shop.musicserver.cz

HC orgie v Paláci Akropolis

Vydáno: 27.01.2003 07:35 v sekci Naživo - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Hard core rozhýbal pražskou Akropoli. I tak by se dal zhodnotit středeční večer (22. ledna), během něhož v žižkovském klubu pokřtila svou debutovou desku "501" tvrdá partička Status Praesents. V roli předkapely se prezentovali rap-metaloví Cocotte Minute. Více se dozvíte z naší reportáže doplněné o fotografie.

Cocotte Minute
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
Tento koncert nebyl zajímavý pouze tím, že se křtila debutová deska, ale také skutečností, že hlavní hvězdy večera - Status Praesents - na podzim skončili druzí v soutěži Rock Made In Gambrinus, takže mi přišlo více než vhodné, věnovat jejich samostatnému vystoupení trochu toho internetového prostoru. Ale pojďme chronologicky. Ve tři čtvrtě na osm bylo publikum vpuštěno do sálu a takřka v zápětí na scénu vkročili předskokané, rap-metaloví Cocotte Minute. Kulisy a pódiová prezentace byly asi nejatraktivnější součástí jejich setu - skupina se nechala inspirovat maskovací image souborů typu Mudvayne či Slipknot, a tak se v průběhu setu vůdčí vokální duo zjevovalo tu v koronerské pláštěnce, tu v řeznické zástěře, ostatní hudebníci byli po celou dobu přivázáni na gumových lanech (ale nehoupali se, to opravdu ne). Co se týče uměleckého dojmu, zavládlo spíše rozčarování. Cocotte Minute se totiž věnují sice umnému, ale přesto neoriginálnímu kopírování Crazy Town, Limb Bizkit případně Linkin Park. V podstatě vše, co ten večer představili, lze snadno zaslechnout na deskách osvědčených nu-metalových borců. Nicméně posloužili účelu věci, zahřáli, i když určitě nenadchli přítomné hudbymilovné návštěvníky.

Status Praesents
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
Co se při Cocotte Minute dalo jen tušit - že noc bude zasvěcena agresivní a bujaré náladě, se potvrdilo příchodem leaderů, slavících Status Praesents. Ještě "Intro" či úvodní "510" narážely na lehce apatické publikum, ale v průběhu dalších pecek se již "taneční" rozpoložení zakousávalo hlouběji a hlouběji pod kůži všech zůčastněných. Někteří se ale stávali svému okolí nebezpečnými, to když ve víru kopacího a boxovacího pogování zapomínali na sousedy. Jenže to k tvrdé hudbě jaksi patří, že? Skupina se stejně jako diváci dostávala do tempa postupně, aby v polovině koncertu servírovala jednu energií nacpanou skladbu za druhou. Neomezila se přitom pouze na nejnovější věci, ale věnovala pozornost i starší tvrobě, zazněly "Don’t Mind", "Ready To Fly" či "Desire". Překvapivá byla účast MC Migelowskeho v hip-hopu "Underground", který křtil a oblažoval Akropoli z výše chůd a zpod monstrozní paruky. Že si nakonec rozpaření fanoušci vyžádali tři přídavky, nikoho nepřekvapilo vzhledem k samozřejmé fazóně, s níž Status Praesents vyváděli.

Status Praesents
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
Středa 22. ledna poskytla všem, kteří mají rádi solidní (i když nikoli objevný HC metal), dobrou příležitost si zařádit. Status Praesents jsou více než nadějným příslibem do budoucna, neboť coby kapela mají značný potenciál stát se klubovou jistotou. Nic tomu neubírá relativní nekompromisnost, neboť v jejich hudbě snadno naleznete i výrazné melodie. Vojtěch Kopřiva, svou vizáží značně připomínající Filipa Horáčka z Prohrála v kartách, se navíc jeví jako charismatický předák, dostatečně uvolněný a pohotový. Pokud bych měl udělit večeru bodové hodnocení, váhal bych mezi šesti a sedmi. Dolů by výsledek tahali asi přeci jen méně zajímaví, protože příliš konvenční Cocotte Minute. Ale ať tak, či onak, koncert to byl veskrze příjemný.

Status Praesents, Palác Akropolis, Praha, 22.1.2003

NÁZORY
  • recenzentovi (zeller (cocotte minute), 27.01.2003 13:12) Reagovat

    recenzente,

    přirovnáním kokoktů k takovejm hnojům jako linking park, crazy town a limp bizkit si mne slušně nasral.

    kdybysi tvrdil, že krademe z kornu, pantery a jinejch normálních kapel tak bych mlčel.

    Jestli pak to není tím, že vůbec tyhle muzice nerozumíš a znáš to jenom z Vivy a Esa kde lidem tvrdej ze tyhle kapely sou nu-metal.

    Zkus si najít práci který budeš rozumět.

    Od slušný recenze čekám, že upozorní na chyby, nedolělaný aranže a věci který maj spojitost přímo s hraním.

    To že nejsi schopnej tyhle věci pojmenovat je tvůj problém.
    Že si hledáš nejaký přirovnání a pseudo škatulky taky.

    skus si přístě vymyslet nejakej originální názor.

    Řekni, že je to prostě špatný nebo dobrý, ale nemel nesmysly o nejakejch kopírkách, když ani nevíš co posloucháme.



    hodně štestí v další tvůrčí práci

    zeller



  • Shut da fuck up!!! (Zero & Hellboy, 27.01.2003 20:51) Reagovat

    ...hele ty sráči..neříkaj ti náhodou kolegové pisálkové spíš Dr.Křeč..ten tvůj článek...to jsou pěkný sračky..celá ta akce byla dost na pohodu...a to že přirovnáváš Vojtu k Horáčkovi..tak to je fuck tenkej led..to už zavání rozbitím kebule...dáme ti dobrou radu..bejt tebou...tak se raději Žižkovu ve večerních hodinách vyhýbej!!!!!!!

    P.S: ...pisálky jako ty žerem, ale k večeři.

  • od lillka (lillek nepoddajný, 03.02.2003 10:14) Reagovat

    mám dojem, že recenzent zná jen pár věcí z videoklipů a pak si ještě možná vzpomene na filipa horáčka a prohrála v kartách.
    sám pracuju v jednom z českých médií a musím říct, že za takovou práci (viz recenze) na nic by mně nejspíš vyhodili.
    takže vážený pane, až půjdete příště zase na hc, tak si předtím poslechněte něco nejen ze zahraničí, ale i od nás, abyste si tuhle muziku příště nespletl s cimbálovkou, v horším případě s tublatankou.
    ať se vám daří v další práci, recenze popu vám snad půjde lepší než referovat o alternativních žánrech.

    lillek nepoddajný, cocote-minute

    ps: nereaguji proto, že by mě urážel váš negativní dojem z koncertu, ale proto, že neumíte svůj zážitek zargumentovat: např. kdybyste odhalil rytmické kiksy apod.

  • vy ste ale drsnaci (godzilla, 07.02.2003 18:34) Reagovat

    trochu ste mi pripomeli prislovi pro pravdu se kazdej zlobi hosani. myslim, podle vasich drsnejch nadavek, ze byste neublizili ani mouse, protze byste se ji stitili. ja myslim, ze recenze pana Krece, je trochu moc "znej jako..." ale v tom, ze ste, Kokoti, nic moc prevratnyho nepredvedli, ma rozhodne pravdu. takze vic makat, a min fuckovat a mozna jednou budete dobry jako Status Praesents.

  • jenom názor (Zorba, 07.03.2003 14:33) Reagovat

    Myslim, ze jak Cocotti, tak Status.. předvedli velmi solidní výkon na nasi hudební scene... a to Cocotti hrajou teprve rok v této sestavě.
    P.s. Zeller, nervi si nervy

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Cocotte Minute vyrážejí na "Vostrý jaro" tour (09.02.2024 19:22)
- Naživo: Členy Deloraine skolil covid. Cocotte Minute tak společné turné dovršili v Lucerna Music Baru sami (16.12.2023 17:33)
- Fotogalerie: Cocotte Minute pobláznili zllou láskou Prahu (15.12.2023 13:45)
- Rozhovory: Martin Zeller (Cocotte Minute) - Plán byl udělat nějakej svatokrádežnej cover (09.12.2023 09:00)
- Video: "Milujem se čím dál víc"? Cocotte Minute si na coververzi Kotvaldova hitu vylámali zuby (11.10.2023 10:05)
- Fotogalerie: Nohejbalový turnaj kapel Festonda Cup v obrazech (01.08.2023 10:14)
- Fotogalerie: Třetí den Rock For People a všechny jeho zářivé hvězdy (11.06.2023 14:22)
- Video: Premiéra: Cocotte Minute oblékli "Černý šaty" a tiší bolest ohněm (30.05.2023 19:00)
- Fotogalerie: Cocotte Minute v novém klipu "Černý šaty" tiší bolest ohněm (18.05.2023 11:41)
- Cocotte Minute představí novou píseň "Černý šaty" na speciální akci pro fanoušky (16.04.2023 14:32)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu