shop.musicserver.cz
Three Days Grace, Bad Wolves, Malá sportovní hala, Praha, 19.10.2018

Three Days Grace i Bad Wolves si potlesk z Prahy zasloužili

Vydáno: 20.10.2018 10:38 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Kateřina Postránecká

A že to byl pořádný potlesk. Skandování "Three Days Grace! Three Days Grace! Three Days Grace!" se během večera už nedalo ani spočítat, jak často ho fanoušci vyvolávali. Evidentně potěšená kapela se jim za to odměnila výkonem, za který se není třeba stydět.

Live: Three Days Grace

místo: Malá sportovní hala, Praha
datum: 19. října 2018
support: Bad Wolves
setlist: The Mountain, Home, The Good Life, Pain, Infra-Red, World So Cold, You Don't Get Me High Anymore (Phantogram cover), Just Like You, Love Me Or Leave Me (acoustic), Get Out Alive (acoustic), Painkiller, Break, Let You Down, I Hate Everything About You, Animal I Have Become, Never Too Late, Riot
Fotogalerie

Bad Wolves, Malá sportovní hala, Praha
© Kateřina Postránecká
Stará pravda říká, že nejlepší balady mají na svědomí ti největší rockeři. Pro Bad Wolves to platí stoprocentně. Byli to právě oni, kdo dokázali letité (a přiznejme si, už přece jen dost ohrané) klasice "Zombie" od The Cranberries vdechnout nový život a pro mnohé se dokonce jejich verze stala oblíbenější, než ta tradiční. Virální úspěch, který v podstatě zreplikoval podobný vstup do mainstreamu jako o pár měsíců dříve předvedli Disturbed se Simonovou "The Sound Of Silence", katapultoval kapelu do popředí zájmu a učinil z jejich debutu "Disobey" jednu z událostí letošního roku.

Superkapela tvořená bývalými členy Devildriver, In This Moment, For The Fallen Dreams a dalšími, sice hraje jinak vesměs standardní heavy metal, nad ostatní je ale povyšuje výkon Tommyho Vexta za mikrofonem. Bývalý zpěvák Divine Heresy, Snot a Westfield Massacre si na průlom v kariéře musel dlouho počkat a o to více se ze sebe teď snaží na pódiu vydávat, což ostatně mohli našinci vidět už loni v červnu na rakouském Novarocku, kde musel na poslední chvíli zaskakovat za alkoholem zničeného Ivana Moodyho z Five Finger Death Punch, který na předchozí štaci (dočasně) opustil skupinu.

Po oznámení, že právě Bad Wolves budou na aktuálním turné Three Days Grace v roli předskokanů prý vyletěly prodeje lístků na pražský koncert nahoru a vidět to bylo i v publiku. Zatímco běžně se tou dobou ještě fanoušci pomalu trousí dovnitř, zde bylo - i díky přesunutí vchodů do zadní části haly, což značně urychlilo odbavení - prakticky hned plno. Desítky rukou tak už od začátku směřovaly nahoru a když hned ve druhé písni zpěvák poručil, ať začne dav skákat, protože v Praze natáčí záběry pro připravované DVD, fungovalo to.

Three Days Grace, Malá sportovní hala, Praha
© Kateřina Postránecká
S největší pravděpodobností budoucí zpěvák Five Finger Death Punch, jehož kapelu má pod managerským dohledem právě Zoltán Báthory z výše zmíněných, se sice v úvodu potýkal se špatným zvukem, jemuž chyběla dynamika a správně nazvučené bicí, v půli setu už ale bylo vše ok a nic tak nebránilo wall of death v "Run For Your Life" nebo burcujích, zaťatých pěstech v řadě dalších. Největší úspěch ale zcela zaslouženě sklidila samozřejmě slavná coververze, kterou fanoušci odzpívali s kapelou a svítili si u toho telefony. Ten moment, kdy s úderem prvního refrénu pódium zcela zahalilo ostré, bílé světlo namířené proti publiku tak, že nebylo vidět nic jiného než právě bílé "nebe", byl nejsilnějším okamžikem večera.

Po vyvedené české premiéře kalifornských tvrďáků, jejichž koncert si řekl o zopakování třeba hned na příštím Rock For People, pod jehož hlavičkou se celá akce konala, byl nástup Three Days Grace vlastně tak trošku vlažnějším, kanadská sebranka je přece jen mnohem rádiově přístupnější a měkčí, než jejich předchůdci a také úvodní "The Mountain" nebyl zrovna otvírákem z nejsilnějších.

Three Days Grace, Malá sportovní hala, Praha
© Kateřina Postránecká
Avšak jen co jsme se dostali ke starším hitům "The Good Life" a "Pain", už to zase všechno správně jiskřilo. S minulou deskou "Human", na níž Adama Gontiera za mikrofonem vystřídal Matt Walst z My Darkest Days, se k nám skupina přijela podívat třikrát, hlavní lákadlo tohoto vystoupení tak spočívalo hlavně v prezentaci nových skladeb z aktuální kolekce "Outsider", která je dle slov frontmana je hlavně "o hledání svého místa ve světě, který se zbláznil". Bohužel se ale u ní ale nehledaly pořádné riffy a melodie, takže její přijetí je slabší a oproti předchůdci nabízí daleko méně záchytných bodů. Jedním z nich je singl "Infra-Red", který se jistě stane pevným členem budoucích setlistů, oproti tomu třetí a poslední odehraná skladba z nové desky v podobě "Love Me Or Leave Me" byla svou repetivností až otravná. Patřila totiž do akustického setu, který je novinkou turné, kapele se ale moc nepodařil, protože obě odehrané písně byly nezajímavé.

Když pak ale pánové kopli do vrtule a vrátili se ke elektrickým kytarám a bicím v hitu "Painkiller", mělo to takovou sílu, že už to pak nic dalšího nepřekonalo. A to i přesto, že nás ještě čekaly tak ikonické singly jako "I Hate Everything About You" nebo "Animal I Have Become", v níž dostala prostor i třetina nejslavnějšího hitu The White Stripes. Pokud bychom měli určit vítěze, asi by to díky své neokoukanosti o chlup vyhráli Bad Wolves, avšak ani Three Days Grace neodehráli nic, za co by se měli stydět. Páteční rockový večírek se prostě vydařil.

NÁZORY
  • Takže... :D Netuším, kdo je autorem článku, ... (Šárka, 20.10.2018 15:15) Reagovat

    Takže... :D
    Netuším, kdo je autorem článku, ale mám takový pocit, že na tom koncertě asi nebyl.
    Bad Wolves byli skvělí, o tom žádná.
    Ale to, co autor napsal o 3DG, jsou s prominutím kraviny. Pravda, že The Mountain nebyla nejlepší jsko nakopnutí koncertu, ale hned to napravili a myslím si, že ty dve akustické písničky byly správným krokem, mně vyvolaly slzy v očích. Kdyby nebyly, nesvítily by mobily fanoušků (mame i video).
    Další věc, co autor nezmínil, je kontakt Matta s fanoušky. Kdyz už jste tak vychválili Bad Wolves, proč jste nezmínili tohle? Ale co už.
    Tím vším chci říct, že Three Days Grace vystoupení bylo skvělý a že nesouhlasím s vaším vyjádřením. Každopádně je to váš nazor, tohle zase můj.

    • Re: Takže... :DNetuším, kdo je autorem článku, ... (Bojda, 21.10.2018 20:28) Reagovat

      Naprosto souhlasím se Šárkou. Akustickou vsuvkou jsem byl nadšen, v určitých písních to vyzní dokonce lépe než originální znění. Tohle by mohlo zařadit do koncertů daleko více kapel. A co se týče oné nezajímavosti písní tak to je blbost. To co dokážou vypustit do světa některé skupiny je daleko horší, ani nikdo jim to nevyčítá. A určovat vítěze je taky nesmysl.Není to žádná soutěž. Obě kapely byly prostě famózní a srovnávat je nemá smysl.

  • Na originální Zombie od Cranberries Bad Wolves n... (Petr, 20.10.2018 16:22) Reagovat

    Na originální Zombie od Cranberries Bad Wolves nikdy nedosáhnou, ale aspoň tu skladbu někdo drží naživu, ikdyž ne zrovna dobrým způsobem vydělávání na cizím úspěchu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Bring Me The Horizon ve druhém dni Rock im Parku nabídli spolupráce, jaké svět neviděl (20.06.2023 16:00)
- Video: The Hu posílili v nové verzi "Black Thunder" DL z Bad Wolves a Serj Tankian (05.04.2023 14:33)
- Naživo: Pražský večer s trojlístkem Volbeat, Skindred a Bad Wolves dopadl dobře jen ze dvou třetin (29.10.2022 12:52)
- Naživo: Three Days Grace v Brně odehráli poctivý koncert. Jako vždy (05.10.2022 18:59)
- Nové desky 18/2022 - od Halestorm přes Sigrid po Arcade Fire (10.05.2022 17:00)
- Three Days Grace zahrají na podzim v Praze a Brně (31.03.2022 08:09)
- Nové desky 43/2021 - od Eda Sheerana přes Black Veil Brides po Xindla X (04.11.2021 08:00)
- Na streamy míří film "Sno Babies". V soundtracku znějí Cory Marks, Bad Wolves nebo Hellyeah (04.10.2020 12:58)
- Naživo: Energičtí Five Finger Death Punch rozdrtili Prahu (15.02.2020 18:42)
- Fotogalerie: Five Finger Death Punch předvedli v pražské Tipsport Areně skvělou show plnou energie (15.02.2020 11:13)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu