"Nina Who Wasn't" od Five Seconds To Leave vychází konečně na vinylu

11.02.2019 08:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jindřichohradecká kapela Five Seconds To Leave si udělala jméno coby jeden z nejoriginálnějších spolků koketujících se žánry kroužícími kolem emocionálního posthardcoru. Jejich hudba stála na instrumentální preciznosti, ale nikoliv předvádivosti, která kapele umožňovala i v tříčlenné sestavě budovat masivní a sugestivní zvukové stěny. Nic z toho se na novém albu "Nina Who Wasn't" nemění - a přece je všechno jinak.

Five Seconds To Leave - Nina Who Wasnt
© facebook interpreta
Kapela ve vědomé snaze nestát na místě přistoupila k rozhodnutí zapojit do své hudby vokály, s nimiž ostatně pracovala ve svém dalším, aktuálně spícím projektu Nod Nod. Výsledkem je nahrávka podobně hutná jako ty předchozí (split s kapelou Esazlesa vyšel v roce 2012), ale taky deska, kterou přece jen prosvítá něco optimismu. Five Seconds To Leave částečně nahradili hardcorovou hutnost noiserockovou přitažlivostí a podařilo se jim docílit originálního tvaru a také posunu, jaké má odvahu si dopřát jen málokterá kapela. S tím souvisí i lyrický obsah alba, všem tvrdým riffovým slupkám navzdory v jádru intimní - což přesně koresponduje s celkovou náturou nahrávky.

Album nyní ve spolupráci kapely a labelů NAAB a Naše desky vychází konečně i na vinylu. Je zabaleno do bytelného kartonového obalu s vloženým inlayem a vychází ve dvou verzích: jako klasický černý 140g vinyl anebo v barevné verzi (bílý vinyl se šedými cákanci). Černá verze stojí tři sta korun, barevná je o padesát dražší. Desky je možné objednávat u kapely (fivesecondstoleave@gmail.com), obou labelů (naab@naab.cz, viktor.palak@gmail.com) anebo je pořídit přes e-shop Magick Disk Musick, v pražské prodejně Rekomando či brněnském Kabinetu MÚZ. LP bude samozřejmě k dostání i na nadcházejících koncertech a jarním turné, na které se Five Seconds To Leave vydají po boku Tosiro.

9. 3. Slavonice, The Barakos + Nikander
21. 3. Praha, Žižkostel (festival Žižkovská noc) + Toufar, Drom, Fvtvre a d.

Tour Five Seconds to Leave + Tosiro

12. 5. Třebíč, Trumpetka
13. 5. Brno, Kabinet MÚZ + Nikander
14. 5. TBC
15. 5. Olomouc, SF Mini
16. 5. Bratislava, klub Kulturák
17. 5. Trenčín, klub Lúč
18. 5. Chodov, Koupák
19. 5. Praha, TBC + Big Brave, My Disco, Brutus
15. 6. Magick Musick open air Bouda, Čermná u Sušice + Sorath a d.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY