tvrdí Dave Grohl - musicserver.cz">

"Billie Eilish je nová Nirvana," tvrdí Dave Grohl

14.02.2019 18:33 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Patříte k pesimistům razícím heslo, že rock 'n' roll je mrtvý a noví interpreti nedosahují kvalit svých předchůdců? Tak potom si nebudete moc rozumět s Davem Grohlem. Frontman Foo Fighters nejenom věří v budoucnost hudby, ale také se nebojí některé mladé muzikanty přirovnávat ke své dřívější kapele Nirvaně. Ke kultovním grungerům paradoxně připodobňuje sedmnáctiletou popovou senzaci Billie Eilish, která s rockery nemá na první poslech nic společného.

"Moje dcery jsou posedlé Billie Eilish. Děje se úplně stejná věc jako v roce 1991 s Nirvanou. Lidi se ptají: 'Je rock mrtvý?' Když vidím muzikanty, jako je Billie Eilish, rock 'n' roll se smrti ani nepřibližuje!" sdělil v diskuzi s výkonným ředitelem Live Nation Michaelem Rapino v rámci konference Pollstar Live.

Dodal, že on sám je stará škola a s novými technologiemi si příliš nerozumí: "V hudbě se toho hodně změnilo, a já tomu nerozumím. Nevím, jaký je rozdíl mezi Pandorou a Spotify. Prostě to nechápu. Nemám žádnou aplikaci. Sorry."

Grohlovy dcery nejsou jediné, které mají náctiletou zpěvačku v oblibě. Své sympatie jí projevilo také české publikum, které krátce po startu prodeje skoupilo všechny lístky na srpnový koncert hudebnice ve Foru Karlín. Ještě předtím se Eilish poprvé představí jako autorka dlouhohrající desky - prvotina "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" vyjde 29. března.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY