Aplikaci k výstavě "David Bowie Is..." namluvil herec Gary Oldman

06.01.2019 13:23 - Ondřej Kocáb | foto: photo by Hideo Oida

Již během loňského podzimu bylo oznámeno, že se veleúspěšná výstava "David Bowie Is..." promítne i do digitálního světa v podobě aplikace. Pár dní před jejím zveřejněním její tvůrci navíc odhalili, že vypravěčem a průvodcem bude herec a také velký kamarád zpěváka Gary Oldman.

Tato digitální adaptace exhibice, putující po světě mezi roky 2013 a 2018, bude vůbec první svého druhu. Bude to velká možnost pro všechny, kteří neměli šanci navštívit některé z vybraných muzeí. České republice se výstava nejvíce přiblížila v roce 2014 v Berlíně a následně v roce 2016 v Groningenu. Její verze pro mobily a tablety nabídne kompletní expozice, včetně audio-vizuálních prostorů či artefaktů z hudebního života Davida Bowieho. Chybět nebudou nejznámější kostýmy, scénáře, ručně psané texty, deníky či doposud nezveřejněné prospekty.

"Tohle přinese celou exhibici 'David Bowie Is' ještě širšímu publiku. Je úžasné, že to mohou zažít všichni jeho fanoušci. A pro mě byla čest být toho součástí" dodal Gary Oldman na tiskové konferenci. Oldman se s Bowiem potkal i na filmovém plátně. Nejprve se střetli v životopisném snímku Juliana Schnabela "Basquiat", následně pak ve videoklipu ke skladbě "The Next Day". Appka vyjde již 8. ledna, v den Bowieho nedožitých dvaasedmdesátých narozenin, a bude dostupná za 7,99 amerických dolarů v systémech iOS a Android.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY