Thom Artway má na nové desce "All I Know" i duet s Lenny

27.08.2018 16:24 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Hned dva Anděly získal písničkář Thom Artway za své debutové album "Hedgehog", které vyšlo před dvěma lety. Nyní se pokusí na tento úspěch navázat očekávanou druhou studiovkou "All I Know". Zpěvákovou ambicí je prý posun směrem k velkým pódiím, kterého chce dosáhnout o něco svižnějším materiálem, než jakým byla převážně intimní prvotina.

Nahrávka, která oproti debutu více pracuje s vlivy elektroniky, začala vznikat loni při Artwayově pobytu na Sumatře. "Dvacet dní na téměř opuštěném ostrově Sikandang mi poskytlo základ ke třem písním - 'In Your Mind', 'This Light' a 'High Above the Trees'. Přestože hodně rád a často cestuji, nejlíp se mi skládá doma. Zbytek písní vznikl na Rovině (Hlásná Třebáň), kde jsem půl roku pobýval," vysvětluje interpret, který se po napsání alba přestěhoval zpět do Prahy.

Thom Artway - All I Know
© facebook interpreta
V písní "Chasing The Wires" hostuje Lenny, zapojili se také bubeník Roman Vícha, známý z Toxique či kapely Ewy Farne, a klavírista Michal Šupák (ex-Charlie Straight). A pomoci si Thom tentokrát nechal i s texty. "Na všech písních jsem spolupracoval s písničkářem Alasdairem Bouchem. I když jsem měl mnohdy text zcela hotový, upravili jsme ho tak, aby měl větší napětí a více vtáhl do děje. A aby byl také srozumitelnější pro mezinárodní publikum," objasňuje.

Album "All I Know" vychází 31. srpna a na podzim se k němu uskuteční hned tři křty - 7. listopadu v pražské Akropoli, 21. listopadu v Kabinetu Múz v Brně a 2. prosince v Kině Máj v Uherském Brodě. Tracklist je následující: In Your Mind, All I Know, Can't Wait, Chasing The Wires (feat. Lenny), Plain, Many Partings, Sleeping Next To You, A Daughter's Drawing, This Light, High Above The Trees, To B.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY