"Tamaryšek" od Chinaski je silným příběhem vztahu dvou lidí

27.01.2019 10:51 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Chinaski si už brousí zuby na natáčení nového studiového materiálu, potenciál alba "Není nám do pláče" však ještě není zcela vyčerpán. Potvrzuje to videoklip na píseň, kterou z té desky tehdy zveřejnili jako první - "Tamaryšek".

Ten, stejně jako u skladby Karmen Pál-Baláž "Anjel", natáčel Jakub Mahdal. Dá se očekávat, že turné po letních amfiteátrech, které kapela absolvuje například s Markem Ztraceným, O5 a Radeček či Like-it, obsáhne i tuto skladbu.

"Píseň samotná se docela vymyká tvorbě Chinaski a je trošku temnější a smutnější než ostatní. Je o životě a všech jeho vrcholech a pádech. Snažil jsem se to vyjádřit i ve videoklipu. Láme se tam radost i smutek zároveň. Moc často to podle mě v klipech není běžné. Vždy je buď veselý, nebo smutný. Tenhle má obojí," popisuje režisér Jakub Mahdal. Doplnit se dá, že ani song nemá takový jednoznačný a čistý tah na hitovou branku jako jiné singly populární formace. V textu se však ukrývá silný příběh na téma v dobrým i ve zlým až do smrti.

Střídají se v něm záběry na mladý pár, který má všechno před sebou, a na seniory, kteří jsou na konci pozemské cesty. Hlavní roli si zahráli Anna Kadeřávková a Karel Jirmann. Část se odehrává na Islandu, tu tuzemskou zastupují záběry z domova seniorů na Chodově, kam jezdí Malátný hrát. "Z tohoto klipu jsem nadšený. Obrazově je nádherný a jednoduchým příběhem režisér přesně vystihl, o co v písni jde. Mám doma tři holky a všechny po jeho zhlédnutí brečely. To mluví za vše," říká ke klipu.

Amfiteátr turné obsahuje zastávky do Plzně, Tvrdonic, Valečova, Českého Krumlova, Lokte, Slaného, Příbrami nebo Třeboně. Zazní zde už i nové písně a vstupenky lze zakoupit v síti TicketLIVE.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY