V 51 letech zemřel rezident klubu Roxy DJ Loutka

19.08.2018 14:15 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

V noci ze soboty na neděli 19. srpna zemřel Michal Maudr, na hudební scéně známý jako DJ Loutka. Jeho úmrtí potvrdila dramaturgyně klubu Roxy Lenka Senová.

DJ Loutka se taneční muzice věnoval od devadesátých let minulého století, kdy prošel mnoha kluby (Bunkr, Futurum a další), nakonec se stal rezidentem v Roxy, kde stál i zrodu agentury Roxydust a měl svou pravidelnou noc "Shake". Byl i autorem dnes již legendární kompilace "Housebox 1", tu v roce 1997 vydal český label Nextera.

Michal se vyučil automechanikem a hudbě se nechtěl příliš věnovat. Své začátky přiblížil v loňském rozhovoru pro iReport.cz těmito slovy: "V devadesátém prvním už jsem hrál elektronickou hudbu, koupil jsem si první desky, a tak to začalo. Nikdy jsem k tomu ale netíhl, začal jsem si kupovat desky a doma jsem si hrál. DJ jsem být nechtěl, tím spíš, že tady vlastně nebyla žádná scéna, poslouchalo to tak deset dvacet lidí, ale pak mě začali lidi přemlouvat, ať hraju, když už mám ty desky."

Byl taktéž nedílnou součásti housového projektu ToMaMiv, coby DJ Loutka vydal i několik tracků (épéčko "Second & Third") nebo desku "Forth". Jeho produkce se dostala i do uznávaného Essential Mixu BBC Radia 1. Společně s Jaroslavem Krampolem a Petrem Hoškem zahájili i sérii klubových akcí v Kulturním domě Ládví a hrál na scénách vedle jmen jako Carl Cox, Darren Emerson, Solomun nebo Joris Voorn. Před pár dny na svém facebookovém profilu ještě lákal na letošní ročník festivalu Mácháč.

Pro mnohé je úmrtí Michala Maudra šokem, zatím nepotvrzené zprávy hovoří o spáchání sebevraždy oběšením. DJ Loutka byl významným elementem v historii české taneční scény, byl i jejím velkým propagátorem s velkým citem pro výběr tracků do vlastních setů, kterých za svou kariéru odehrál nespočet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY