shop.musicserver.cz
Post-It, Palác Akropolis, Praha, 14.12.2018

Post-It oslavili dvacetileté výročí ve velkém stylu

Vydáno: 16.12.2018 18:28 v sekci Naživo - Hana Bukáčková | foto: Hana Bukáčková

Navrátivší se Post-It v pátek oslavili dvacet let svojí existence (dobře, těch pět let spánku jim odpustíme). Jak se na správný mejdan sluší a patří, přizvali si kamarády - zpěváky a muzikanty - a společně nejen zavzpomínali na staré dobré časy, ale ukázali i směr, kterým se budou ubírat do budoucna.

Live: Post-It

místo: Palác Akropolis, Praha
datum: 14. prosince 2018
setlist: Jump Around (feat Michal Stoupa), LSDen (feat Zdeněk Leopold Polda), Ironie (feat Zdeněk Leopold Polda), Ideál, Orient, V pasti (feat Tomáš Chrudimský z Checkpoint), Nevěřím, Řetězy (feat Píst), Nevyhasnout (feat Pája Bureš), Stopy v duši (feat Martina Pártlová), Prameny revoluce, Řeky, Zeptej se (feat Gygy Gyongyosi), Anonym (feat Čéřa z Bikkinyshop), Strach (feat Velká Tlustá Nula), Opět sami, Ragnarok, Post-It (feat Thom Fröde z Imodium), Závislost (feat Jan Žampa z Eddie Stoilow + všichni hosté)

Post-It po roce obsadili pražskou Akropoli, aby oslavili dvacet let své existence. Výročí sice bylo vloni, ale to byl na programu teprve comeback (těžko se vracet rovnou narozeninovým mejdanem, že?), kterým se po pěti letech pauzy vraceli znovu na scénu. Vršovičtí muzikanti zároveň nepatří ke kapelám, které byste slyšeli na každé druhé akci v Horní Dolní, ale drží si své dekorum. Proto když hrají, je to takový malý svátek pro všechny.

Vloni měli Czenda & spol. pro návštěvníky večera připravené video, které comeback vtipně popisovalo a vysvětlovalo, proč to vše dělají. Letos zasypali návštěvníky narozeninovou dekorací, novými triky a přehlídkou hostů, kteří dotvořili panující rodinnou atmosféru v klubu. A do foyer klubu navíc nainstalovali koláže sesbírané z různých dobových článků a fotek především z dob, kdy byli na výsluní, takže se příchozí mohli kochat ještě před začátkem show.

Post-It, Palác Akropolis, Praha, 14.12.2018
© Hana Bukáčková
Repertoár na večer poskládali chytře jako nejlepší kuchař při skládání nejchutnějšího menu. Od předkrmu (Post-It v plenkách před příchodem Czendy) přes hlavní chod (hity "Ideál", "V pasti", "Zeptej se", "Prameny revoluce") až po zákusek (nejznámější "Post-It" a "Závislost"). Chronologicky tak zavzpomínali na dvě dekády, kterými nás dělají šťastnější.

Na začátek promluvil baskytarista Kapíno. Všechny přivítal a vysvětlil, jak to celé začalo. Poté společně s tehdejším kytaristou Michalem Stupkou a Bekoušem, který obstaral vokály, zahráli v původní sestavě (tedy ještě bez Czendy) "Jump Around". Na songy "LSDen" a "Ironie" se přidali kytarista Porne a tehdejší zpěvák Zdeněk Leopold Polda alias Poldík. Popravdě, my, co jsme zvyklí na Czendův hlas, jsme v duchu odpočítávali minuty zbývající do jeho odchodu. Řekněme, že jeho projev nebylo pro zaryté fandy to pravé ořechové. Od čtvrté "Ideál", která funguje stejně dobře dnes jako před lety, se formace představila v současné sestavě, tedy Czenda, Bekouš, Kapíno a Porne.

Post-It, Palác Akropolis, Praha, 14.12.2018
© Hana Bukáčková
Během večera zazněly skladby ze všech tří desek a na dobrou polovinu z nich si skupina pozvala méně či více známé hosty. Přišli tak Thom Fröde z Imodia, Tomáš Chrudimský z Checkpoint, Tomáš Čeřovský z Bikkinyshop, Honza Žampa z Eddie Stoilow, Martina Pártlová, Gygy Gyongyosi a rappeři Písta a Velká Tlustá Nula.

V intimně akusticky laděné "Nevyhasnout" doprovázel Czendu Pája Bureš, kterého budete znát z dřívějšího působení v Clou či z hraní s Ewou Fanou. Momentálně s kapelou pracuje na nových písních, potažmo celém EP, jež je v plánu na příští rok. Jak jim spolupráce svědčí, jsme mohli slyšet premiérově v novince "Ragnarok", která určuje rockovější ráz nové tvorby. Vkusně navazuje na singl "Opět sami", který pánové vydali letos a s kterým odstartovali novou éru kapely. Nešlo tak tedy jenom o vzpomínání, ale o návrat se vším všudy.

Byl to pěkný narozeninový mejdan, příjemný koncert, kterému ubrala na dokonalosti snad až přemíra hostů. Chvílemi se na pódiu střídali jak na běžícím pásu. Jistě, pro kapelu to bylo důležité, hezké, svým způsobem vzpomínkové, ale na fanouška pod pódiem to mohlo působit jako kvantita na úkor kvality. Lidi spíš přišli za samotnými Post-It, potažmo za Czendovým hlasem. Ten byl ale v některých důležitých pasážích hozen na druhou kolej. Ale co, kluci si narozeniny v benefičním duchu užili, oslavili je s těmi nejbližšími, jak se patří, a to je hlavní.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Nohejbalový turnaj kapel Festonda Cup v obrazech (01.08.2023 10:14)
- Milovníci hudby a sportu, pozor! Souboj kapel v nohejbalu Festonda Cup startuje už ve středu (23.07.2023 09:03)
- Post-It chystají na prosinec vánoční mejdan i s dětským koutkem (24.11.2022 14:24)
- Video: POST-IT vypustili ze studia dravou "Valkýru" (13.10.2022 16:31)
- Fotogalerie: Z POST-IT je nově pětičlenná kapela, s přidanou kytarou zní ještě syrověji (08.09.2022 13:26)
- Rozhovory: POST-IT - Konečně můžeme sólovat jako Slash (30.08.2022 17:30)
- POST-IT startují novou éru s pátým členem a zvou na pražský koncert (28.08.2022 16:21)
- Fotogalerie: Na trůn nohejbalového Festonda Cupu opět usedli králové POST-IT (01.08.2022 16:24)
- Rozhovory: Roman "Koráb" Korbut - V turnaji Festonda jde hlavně o prestiž a celoroční uznání od ostatních kapel. (24.07.2022 09:00)
- Video: Skupině POST-IT v novém klipu koluje v žilách "NITROglycerin" (15.08.2021 11:33)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu