George Ezra se "Shotgun" dál vyhrává z rádií, Lady Gaga a Bradley Cooper dosáhli na hattrick

08.11.2018 14:33 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Vítězové českých žebříčků se oproti minulému týdnu nezměnili. George Ezra pořád kraluje rádiím a soundtrack "Zrodila se hvězda" v podání Bradleyho Coopera a Lady Gaga už potřetí vede pořadí alb. Pomalu ale přichází vánoční nálada, a tak má nejúspěšnější novinku Martin Chodúr s výběrem svátečních skladeb.
George Ezra - Shotgun
© facebook interpreta
RÁDIA - George Ezra se může pochlubit druhým vavřínem. "Shotgun", který je již třetím singlem z aktuální řadovky "Staying At Tamara's", slaví úspěch nejen v Evropě. Kromě zpěvákovy domovské Velké Británie a zemí jako Belgie či Nizozemsko zvítězil i v Austrálii a na Novém Zélandu. Čeští fanoušci mají jistě v kalendářích na příští rok zvýrazněné datum 21. května, kdy Ezra zahraje v pražské Tipsport aréně.

Na dvojku se posunula Anne-Marie, sedmadvacetiletá britská zpěvačka, která na jaře debutovala albem "Speak Your Mind". Věřte tomu, nebo ne, "2002" je už šestým singlem z něj. A Česká republika patří k zemím, kde se chytil nejlépe. I doma na ostrovech byla zpěvačka nejlépe třetí, v Německu až ve druhé desítce. V první trojici se udržel i Australan Dean Lewis s "Be Alright". Debutovou desku zatím jedenatřicetiletý rodák ze Sydney nevydal, po úspěchu s touto skladbou se ale nejspíš dočkáme už brzy.

Poprvé do Top 10 nakoukla LP s "Girls Go Wild". Nedá se očekávat, že by se z písničky stal až takový megahit, jakým bylo "Lost On You", každopádně pár týdnů před vydáním nové desky je taková hranost pro zpěvačku skvělá reklama. "Heart To Mouth" vyjde 7. prosince a divili bychom se, kdyby Laura Pergolizzi novou hudbu nepřijela představit do Česka.

Nejvýše umístěnou novinkou se mohou pochlubit teprve osmnáctiletý litevský producent Dynoro a Gigi D'Agostino. Hit "In My Mind", který se odpíchl od stejnojmenného songu Ivana Gougha a Feenixpawla z roku 2012, u nás startuje na devětačtyřicítce. Třeba v Rusku, na Slovensku nebo v Německu už triumfoval. Na šedesátém pátém místě se s "Let You Love Me" připomíná Rita Ora. Britská hvězda vydá už tento měsíc po šesti letech nové studiové album "Phoenix" a zrovna tato písnička je nadějnou upoutávkou.

Co se českých novinek týče, sedmdesátý sedmý řádek zabral Kazma se svou crew a spoustou hostů. "Cizí zeď" už nějakou dobu láme rekordy sledovanosti na YouTube a nyní nakoukla i do éteru. Třiadevadesátý se umístil Voxel, který v jednom ze svých nejodlehčenějších singlů tvrdí, že je "Těhotná".

Top 10 ČR - rádia:
  1. George Ezra - Shotgun
  2. Anne-Marie - 2002
  3. Dean Lewis - Be Alright
  4. Jonas Blue - Rise (feat. Jack & Jack)
  5. ▲ Za 100 let - Za 100 let
  6. LP - Girls Go Wild
  7. OneRepublic - Connection
  8. Chinaski - Potkal jsem tě po letech
  9. Kryštof - Na viděnou
  10. Ed Sheeran - Happier


Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born Soundtrack
© facebook interpreta
ALBA - "Vítej zlatý hattricku," křičel by Robert Záruba, kdyby nekomentoval hokej, ale český albový žebříček. Lady Gaga a Bradley Cooper totiž se soundtrackem "A Star Is Born" (česky "Zrodila se hvězda") vítězí už potřetí. Příběh servírky Ally a rockové hvězdy Jacksona Mainea zkrátka pořád dojímá. Doba vůbec přeje hudebním filmům, hojně diskutovaný je v poslední době i snímek "Bohemian Rhapsody" věnovaný Queen a Freddiemu Mercurymu. Zatím ho máme na třinácté příčce, poté, co na film do našich kin hned v prvních dnech naběhlo sto tisíc lidí, ale nejspíš bude stoupat.

Ani dvojka své majitele nemění, pořád na ní sídlí hiphopová dvojice Lvcas Dope a DJ Wich se společným opusem "Diamant". Na medailové stupně se vracejí Twenty One Pilots s "Trench", kteří střídají Eminema. Ten si s "Kamikaze" pohoršil na čtyřku a v první pětici nesmí chybět ani Ed Sheeran zásluhou bestselleru "Divide".

Dvě české desky si docela významně polepšily. Marta Jandová se minule se sólovým debutem "Barvy" schovávala na čtyřiadvacítce, ale nyní už jí patří číslo šest. Monkey Business před týdnem s "Bad Time For Gentlemen" odstartovali jako osmdesáti první, nově jsou devátí. To už je slušný skok.

Do první desítky se vměstnala jediná novinka. Nedá se nic dělat, ať se nám to líbí, nebo ne, Vánoce jsou zase za rohem. Letos vám je může zpříjemnit třeba Martin Chodúr, který výběr svátečních skladeb nazval "Hallelujah (Vánoční písně a koledy)". Jak název napovídá, zpívá na něm i svůj oblíbený hit od Leonarda Cohena, ale i řadu dalších převzatých písní. A kromě nich také autorskou novinku "Síla mít rád".

Osmnácté místo ukořistil italský tenorista Andrea Bocelli, který se s deskou "Si" představí 30. listopadu 2019 v Praze. V Británii i USA se album prodralo do čela žebříčku, u nás to taková sláva není. Jako jednačtyřicátá startuje Sára Vondrášková alias Never Sol s druhou studiovkou "Chamaleo" jakožto reprezentantka české indie scény.

Top 10 - alba:
  1. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born
  2. Lvcas Dope & DJ Wich - Diamant
  3. Twenty One Pilots - Trench
  4. Eminem - Kamikaze
  5. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  6. Marta Jandová - Barvy
  7. Imagine Dragons - Evolve
  8. N Martin Chodúr - Hallelujah (Vánoční písně a koledy)
  9. Monkey Business - Bad Time For Gentlemen
  10. XXXTentacion - ?

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 44. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY