Dominika Stará představuje první slovenský singl, emotivní píseň "Dúfam"

18.02.2019 12:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

"Lidé si mě pamatují jako malou a něžnou blondýnu, která zpívá balady a vkládá do nich celé své srdce." Těmito slovy uvádí někdejší finalistka první Česko Slovenské SuperStar Dominika Stará svůj nový singl a videoklip "Dúfam". Možná, že se po talentové soutěži našla spousta lidí, která se těšila na písničky v její mateřštině. Ty ale až doposud nepřicházely. Novinka tak může být jakousi vábničkou či zkouškou, jestli tohle bude cesta, jak na sebe v domácích luzích a hájích upozornit.

Stará má za sebou dílčí úspěchy za velkou louží - dělala předskokanku na turné Shaggymu a se skladbou "Keep It Coming" se dostala do rotací rádií v deseti státech USA. Doma však příliš nebodovala. Nová písnička by to mohla změnit. "I když se hudbě aktivně věnuji v USA, v srdci jsem nadále hrdou Slovenkou," přesvědčuje zpěvačka.

Při psaní textu k novému singlu se obrazně řečeno vysvlékla do naha - vypsala se z neopětované lásky a šla při tom dost na dřeň. "Probdělé noci. Stálé přemýšlení o tom, co se pokazilo, kde se stala chyba. Každý z nás si tím prošel. Jestli byla láska čistá a upřímná, bolest je doopravdy velká." Hlas už má samozřejmě posazený hlouběji, než tomu bylo při SuperStar, stále je však dostatečně autentický a zapamatovatelný.

Skladbu dávali dohromady tvůrci z USA i Slovenska. Klip se natáčel v rodišti zpěvačky - Šamoríně, kde zná všechna zákoutí, k nimž se vážou různé vzpomínky. Na kameru je natáčel Viktor Karlík a režíroval Ladislav Jambor. Jeho hlavním poznávacím znamením je bílá barva. "Znázorňuje jemnost, čistotu, něhu, upřímnost, nahotu duše. Retrospektivy, kterými se vracím do minulosti, zase zobrazují reálné situace, které se k písni vážou," doplňuje pětadvacetiletá interpretka.

Slovenská novinka však neznamená rezignaci na kariéru za oceánem. Třeba však Dominice naznačí jiné možnosti a cesty, něž kterými doposud pracně šla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY