tvrdí písní Eliška Buociková, jeden z objevů tuzemského pop rocku - musicserver.cz">

"Oko za oko," tvrdí písní Eliška Buociková, jeden z objevů tuzemského pop rocku

11.09.2018 14:28 - Hana Bukáčková | foto: Lucie Levá

Možná si pamatujete, když jsme na jaře psali o prvním ročníku soutěže Talent for Stage. Klání nakonec vyhrála zpívající modrovláska Eliška Buociková z Broumova. Na základě výhry vystoupila na festivalu Votvírák a následně ve studiu The Barn pod producentským dohledem Dana Frimla natočila vlastní písničku "Oko za oko", ke které nyní zveřejnila i klip.

"Písnička vychází z konkrétní situace, kdy jsem se jednomu mně velmi blízkému člověku snažila pomoct vyřešit poměrně těžkou životní etapu, přičemž on byl v rozpoložení, kdy by kolem sebe nejradši - obrazně řečeno - střílel. Říkala jsem mu, že není řešení vracet ránu ránou, což jinými slovy zpívám v té písničce," říká zpěvačka a dodává: "'Oko za oko' je takový apel na to, abychom se snažili řešit věci, pokud možno, s nadhledem a neopláceli to špatné, co se nám v životě čas od času děje, stejnou měrou."

Režie a produkce doprovodného videa se ujala The Barn Production. Spoluautorem námětu je Michal Skořepa ze Stroy. Klip, který se natáčel ve starých strojírnách v Roudnici nad Labem, je obyčejný, někteří posluchači jej na sociálních sítích označují jako jalový. Hlavní je, že text není o ničem a stojí si za ním interpretka sama, což je pro ni plus, které ji vytrhává ze seznamu možných potenciálních rádiových rychlokvašek.

Eliška Buociková aktuálně pracuje na svém debutovém albu, na podzim se pak chystá na koncertní pódia.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY