Jak Snap Call křtili nové EP

04.12.2018 10:16 - Hana Bukáčková | foto: Aneta Jodar

Soutěžemi ošlehaná turnovská kapela Snap Call, jejíž vznik se datuje do roku 2012, uspořádala po roce další speciální koncert. Na něm v předpremiéře pustila fanouškům videoklip "Shake Shake", pokřtila EP "Let That Roll!" a představila nového zpěváka. U toho jsme nemohli chybět.

Live: Snap Call

místo: Chapeau Rouge, Praha
datum: 27. listopadu 2018
setlist:Grey Night, Copper and his Horse, Rusty Veins, HU-HA!, Disappointed, Golddigger, Rollin' and Tumblin' (cover od Muddy Watters), Do Your Worst - Rival Sons, Blueberry, My Town, Gun in my Hand, Shake Shake, Boogie

Snap Call, Chapeau Rouge, Praha, 27.11.2018
© Aneta Jodar
V loňském roce kapela Snap Call udělala podobný koncept, kdy na koncertě představila předchozí klip "Golddigger". To bylo ale v Café v lese. Nyní zvolila prostor Chapeau Rouge a nekřtila jenom další snímek ve své sbírce, ale představila své další zásadní novinky.

Každý, kdo na koncert přišel, dostal nové EP "Let That Roll!", které obsahuje tři písně ("Shake Shake", "Rusty Veins", "HU-HA!") vzniklé pod producentským vedením Escona Waldese z Biotech Studios. Přitom novinkovou "Rusty Veins" jste mohli slyšet již před dvěma lety, kdy ji hráli v této poloelektronické podobě na akustické šňůře s Wohnout.

Snap Call, Chapeau Rouge, Praha, 27.11.2018
© Aneta Jodar
Večer odstartovala spřátelená jičínská formace Tcheichan, jejíž hlavní tváří je charismatický zpěvák Matěj Čejchan. Na rozdíl od Snap Call se zaměřují na českou folkovou tvorbu. Během svého setu odehráli věci z loňské debutové desky "Obzory" a příjemně rozehřáli publikum na rock'n'rollovější část večera.

Pro Snap Call byl tento rok zásadní. Během nahrávání ípíčka odešel zpěvák David Hlůže a na jeho post nastoupil Jakub Iggy Hauf. S příchodem nového hlasu dává zvuk skupiny nyní vyniknout rockovější country bluessové poloze. Tu během vystoupení podpořily i neobvyklé hudební nástroje jako třeba cigar box v "Golddigger", který si vyráběl sám Iggy z krabice od doutníků svého dědy, či ukulele v "Rusty Veins" nebo foukací harmonika, která dala dodala country šťávu do písní "Cooper and his Hourse", "My Town" a coveru od Muddyho Watterse "Rollin' and Tumblin'".

Snap Call, Chapeau Rouge, Praha, 27.11.2018
© Aneta Jodar
Zpěvák nebyl jedinou novinkou kapely. V předpremiéře pánové představili i nový maňáskový klip "Shake Shake" - tuto písničku zařadili i do závěru svého setlistu. Přehráli i zbývající dva singly ze křtěného ípíčka. Pražského křtu se coby kmotři ujali herci z uvedeného videa Tomáš Novotný a Kateřina Rejmanová. Nechyběli ani Marek Sýkora, kamarád a basák pro akustické hraní, a Kateřina Šollarová, která herce i muzikanty na natáčení nalíčila. Samotní hudebníci otitulovali nový disk jako svoje děťátko, a to doslova - vznikal totiž devět měsíců. Křtilo se pivem.

Byl to důstojný večer jako stvořený pro seznámení se s aktuální tvorbou bandu a jeho novou zpěváckou tváří. Skladby nabraly čerstvý vítr do plachet, a tak se snad konečně dostanou do vln, kde bude více posluchačů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY