shop.musicserver.cz
Bullet For My Valentine, Forum Karlín, Praha, 4.11.2018

Bullet For My Valentine v Praze nezklamali

Vydáno: 05.11.2018 15:51 v sekci Naživo - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Nejpopulárnější britská metalová kapela se po letním vystoupení na Aerodrome Festivalu vrátila do Prahy s vlastním koncertem a předvedla maximálně profesionální výkon. Podobně lze hovořit i o co-headlinerovi Of Mice & Men. Škoda jen, že pánové dali snad až příliš prostoru skladbám z aktuální, rozporuplné desky.

Live: Bullet For My Valentine

místo: Forum Karlín
datum: 4. listopad 2018
setlist: Leap Of Faith, Over It, Your Betrayal, 4 Words (To Choke Upon), Worthless, Letting You Go, The Last Fight, Venom, Not Dead Yet, Drum Solo, Scream Aim Fire, You Want A Battle? (Here's A War), Piece Of Me, V, No Way Out (with SHVPES), Suffocating Under Words Of Sorrow (What Can I Do), Don't Need You, Tears Don't Fall, Waking The Demon

Bullet For My Valentine, Forum Karlín, Praha, 4.listopadu 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver
Jen pár měsíců po svém letním vystoupení na Aerodrome Festivalu se do České republiky vrátila velšská čtveřice Bullet For My Valentine. A zatímco v době konání mamutího open airu byla nejnovější deska "Gravity" ještě těsně před vydáním, aktuální evropské turné je už zcela v jejím znamení a hned šest zařazených kousků v setlistu to jen potvrzuje.

Ačkoliv jsou Bulleti spolu s australskými Parkway Drive hlavní metalcorové hvězdy současnosti a na velkých festivalech hrávají v prime timeu, bylo ve Foru Karlín přítomno až překvapivě málo lidí a především v první polovině večera to vypadalo na solidní návštěvnostní průšvih. Možná to bylo způsobené i jistou fanouškovskou nekonzistentností. Hlavní hvězdy večera totiž poslouchá i celá řada příznivců klasického heavy a thrash metalu (což bylo vidět na řadě žánrových triček v sále) a ti za poměrně vysoké vstupné asi nebyli zvědaví na mladé trendové supporty, a tak jich spousta z nich nejspíš koncert vynechala.

Bullet For My Valentine, Forum Karlín, Praha, 4.listopadu 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver
Večer odstartovali sympatickým výkonem SHVPES, kteří moderní melodický core lehce mixují s nu-metalem, a to především rapovými pasážemi. Zajímavostí bezpochyby je, že v čele formace stojí Griffin Dickinson, syn zpěváka legendárních Iron Maiden.

Následující Nothing More na to šli zase trošku jinak - jejich živá prezentace stojí především na excentrickém zpěvákovi Jonnym Hawkinsovi. Ten oživuje rockovou rebelii 60. let a se vzhledem Jima Morrisona zkříženého s obnaženou šlachovitou postavou Iggyho Popa předvádí nesmírně živočišný výkon plný nečekaných kreací (jako vylezení na perkusivní sestavu) a dalších opiček.

V éře chladně vyšperkovaných profesionálních výkonů má jeho počínání rockovou duši a byl to zase po dlouhé době koncert, kdy jste nevěděli, co se stane v dalším okamžiku. Ta určitá divokost a nepředvídatelnost byla nesmírně osvěžující, ačkoliv jinak kapela až na chytlavou vypalovačku "Don't Stop" (na desce s hostujícím Jacobym Shaddixem z Papa Roach) hudebně až tak zajímavá není.

Bullet For My Valentine, Forum Karlín, Praha, 4.listopadu 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver
Pro asi polovinu přítomných nastal hlavní čas večera s populárními melodic metalcoristy Of Mice & Men. Ti mají na svém kontě už řadu desek a chytlavých hitů, kterými se zařazují mezi nejpopulárnější kapely žánru spolu s Asking Alexandria, We Came As Romans, Blessthefall a dalšími. Nebojí se do toho ale ani pořádně říznout - autor reportáže zde smeká před úlohou frontmana Aarona Pauleyho, který po odchodu zakládajícího člena Austina Carlileho obstarává kromě (i naživo) výborně odzpívaných čistých partů i kompletní řevy a ještě k tomu baskytaru. Kapela předvedla výborný výkon a podařilo se jí pod pódiem rozpoutat ještě větší kotel než hlavním hvězdám večera.

Bullet For My Valentine předvedli naprosto precizní a profesionální výkon, počínaje špičkovým zvukem přes dechberoucí světelnou show až po nadstandardní délku vystoupení, při němž zamrzelo snad jen malé zastoupení kultovní debutové desky "The Poison" a kompletní ignorace počinu "Temper Temper"“. Tahle přímočará deska by s kousky jako "Riot" nebo titulním singlem fungovala hlavně naživo. Jestliže o pár řádků výše padala slova chvály na zpěváka Of Mice & Men, to samé platí pro baskytaristu BFMV Jamieho Mathiase.

Bullet For My Valentine, Forum Karlín, Praha, 4.listopadu 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver
Ten kromě řevů a svého nástroje čím dál vydatněji pomáhá frontmanovi Mattu Tuckovi i s čistými zpěvy a nejde mu to vůbec špatně! Kapela v něm má velký poklad a hlavní tvář formace se i díky němu (bohužel) vokálně trošku šetří. Zlatým hřebem setlistu byla vypalovačka "No Way Out" s hostujícím zpěvákem SHVPES Griffinem Dickinsonem a samozřejmě "Tears Don't Fall", legendární metallikovský opus, na který se řadě z nás váže spousta vzpomínek.

Celkově tak šlo o povedenou akci, jen škoda nižší než očekávané návštěvnosti.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Nothing More v Praze už zase ukazovali, že si zaslouží víc (07.02.2024 13:24)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Nothing More se vracejí do Prahy (24.01.2024 14:25)
- Audio: Iggy Pop a Cat Power ve "Working Class Hero" kombinují prvky původní písně a "With Or Without You" od U2 (14.12.2023 14:14)
- Audio: Iggy Pop a Trevor Horn oblékli "Personal Jesus" od Depeche Mode do kabátu jižanského rocku (08.11.2023 12:58)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Duff McKagan si na třetí sólovku pozval Iggyho Popa či Slashe (17.09.2023 16:57)
- Nové desky 34/2023 - od Burna Boye přes Alice Coopera po Ashnikko (30.08.2023 20:51)
- Naživo: Bring Me The Horizon ve druhém dni Rock im Parku nabídli spolupráce, jaké svět neviděl (20.06.2023 16:00)
- Naživo: Závěr Rock For People ukázal rockového Bena Cristovao, skvělé Nothing But Thieves a samozřejmě Muse (13.06.2023 14:16)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu