest Hits (Remastered)
    7. ▼ Milion+ - Krtek Money Life
    8. N Avantasia - Moonglow
    9. Ed Sheeran - Divide
    10. Imagine Dragons - Evolve

      Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY