Debut multiinstrumentalisty Ondřeje Klímka je ve znamení přehlídky funku a zvučných jmen

01.09.2018 10:33 - Hana Bukáčková | foto: Jiří Štarha

Že vám jméno Ondřej Klímek nic neříká? Tak věřte, že brzy bude! Vyhledávaný hráč na dechové nástroje momentálně hraje v obnovených Sexy Dancers, BSP a Vltavě. Na koncertech doprovází Kamila Střihavku či Petra Koláře. Pomáhal Monkey Business s novou deskou. Spolupracuje s Michalem Pavlíčkem, Xindlem X, Davidem Stypkou, Eddie Stoilow, Janem Smigmatorem, Big bandem Felixe Slováčka a dalšími.

Ondřej Klímek - obal CD
© facebook interpreta
Nyní Klímek vydává debutovou desku, na které pracovalo bezmála třicet umělců ze všech koutů české hudební scény. Žánrově pestrá prvotina obsahuje devět písní otextovaných Milanem Princem (Roman Dragoun) a Petrem Soukupem, dále pak dvě skladby instrumentální. Výhradním autorem hudby je sám Ondřej Klímek, jenž songy i nazpíval. Na jeho prvotině se objevuje řada hostů, například David Stypka, Xavier Baumaxa, Michal Pavlíček či Eva Burešová. Deska je charakteristická především žánrovou pestrostí s důrazem na české texty. V distribuci Warner Music vyšla v pátek 31. srpna.

"Do současnosti jsem se profiloval zejména jako instrumentalista, proto byla tato studiová a produkční práce jedno velké dobrodružství a také jeden z důvodů, proč jsem se postavil celé této výzvě, na jejímž konci je hotové album," říká ke vzniku desky muzikant a dodává: "Konkrétní cíle jsem si při tvorbě nikdy nestanovoval, snažil jsem zpracovávat nápady tak, jak přicházely. Když se na to podívám zpětně, myslím, že skladby byly jakýmsi doplněním mé osobní hudební mozaiky. To, co jsem neměl možnost si zahrát s jinými interprety, jsem si vykompenzoval tvorbou tohoto materiálu."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY