Per Gessle na "Small Town Talk" pokukuje po country. Ale jen trochu

29.09.2018 17:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Čtvrtá anglicky nazpívaná sólovka Pera Gessleho "Small Town Talk" sklouzává do ranku popové variace na country, jeho nezaměnitelný rukopis se však nevytratil. Škoda jen, že vše zůstalo na půli cesty. Evropskou část turné k této desce začne Per se svou kapelou 7. října v pražském Foru Karlín.
5/10

Per Gessle - Small Town Talk

Skladby: There's a Place, The Finest Prize (feat. Helena Josefsson), Small Town Talk (feat. Nick Lowe), Simple Sound, Far Too Close (feat. Savannah Church), Hold On My Heart (feat. Helena Josefsson), No One Makes It On Her Own (feat. Helena Josefsson), Being With You, It Came Too Fast, Name You Beautiful (feat. Helena Josefsson), For The First Time (feat. Helena Josefsson), One Of These Days, Rudy & Me (feat. Jessica S)
Vydáno: 7.9.2018
Celkový čas: 51:41
Vydavatel: Warner Music

"Small Town Talk" v základu vzešla ze dvou švédsky nazpívaných minialb - "En Vacker Dag" a "En Vacker Natt" -, která svým způsobem držela tematicky při sobě. Skladby dostaly anglické texty (některé napsal sám Per Gessle), sevřenost původního kompletu se ale spíše tříští. Konzistenci nabourávají zejména písně, které na původních nahrávkách nebyly - nepříliš povedená nová verze "No One Makes It On Her Own" (tu původní naleznete na desce Roxette "Charm School") a hymna pingpongového mistrovství (to se letos odehrálo ve Švédsku) "Name You Beautiful", která zní spíše jako hodně (popově) uhlazené zkrocení ztřeštěných Rednex. Na původní "En Vacker Dag" se nevešel ani duet s Jessicou S "Rudy & Me", který zachraňuje čest zařazeným novinkám a ctí onoho country ducha.

Stejně tak výtečně funguje "Far Too Close" s hostující Savannah Church a ani "Being With You" nijak nezatracuje fakt, že Per je stále zručným autorem, který dokáže napsat prostou (v dobrém slova smyslu) a chytlavou hitovku. "Small Town Talk" tak po Nashvillu spíše klopýtá, i když několik povedených (záchytných) bodů je zde k mání, třeba ke konci zařazená "One Of These Days". Atmosféru tohoto specifického regionu (nejenom hudebně) nakonec možná nejlépe zachytil Anton Corbijn coby autor titulní fotografie. Per Gessle sice nenatočil úplně špatnou desku, ale ze "Small Town Talk" se dalo vytěžit mnohem více.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY