Algiers se do ČR podívají i příští rok, v únoru vystoupí v Lucerna Music Baru

23.09.2018 14:14 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Američtí Algiers se v Česku premiérově představili teprve před deseti měsíci, jelikož se jim ale v malém strahovském klubu 007 líbilo, mají po festivalovém vystoupení na Colours Of Ostrava v plánu již třetí tuzemskou zastávku. Fanoušci se mohou těšit na 16. února 2019, kdy v rámci evropského turné dorazí do pražského Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou v prodeji od pátku 21. září v sítích GoOut.cz nebo přímo na Musicbar.cz

Algiers zaujali hudební kritiky již svým eponymním debutem z roku 2015. Osobitý projev frontmana Franklina Jamese Fishera doplněný směsí soulu, gospelu či industriální hudby ihned prorazil a na turné si je jako support přizvali i Depeche Mode. Parta z Atlanty ale zdaleka nezahálela a každé volné místo v kalendáři plnila malými klubovými koncerty, které tak vytvářely skvělý kontrast oproti vyprodaným arénám s Depešáky.

Popularitu ještě umocnila druhá řadovka "The Underside Of Power" s explozivním titulním singlem. Album se natáčelo většinou v Bristolu a duchovním rádcem se stal Adrian Utley z Portishead (ten také kapele půjčil celou řadu svých syntezátorů) a jeho vliv na nahrávce je znatelný. Jelikož byl první koncert beznadějně vyprodaný, dá se strhující atmosféra očekávat i v Lucerně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY